COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 991
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Днес в аптеката на Фантастико имаше чист спирт 90 градуса. Продава ли са по 5 шишенца от 100 г , Марчев по случайност е купил, така че се надявам скоро време да се пусне по магазините. Трябва да се следи.

# 856
Aз си взех одеколон Тройной за 2лв/100мл, хем ухае приятно хем дезинфекцира и все още се намира по аптеките. Излях съдържанието в шише от спрейче и фъскам по дръжки и ел.контакти вкъщи.

# 857
А как предпазвате и дезинфекцирате косите си?

# 858
Аз лично с машинка Филипс.

# 859
  • в страната на чудесата
А как предпазвате и дезинфекцирате косите си?
Излизаме навън на работа и до магазина с шапка за баня, но от по-плътните, тези като мушама. И плувна шапка става Simple Smile Simple Smile

# 860
Скрит текст:
В краен случай и дъждобран може да свърши работа за защита на цялото облекло и косата. Да не изкупите сега дъждобраните Sunglasses

# 861
milittana ,
Скрит текст:
другата седмица от четвъртък в Лидъл пускат тази парочистачка

Аз имам по-стария модел и да ти кажа честно, много кратко я ползвах.
Започна да се запушват дупчиците от които излиза парата, парцала е само един и много бързо се протри, освен това започна да тече вода и пръска още преди да е започнала да си образува парата.
Не си заслужава инвестицията, но ако я вземаш само за този период докато отмине кризата, може би е добра идея.

Аз за себе си реших да инвестирам в някаква по-силна и професионална, може би Кьорхер.

# 862
С какво дезинфекцирате пакетираните хранителни продукти, закупени от магазина? Измиването с веро и вода дали върши работа?

# 863
  • в страната на чудесата
С какво дезинфекцирате пакетираните хранителни продукти, закупени от магазина? Измиването с веро и вода дали върши работа?
С нищо. Това не е чума

# 864
И аз пуфтях днес с парочистачката (Karcher SC3). Палтото смело, за ботите по-лекичко, че ми дожаля и не смея да не се повредят, чантата пък съвсем не посмях. Входната врата, изтривалката, коридора, подовете, банята и кухнята там си е ясно, както обикновено. Ключовете не смея, че има някакви чипове в тях да не ги прецакам, дръжките на вратите не става, да не се повредят вратите - от мдф. Така че не е кой знае какво удобство и предимство парочистачката. Според мен си заслужава само ако има някой в къщи алергичен към препарати.

# 865
Тук има съвети: https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/domashnata-dezinfektsiya-na-hra … ade-prenebregvana

# 866
Тази вечер бях изненадана от това , че във Фантастико -Овча купел/Монтевидео ( в самия магазин , а не в аптека) имаше големи количества тубички с дезинфектант за ръце 50 мл. 3.19лв.
Скрит текст:

# 867
Цитат
"Просто трябва да си миете ръцете, това е по-ефикасно. Миенето с обикновена вода и сапун е почти толкова ефективно, колкото и да се търкате с дезинфектанти. Ако не се миете, а се мажете само с дезинфектанти, само размазвате мръсотията".
казал доц. Мангъров, това дава отговор на въпроса ми за спирта - не, не е от голяма важност  дезинфекцията да става с препарат на спиртна основа.
Как да се предпазим най-ефикасно:
https://www.youtube.com/watch?v=9KzqmR5mXyU
съвети от рускиня живееща в Китай

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 00:18 от pehoko

# 868
Nameika, е пуснала в другата тема интересен клип за направа на домашна текстилна БЕЗШЕВНА МАСКА от 8 пласта. Изглежда доста добра за всички, които не могат да шият или нямат машина.

По моя преценка "на око" ( не съм я пробвала), ви трябва квадратно парче памучен плат, с размер около 60 см.
След сгъването, да се получи парче с ширина 7,5см и дължина около 20 см.  При това положение 2х10 см ще се застъпят.
Намерих оригинала на клипа, ето го:

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 12:29 от Diorela

# 869
Благодаря, Биляна! И аз намерих това в интернет. Доста неща можем да си "донесем" с храните в кухнята и трябва да сме по-внимателни сега. Бъдете здрави! Спокоен ден!

Общи условия

Активация на акаунт