COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 945
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 615
Тези от вас, които разполагат с бактерицидни лампи, и маски за многократна употреба, могат за 5мин. да ги направят стерилни.
Ние така правим на работа и в дома.

# 616
Аз дори съм спала с хирургическа маска и не съм имала никакъв кой знае какъв проблем. В един момент човек свиква.
Още преди сегашния вирус винаги като усетя, че се разболявам, вкъщи нося маска нон-стоп, за да предпазя детето. Понеже спях в детска като беше малка, затова е имало случаи да спя с маска, ако съм болна.

# 617
Здравейте! Поръчах си тази маска на 5 лева беше вчера.

https://bazar.bg/obiava-28092829/maska-za-mnogokratna-upoteba

Днес моя приятелка каза че с нея не може да се диша. Моля ако някой има впечатление или разбира да сподели дали е подходяща за сегашната обстановка. Благодаря!

# 618
Някога съм ползвал такава. Диша се нормално като за през маска.

# 619
Някога съм ползвал такава. Диша се нормално като за през маска.

Много благодаря за отговора!

# 620
Здравейте, къде се правят тестове за този вирус.

# 621
  • SF
Ако  нямаш оплаквания, за какво ти е да си правиш?

# 622
  • София
Здравейте, къде се правят тестове за този вирус.
В София - в Рамус (виж пост 611 от темата).

# 623
  • София
Здравейте,
Дали еднократните маски могат да се дезинфекцират някак си, за да се използват отново? Извинете, ако се е обсъждало и преди. Дефицитът е голям и търся начини.

Много хора са в подобна позиция. И аз не зная.
 При всички положения смятам, че в ежедневието си, при неизбежните си излизания от дома е добре човек да има "нещо", с което евентуално да се защити доколкото е възможно, ако случайно попадне в ситуация, която го налага.
Благодаря за идеята за сутиена.
По-добре ушита за многократна употреба маска която се пере и глади ,отколкото еднократна-тя затова е еднократна.

# 624
Извадих сега спортните шалове, които ползваме за ски, отвътре мисля да слагам домакинска хартия. Имам и чорапи за под каските, обаче не покриват носа. Само малкия има от плътните чорапи нинджа, които са само с отвори за очите. На първо време го измислих. Но не можах да намеря нищо вкъщи, което би ви свършило работа вместо ластик на маските.

# 625
Аз взех едни ушити от плат маски с джоб за филтър между двата пласта плат. Сега остава въпроса с какъв филтър да ги подсигуря и откъде да го намеря, за да не го поръчвам от чужбина, че ще дойде кой знае кога. Мислите ли, че така ще има някаква защита? Другата ми идея е домакинска хартия да слагам...

# 626
  • София
................
Няма да ми стигне да мия пода, сега го почиствам като разреждам душ гел с вода и с мопа минавам по два пъти. Нали уж сапуна разтварял обвивката на вируса. У дома сме с естествен паркет и не смея с белина. Дали наистина дизенфикцирам или само се заблуждавам, чв го правя?
Защо със спирт искаш да миеш пода, а и няма да ти стигне изобщо, Доместос е за тази работа, поне за мен е перфектен. Измивам си и стълбищната площадка, ей така, да е чисто, това съм  си аз
Някои неща са наистина излишни, но ако това ги кара да се чувстват по-сигурни защо не. По-добре престараване отколкото неглижиране на опасностите. Стига да не се стигне до психически отклонения защото не на всеки психиката би издържала на такъв допълнителен стрес появил се от нищото.
Да ти призная не винаги така съм чистила, но сега е друго време, а от много глава не боли, освен това София е изключително мръсна, не се изми тази наша столица, няма и да се измие, защото са съвсем други интересите м/у Общината и този който държи почистването. затова дай да измия даже и терасата, щото ...прахоляк, не ми пречии днес пуснах маркуча, отми такава черна вода.....не истина.
Защо, за бога стерилизирате пода! Нали се събувате като влизате? Чорапите определено не са заразени! Дезинфекцирайте точките, които пипате с ръце.
Не  е лошо и не е вредно, вярвай ми. Чорапите веднага се сменят и ги мяткам в пералнята.
Тази истерия скоро край няма да има, а ще се задълбочава, не е елементарно заболяване, и ако се чете между редовете на това което се публикува ще се стигне  до този извод, инфекция , която се опитват да лекуват с препарати за ХИВ.....лошо е.

# 627
Моя роднина напоява кърпичка с алкохол с още спирт, носи я на устата си с една ръка и така пазарува в близкия магазин. Не си представям точно как го прави, но твърди, че кърпичката остава мокра, докато се прибере. Достатъчно надеждно ли е според вас?

# 628
  • Пловдив
Търся тема за поставени под кантина, но не откривам такава. Налага се съпругът ми да бъде карантиниран за 14 дни, а аз не съм подготвена.
Той ще остане в спалнята, но все пак ще излиза до тоалетна и баня, ще пера дрехите му, ще мия съдовете, в които се е хранил.
Моля, ако има специална тема за това или ако някой от вас вече минават през това - да сподели опит.

# 629
Здравейте, тази сутрин попаднах на шивашко ателие в Кърджали - правят маски за многократна употреба, като пишат ,че могат да се перат и използват пак. Цената е 1 лев за маска и макс. по 5 броя на човек. Не съм сигурна колко са качествени, но като пристигне доставката, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт