COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 081
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 720
  • Rock & Roll feeling ...
Дайте адресите на онлайн магазини ?

Дезифектанти за ръце къде могат да се намерят ?

# 721
  • Тра-ла-ла
Онлайн всички по-обикновени маски са разграбени. Само по-професиоаналните sci-fi с кусурнайсе филтъра са останали. Joy Иначе по сайтовете за обяви има маски за 5лв, дето ги продават за 20-30лв

# 722
Микровълновата дали трепе вируса?

# 723
Трепе, ама и пали маските Simple Smile Имат телчета вътре Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 724
Въпреки че някъде, далеч в началото на темата пише - Първо прочети, после питай, и аз ще ви отговоря:
В един от отговорите, съм написал с какво ги де активирам, дезинфекцирам и колко време отнема!

# 725
Нямам никаква представа дамските превръзки как са устроени. Може ли да се диша през тях? Ако си поставиш плътно една пред устата и носът ти е запушен, ще можеш ли да дишаш. Ако е твърде въздухонепроницаема въздухът ще я заобикаля и няма да има филтрация.
https://www.libresse.com.my/ingredients/ нещо, което намерих за слоевете в превръзки Либрес примерно. Има и за други какви са слоевете. Смях не смях току що опитах и може да се диша съвсем спокойно през такава превръзка, но до колко би била ефикасна. Става дума за ежедневни, а не за дебелите за цикъл.

# 726
Здравейте ,аз последно успях да купя тези маски на фирма 3М модел 8812FFP1 ,но сега разбирам ,че никаква работа няма да ми свършат!Имам и хирургични!Кои са по добри от двата вида?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 00:52 от djesi1982

# 727
Прочетох последните няколко страници,рових се в нета,една форумка прикачи и показа маска с двойни сменяеми филтри,ще си поръчам,но не мога да се ориентирам...изобщо в случая дали ще е ефективна?Имат някаква класиф.при защитата,но нищо общо с обикн.реапираторни маски

# 728
Диша се през превръзка, за ефикасност не знам, но аз ще я ползвам буквално за минути. Докато търсех ластик из нас, намерих изостанали и подплънки за кърмачки - те също ще ми свършат работа. Долният им слой е по-тънък от на превръзките, въпреки че е непропусклив.

# 729
Здравейте ,аз последно успях да купя тези маски на фирма 3М модел 8812FFP1 ,но сега разбирам ,че никаква работа няма да ми свършат!Имам и хирургични, кои са по добри от двата вида?
Тези са по-добри от хирургическите. Ще вършат работа, не е да не стават за нищо просто FFP2 и FFP3 са по-добри.

# 730
Днес гледах един дядо с един розов сутиен на устата. Ми такова намерил-такова сложил , милият. Важното е, че има желание да се пази.

# 731
Намерих информация относно прането и убиването на вируса - доказано е, че умира при 60*С и се препоръчва пране 30 мин. програма.
За дезинфекцирането на маските - препоръчва се да се изварят за кратко, след това да се оставят във водата докато изстине. Не се охлаждат.

# 732
А ако прането се пуска с дезинфектант за пране?

# 733
  • София
Според мен трябва да се внимава с дезинфектантите, защото после това си го слагаш на лицето - едно от най-нежните места на кожата и може да предизвика дразнене

А ако прането се пуска с дезинфектант за пране?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 08:12 от Yellow_girl

# 734
Пера си нормално на дълга програма (2 часа), както винаги, с допълнително изплакване. Не смятам да променям нещо, освен, че ММ като се прибере веднага го мятам в пералнята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт