COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 137
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 810
  • гр. София
Намирате ли все още някъде спирт?
Спирт - няма, никъде няма. Защо....не се знае, а и не се знае дали изобщо ще има, за момента никъде не чух , че ще се достави. Имам още малко и минавам на препарат за чистачки. Той е скъп и е без онзи елемент дето трови , пак някакъв спирт беше, метилов ли... не мога да кажа. 10 литра купих. Също върши работа и добър препарат за прозорци, той е на основата на спирт, а някои и амоняк. Купих маски от Фрамар, доставиха ги, 100 лв, ако вдигнат карантината после ще си ги удрям в главата. Пера всичко на 60 градуса и после гладя.
Тези които питат как се почистват обувките,... ми с капка-две белина + четка се измива подметката, изплаква се добре, като се внимава за кожата която е отгоре , разбира се,  и това е.
Препаратите за прозорци не дезинфекцират, нищо че има спирт в тях - твърде малко е и % е друг.

# 811
  • София
Това е под х-л " Славянска беседа", сто пъти минах и не спрях...Мая е собственик на аптеката и оттам идва и името, и  ми е добра позната, как не се сетих до сега..

# 812
Мая, да! И да няма, ще каже какво-що, много е отзивчива!

# 813

Здравей. Точно ги гледах и аз, защото не намирам никдъе от тези с филтър.  Аз и детето не излизаме, но мъжът ми ходи да пазарува.  Притеснява ме като не е купена от аптека, защото знаеш ли реално, ако човекът е заразен дали не е пипал самата маска. То е ясно, че два, три дена няма да я слагаш, за евентуална дезинфекция, но знам ли .... Това е някакъв ужас. Как не се усетихме по-рано ... да поръчаме. Sad

# 814
# 815
  • Русе
С какво мога да дезинфекцирам банкнотите? Работя с пари и вече доста време на работа е като Опълчението на Шипка.  Пръскам всичко със спирт но за банкнотите ме е шубе. Ще им стане ли нещо ако и тях пръскам? Или да жертвам едни стари два лева и да пробвам?

# 816
С какво мога да дезинфекцирам банкнотите? Работя с пари и вече доста време на работа е като Опълчението на Шипка.  Пръскам всичко със спирт но за банкнотите ме е шубе. Ще им стане ли нещо ако и тях пръскам? Или да жертвам едни стари два лева и да пробвам?
Работи с ръкавици.
Ако не ги накиснеш със спирт, само с пръскане няма да постигнеш много - хартията е пореста..

# 817
  • Русе
С ръкавици и  маска съм и обилно всичко се полива със спирт ( добре, че сме до Винпром), но банкнотите са ми единственото, което не пръскам. И в тоя случай какво да правя?

# 818
С ръкавици и  маска съм и обилно всичко се полива със спирт ( добре, че сме до Винпром), но банкнотите са ми единственото, което не пръскам. И в тоя случай какво да правя?
Изхвърляш ръкавиците след работа. Или ако пипаш друго с тях след парите - топваш си ръцете (както са с ръкавиците де) в купичка със спирт - това ми идва на акъла Simple Smile
Няма как да ги дезинфекцираш с домашни средства - в Китай ги пускаха в сушлни (ама на каква температура?!) и ги пръскаха със специални препарати + карантина на парите за някакъв период.
В нашия офис забранихме работата с пари, плащане само по банка, информирахме клиентите - но продаваме на едро и само малка част от плащанията бяха кеш.

# 819
Намирате ли все още някъде спирт?
Спирт - няма, никъде няма. Защо....не се знае, а и не се знае дали изобщо ще има, за момента никъде не чух , че ще се достави. Имам още малко и минавам на препарат за чистачки. Той е скъп и е без онзи елемент дето трови , пак някакъв спирт беше, метилов ли... не мога да кажа. 10 литра купих. Също върши работа и добър препарат за прозорци, той е на основата на спирт, а някои и амоняк. Купих маски от Фрамар, доставиха ги, 100 лв, ако вдигнат карантината после ще си ги удрям в главата. Пера всичко на 60 градуса и после гладя.
Тези които питат как се почистват обувките,... ми с капка-две белина + четка се измива подметката, изплаква се добре, като се внимава за кожата която е отгоре , разбира се,  и това е.
Относно спирта - дано не е метилов. Това е доста силен токсин. Алкохолните натравяния с летален изход са от това.
Може да си купите спирт за горене. В основата си, това е етанол(алкохол), стига да е над 60°.

# 820
Спирт за горене имам в нас, син, метилов е - не мирише на нищо. Ползвам го за дезинфекция на бравите, ключовете и мобилните телефони като се прибираме отвън. На тампон за грим Simple Smile
Не смятам да го пръскам или да го изливам някъде, нито да го смесвам с друго.

# 821
  • Русе
Мерси за отговорът. Вече съм на бач и напръсках двата лева. Още са живи Simple Smile.

При мен всичко обилно се полива със спирт, отделно дето сменям маски и ръкавици  на два часа.

Друг въпрос: спирта за горене трябва ли да се разрежда за дезинфекция или така трябва да се ползва? Мисля с него да пръскам входа, асансьора...

# 822
Спирта като гледам се изкупува, да се правят скъпи дезинфектанти, затова трудно го намираме. Попаднах на козметични фирми, които имат наличности от дизенфектанти, но определено спекулират с цените. Не може 30-50 мл дезинфектант 50-60 % спирт да ми се продава от 4- до 10 лв в момента. А половин литър течен сапун видях в магазин за паралелен внос на Янко Сакъзов 60% спирт, оцветители и не се знае каква добавка 16 лв.
При цена на 100мл спирт по аптеките все още от 1лв., смятайте каква им е цената на производство.
И това ако не е живата спекула какво е.
Купих един път, повече няма да купя, ще си поръчам скъпи корейски, като фен на азиатската козметика, но на нашите търгаши джобовете няма да пълня.
Пробвах рецептата на една блогърка, която следя и ми се получи и така ще действам.
За дезинфектанти за ръце 7 части спирт, добавих 3 части измивен гел за атопична кожа /корейски е/, но предполагам и всеки европейски ще стане.
За течен сапун същата рецепта, но вместо измивен гел за лице, замених с европейски шампоан за атопична кожа.
Ако някой реши да пробва, правете си на малки количества по 50- 100 гр. Тия дни смятам да експериментирам и други комбинации.
Всички вкъщи сме със сухи кожи и този спирт направо ще ни досъсипе. Колкото и да е досадно, мажете и постоянно с крем, защото нарушената кожна бариери се оправя много трудно и скъпо, както и сухата кожа.

# 823
Не видях да е пускан в темата този клип, от днес е. Как се прави маска в домашни условия:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/18/4042648_kak_se_pravi_ … omashni_usloviia/

Някой да има идея от къде могат да се поръчат ластици?

В Била продават.

# 824
Аз ги минавам с ютията на средно положение за двадесетина секунди.

Общи условия

Активация на акаунт