COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 185 015
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 825
А как предпазвате косите си? Не ми е вариант миенето всеки ден, не мога и да я връзвам- къса е..

# 826
А приемате ли някакви добавки и витамини за имунната система предвид опасността. Ако да- лекар ли ви ги назначи или вие си ги избрахте. Извинявайте ако е коментирано, прочетох само последните 10 страници

приемаме,аз съм фармацевт и почти цяла зима сме приемали, не ми ги е изписвал лекар.
За детето, за мен ,за мъжа ми...

# 827
разбрах, че СЗО е ревизирал инфото за вируса. Разпространявял се и по въздуха, спазването на разстоянието в магазините не било от особено значение.
Това не е вярно. Справка - сайта на СЗО преди 1мин.

# 828
разбрах, че СЗО е ревизирал инфото за вируса. Разпространявял се и по въздуха, спазването на разстоянието в магазините не било от особено значение.
Това не е вярно. Справка - сайта на СЗО преди 1мин.
ха дано!

# 829
За банкнотите и аз се бях сетила с  ютия,  а монетите с някакъв дезинфектант. Не зная дали и при тях би се получило с ютията.
Мисля, че и за дрехите, с ютия ще се получи по-добра дезинфекция. Дезинфектантите за пране не са с действие срещу вируси, но не са безопасни за кожата.

Спрете с толкова дезинфектанти и миене от сега. Какво ще правите, ако се задържи инфекцията с месеци?!
Не правете и разни домашни дезинфектанти, смесени с разни неща. Това не е за такъв вирус.
По-добре преценете от къде може да проникне заразата и само тогава. Иначе ще си съсипете кожата. По-добре да ползвате ръкавици, за слагате по-малко дезинфектанти.

Мажете ръцете с мас и невен. Има много добри бг кремове - например крем невен.
На децата, ако може, слагайте ръкавици, докато са навън.

# 830
Монетите можеш да ги сложиш в едно канче и да ги свариш.

# 831
След вируса ще живеем в един толкова по-чист свят...

# 832
  • Русе
Ехооо, аз съм на работа.  Как да сваря 1 кг монети или да огладя 20 бона на дребни банкноти?

Монетите можеш да ги сложиш в едно канче и да ги свариш.

# 833
Как дезинфекцирате хранителните продукти? Аз вчера залях едни мокри кърпи със спирт и с тези кърпи минах всички пластмасово опаковани продукти, за яйцата чета да се миели с дезинфектант на хлорна основа но не съм го направила, ябълки и портокали мия със сапун. Чудех се плодове и зеленчуци ако се слагат във фурната на 60 градуса за няколко минути дали ще върши работа.

# 834
Който постоянно работи с пари, естествено не може да дезинфекцира. Банкнотите с ютия, а монетите - в съд с вода с разтворена таблетка за дезинфекция на протези. Различни търговски наименования имат тези дезинфекционни таблетки, най-популярни са на Corega. При време изваряването е също вариант.

У дома карантинираме всичко закупено, банкноти, монети - ползваме след 72 часов срок.

За мен проблем е кучето. Нашето е звяр по нрав, който няма да позволи да му мият муцуната, а тя се завира навсякъде. С лапите - лесно. А козината - рунтава и обилна. Всеки ден баня не става - ще уморим животината! Има ли някой с опит?

# 835
Добре, а защо ви е да дезинфекцирате банкнотите и монетите? Вкъщи нали не ги пипате? Аз се уморих да си дезинфекцирам портфейла при всяко излизане и прибиране вкъщи и просто вече го възприемам за "мръсен" предмет. След пипане - миене и дезинфекция на ръцете. Портфейла вкъщи просто не го пипам. Минимизирам броя на покупките - не се пазарува вече като преди, по 1-2 пъти на ден, а се планират нещата с едно пазаруване поне за 5 дни. Разбира се, ние сме вкъщи, а има хора, които работят и по-често пипат пари. Така или иначе навън всеки предмет е рисков. Дали ще пипнеш банкнота или брава, копче на асансьор и пр - няма значение. Вирусът не влиза през кожата. Измиват се и се дезинфекцират ръцете и тогава се пипат уста, нос, очи - от там влиза.

# 836
Как дезинфекцирате хранителните продукти? Аз вчера залях едни мокри кърпи със спирт и с тези кърпи минах всички пластмасово опаковани продукти, за яйцата чета да се миели с дезинфектант на хлорна основа но не съм го направила, ябълки и портокали мия със сапун. Чудех се плодове и зеленчуци ако се слагат във фурната на 60 градуса за няколко минути дали ще върши работа.
Най-ефективно е изкисване в озонирана вода, но не всяко домикинство има уред за озониране на течности.
По-лесто от миене със сапун ще е и облъчването с УВ лампа, но и този апарат не е масов.
Най-достъпна остава карантината на продуктите - включването им в домакинството след изтичане на 72 часов срок. Може да се направи такава организация на закупуване, че да се обезпечи спазването на карантината.

У нас се ползва още купен нарязан хляб. Отрязвам с ножица края на плика и го поставям в по-широк предварително карантирниран плик.

# 837
Ехооо, аз съм на работа.  Как да сваря 1 кг монети или да огладя 20 бона на дребни банкноти?
Ако постоянно приемаш и предаваш пари няма как да стане. Носи си маската и не си пипай лицето.

# 838
  • тук-там
Да разбирам ли, че фризерът не върши работа? 

# 839
72 часа достатъчен срок ли е? Чета че е възможно и по-дълго време да се задържи на повърхности.

Общи условия

Активация на акаунт