COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 972
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 870
Многополезно клипче, благодаря.

# 871
Аз си уших тази маска, ших  на ръка, нямам машина. Отне ми една вечер (около 2 часа). Ще ушия на цялото семейство довечера - цък .

# 872
Здравейте, поръчах маски AirLief и днес пристигнаха, но никъде не намирам информация дали трябва да се перат преди първата употреба и след всяка друга употреба. Ще пиша на производителя, но в момента са заети и докато ми отговорят, ще минат сиг 2 седмици, а аз искам да започна да използвам веднага, тъй като съм с астма, а понякога се налага да отида до магазина например...
Някой има ли информация по този въпрос?

# 873
Те имат ли сменяеми филтри?

# 874
Те имат ли сменяеми филтри?

Да, пише, че един филтър е за използване 40часа интензивно. Отделно продават филтри. Аз купих един комплект доп филтри, но те още не са пристигнали... Мисля да използвам самата маска за кратки излизания и по този начин филтърът би трябвало да издържи доста... Въпросът е, че не знам външната част как ще се дезинфекцира... Sad

# 875
Значи външната част просто държи филтъра. Можеш да си я переш. Те от България ли са, защо филтрите не са дошли с маската?

# 876
Значи външната част просто държи филтъра. Можеш да си я переш. Те от България ли са, защо филтрите не са дошли с маската?

Има едни клапани, които не знам дали няма да повредя, ако изпера. Маските идват с 1 брой филтри, а аз просто съм поръчала допълнителен комплект филтри, за да имам, когато се наложи смяна.
Маските са български.

# 877
Опитвам се да ушия маски. От какъв плат трябва да са? Моите стават доста дебели. Използвам плат, подобен на тези за чаршафи,  но малко по-тънък.
Има ли нужда от по-дебело парче друг вид текстил / нетъкан или друг /за филтър?

# 878
[quote
Маските са български.
[/quote]
Може ли линк на сайта. Предварително благодаря!

# 879
[quote
Маските са български.
[/quote]
Притеснявам се да не се счете за реклама. Аз самата не знам до колко са ефективни..., но мисля, че за кратко до магазина или друго място - стават. Аз съм с астма и ми беше важно да заложа на нещо по-ефективно от медицинските маски...
AirLief са. Потърсете в гугъл и ще ви излезне страницата.

# 880
  • гр. София
Аз също си уших маски, плат от палто дали ще ме предпази не знам. Смятам да слагам под маската парче кухненска  хартия.

# 881
  • тук-там
Притеснявам се да не се счете за реклама.
[/quote]

За 78 лв бройката едва ли някой ще го счете за реклама. Simple Smile

# 882
Моите маски ще са от чаршаф, за лице ще ползвам памучен плат от стари детски дрешки (ризки и панталонки). За филтър вече казах, ще ползвам еднодневни дамски превръзки.

Готовата ми маска:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:24 от Анонимен

# 883
Ето ги маските. Не мисля, че е реклама. Тук целта е взаимопомощ как да се предпазим от заразата.
https://airlief.com/bg/mask/
Струва ми се, че са велосипедни и са добавили и защита от вируси, заради актуалността.

Може ли снимка в близък план на филтрите?

ПС
Аз си уших тази маска, ших  на ръка, нямам машина. Отне ми една вечер (около 2 часа). Ще ушия на цялото семейство довечера - цък .
Ето оригинала на този клип. Маската изглежда много красива, но не зная колко е ефективна - няма тел за уплътняване при носа, а вътрешните пластове са от тензух, който е много рехав плат. Няй-вътрешния дори не стига до края и от там ще прониква слабо филтриран въздух.

В профила й има още няколко модела маски, вкл. и детски. Хубаво е, че дава размерите.
https://www.youtube.com/channel/UC9_IVRY9Rg29nVWNJ5pPpxQ

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 14:15 от Diorela

# 884
Притеснявам се да не се счете за реклама.

За 78 лв бройката едва ли някой ще го счете за реклама. Simple Smile
[/quote]

Уау, аз ги поръчах за 60лв бройката

Общи условия

Активация на акаунт