COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 912
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 960

При липса на спирт с това могат ли да се минават дръжки на врати и т.н.?

# 961
От приятели в Турция разбрах, че покрай цялата паника с Корона вируса за започнали да си правят терапии с лавандулово масло, за подсилване на имунната система, както и че са започнали да го използват за почистване понеже има антибактериално и антивирусно действие. И за мое огромна радост имам немалки количества масло, което съм сигурна, че е напълно истинско без никакви примеси и от няколко дни го използвам за почистване, при целия този дефицит на дезинфецкиращи препарати тази идея се оказа абсолютно добре дошла.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 10:07 от .. attractive ..

# 962
  • гр. София

При липса на спирт с това могат ли да се минават дръжки на врати и т.н.?
То не пречи да ги минаваш, но както писах и по-горе антибактериалните препарати не са и вирусоцидни или дезинфектиращи.

# 963
  • 1st floor
Да, и аз си мислех, че стандартния начин е достатъчен за изпиране дори и в днешните времена, но да питам все пак. Относно дезинфектанта - питах за друг човек, който е решил да бори вируса с него. Аз нямам и не смятам да купувам такъв.
Маските пера с вряла вода на ръка, доколкото издържам. После гладя. Текстилни двустайни имам. Така и не разбрах какво е хубаво да се сложи в джобчето между двата слоя. За сега ползвам кухненска хартия.

# 964
а с какво мога да дезинфекцирам дървен под? стълбището ми е дървено,сложила съм ваничка за дезинфекция на подметките на обувките,но как да почиствам дървения под?

При нас има Санитол за под, не е на спиртна основа, но пише че убива 99% бактериите без да е алергенен.
Също съм виждала Саво. Незнам дали двата продукта се продават в България, тук са напълно изчерпани, за съжаление.
аз живея в Германия,видях,че и тук има Санитол,ще поръчам,дано само не се прецака дървото. Иначе вчера поръчах 2 туби от по 5 л.Доместос,с който мисля да минавам и после с чиста вода.

# 965
  • Русе

Маските пера с вряла вода на ръка, доколкото издържам. После гладя. Текстилни двустайни имам. Така и не разбрах какво е хубаво да се сложи в джобчето между двата слоя. За сега ползвам кухненска хартия.

Вата, юталин, филтърна хартия, от тия книжните филтри за кафе ( кафемнашина с кана).... още неща ми минаха през акъла, но ги забравих.  Първите две може да ги вземете от старо яке или зимен панталон. Отделно има от къде да се купят. Моите маски са същите и това ползвам.

# 966
Нетъкан текстил, изсъхнали мокри кърпи.
Също за филтри за прахосмукачки се говореше, че са от нетъкан текстил.
Назад Third беше пуснал снимки на различни материи.

# 967
От приятели в Турция разбрах, че покрай цялата паника с Корона вируса за започнали да си правят терапии с лавандулово масло, за подсилване на имунната система, както и че са започнали да го използват за почистване понеже има антибактериално и антивирусно действие. И за мое огромна радост имам немалки количества масло, което съм сигурна, че е напълно истинско без никакви примеси и от няколко дни го използвам за почистване, при целия този дефицит на дезинфецкиращи препарати тази идея се оказа абсолютно добре дошла.
Лавандуловото олио е силно алергенно. Надявам се, който прочете този пост и се втурне са купува, поне да е разумен да прочете листовката, която върви към маслото, а за прилагане директно върху кожата без разреждане е безумие.
Етеричните масла, към което спада и лавандуловото при неправилна употреба са вредни.

# 968
Никъде не става дума за прилагане директно върху кожата, а за почистване на дома. А да се смята, че силните химични препарати, който ползваме в дома си са по-малко вредни от природен продукт ми се струва леко нелепо.

# 969
Писахте “терапии с лавандулово масло”, което баш си значи прилагане върху тялото.

Лавандуловото масло и да има някакво антибактериално и противовирусно действие, не виждам как може да замести спирт 70 С. Иначе и аз го ползвам като средство против насекоми и молци, но не бих експериментирала да дезинфекцирам с него точно сега.

# 970
Писахте “терапии с лавандулово масло”, което баш си значи прилагане върху тялото.

Лавандуловото масло и да има някакво антибактериално и противовирусно действие, не виждам как може да замести спирт 70 С. Иначе и аз го ползвам като средство против насекоми и молци, но не бих експериментирала да дезинфекцирам с него точно сега.
Терапиите които споменаха изобщо не изискват допир до кожа/няма да изпадам в подробности/,  всеки сам преценява дали и на какво да вярва,и къде с какво да почиства. При цялата тази истерия с липсващ спирт по аптеките, повярвайте не всеки е успял да се запаси с достатъчно количество. Дадох маслото, като алтернативен вариант, а не като по-добър или най-добър такъв.

# 971
Турците със спирта се изпонатровиха, сега да очакваме втора вълна натровени от етерични масла.
А ароматерапията, който си я ползва, ще продължи да го прави, но да се злоупотребява в тази ситуация, че помага е грозно.

# 972
Значи не е толкова важно с какво почиствате а да се чисти по-често от нормалното без да се изпада в крайности.

# 973
Днес си купих от квартална железария този спирт.
Не мирише на спирт, а на лек  ацетон или нещо такова...
цената е 9,45лв за литър
дори е с изтекъл срок на годност

Въпроса ми е, става ли за дезинфекция.

# 974
  • В един копнеж!
А не прочете ли, че е за горене?!
Ще ти скапе кожата на ръцете, какво ли остава за мебелите.
Медицинският и за горене не е един и същ! ?
Не изпадайте в крайна лудост. Навсякъде около нас има бактерии. Живеем принципно в бактериална среда. Няма как да се спасим от тях.
Едно нармално почистване и подържане на хигиената е досатъчно. Честото Миене на ръце със сапун е достатъчна хигиена. Нямате нужда от поливане на ръцете с дезинфектанти.

Общи условия

Активация на акаунт