COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 928
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 990
Боровинките ги заливам с вряла вода от бойлера мерила съм 60 градуса е а вирусът загива под 60 градуса.Черитата също така ги заливам с вода от бойлера. Пакети с брашно пронципно бих сложила във  фурната на  60-80  градуса или да си стоят в торба на терасата за няколко дена зависи колки спешно ще ги ползвате. Кисели млека, масло и други подобни обтривам със мокри кърпи със спирт. Плодове и зелечуци които ще беля със вода и сапун тези които няма да беля не искам да ми миришат на сапун и ги заливам с горещата вода от бойлера.

# 991
Според вас дали е безопасно да поръчам торта от "Неделя". Много се колебая. Ако я изчакам 24 часа преди консумация дали евентуален вирус би бил още жив???

# 992
  • SF
Ще си разваля ли хладилника, ако го мина вътре със спирт? Купих сирене, магданоз и лимони и така ги бутнах вътре.
Битушите, с които излизах, събувам на входната врата, но не ги мия с белина, сапун, спирт. Колко време би оцелял върху тях този вирус? Казват, че върху гладка повърхност животът му е часове, но не и дни.

# 993
Сериозни ли сте

# 994
Пръсни обувките със спирт и няма да ги мислиш. Същото важи и за хладилника, няма да му стане нищо.

Хора, малко по-спокойно го давайте. Храната на терасата да се проветри, после вече кой, както намери за добре. Щом някои се успокояват да мият, нека го правят. По принцип за момента е излишно да се преварява и дезинфекцира всичко.

# 995
Аз да, но осъзнавам, че въпросът ми може да звучи несериозно. Сериозно питам.

# 996
Лично аз по принцип рядко пазарувам готови храни,сега съвсем. Не бих поръчала торта в момента. Не харесвам и доста неща в политиката на Неделя- милионите фирмички дето регистрират. За мен са мошеници.
Бих си купила опаковани продукти и бих си я приготвила

# 997
Аз също не бих купила торта в момента готова. Ако толкова не може човек да си направи купува готови блатове и сметана и някакви плодове и е готова

# 998
  • в страната на чудесата
За жалост май са...
Хора, няма нужда от всичко това, най-много да унищожите цялата микрофлора, така нужна за здравето... поглъщането на частици от децинфектанти е пагубно за червата. За белината нямам думи.

# 999
  • София
Пръскаш брашното със спирт? Мисля, че е доста прекалено. Прибираш брашното в буркан или където го държиш, миеш си ръцете и готово.

Ето един сайт за маски, които ми пусна приятелка днес. Поръчах си 2. На същата цена си бях купила маска януари от Ремедиум, но с филтър. https://shop.geronimounderswim.com/collections/%D0%B7%D0%B0%D1%8 … 6GFILFFtEy-oOOUTM

Плодовете, зеленчуците, месото мия със сапун и вода, месото само с добре течаща вода. Опакованите продукти не мия. Чудно ми е как се мие пакет брашно. Тези пакетирани храни се пипат основно о от персонала в магазина, къде 100 човека ще опипват пакет боб
Мисля, че добото миене на ръце и не пипане на очите са собра препразна мярка
Захарта, брашното ги напръсквам обилно  със спирт, оставям ги да засъхнат и ги прибирам,  няма как да ги измия.., но всичко друго задължително  под вода и сапун минава

# 1 000
  • SF
Ами аз съвсем не преварявам и не дезинфекцирам всичко, и затова се притесних като ви чета.
Апартаментът ми не е огромен, но най-дългото разстояние, което може да се измине в него е от входната врата до балкона. Трябва да мина през целия апартамент, през спалнята си, за да оставя неща на балкона, които преди това ще са постояли в коридора, за да мога да се съблека или събуя.
Някак не ми се струва хигиенично да го изтръскам навсякъде.

Все пак колко време може да оцелее вирусът на плочките в коридора, върху ботуши, яке, по прибрана в плик маска?

За тортата A.I.K. поръчайте си. В момента много от хората, които усърдно и стриктно спазват препоръките за изолация, поръчват храна. Надяваме се, че Доминос, Неделя, Нарру... спазват хигиената.

В нашия магазин има топла витрина и миналата седмица, когато влязоха мерките, мислех, че е логично да я затворят. Всичко на този щанд е отворено, разопаковано, в тави и подноси. Но си работи и никой не е споменал, че са опасни, а толкова много специалисти се изреждат  от сутрин до вечер по телевизията със съвети и препоръки.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 22:38 от Esmee

# 1 001
За тортата - лично аз не бих купила. Имах рожденник преди седмица - направих торта, макар и не особено сполучлива. Ако държиш да купуваш, обърни се към някоя по-малка сладкарничка, че да си сигурна, че тортата няма да мине през 10 човека. От тези, които аз харесвам и следя, Ананда прави доставки (тортите са им здравословни, малко по-скъпи идват от тези на Неделя, но пък поне знаеш, че са от истински продукти). Намира се до 19 СОУ, над Пирогов.

# 1 002
Когато се работи правилно със силни дезинфектанти не е проблем, проблемите често идват от неправилна употреба.
Торта бих си поръчала.
Нали вируса умира при топлинна обработка, не само този, а и много други неща.

# 1 003
Днес купихме храна за 1 седмица. Минералната вода ММ я изкъпа в банята с гъба и веро. Сиренето, кашкавала, маслото и пакетираното месо ги изтрих с памук със спирт и после ги измих с вода и сапун - после в хладиника и камерата. Всичко останало е на остъклената тераса в чанти, утре следобяд ще го разопаковам... Не знам дали не е прекалено, но ми е по-спокойно така.
А хлор не мога да понасям...мия веднъж дневно с мистър пропър..

# 1 004
Внимавайте с белината, освен, че отделя хлор тя е и с добавени биоциди - те са силно токсични. Най-добре четете съдържанието ако има само натриев хипохлорит и малко други неорганични химикали като сода каустик то е сравнително безопасна, има ли органични - по-добре не купувайте.

Общи условия

Активация на акаунт