Един режим аз знам - този на Дюкан - 286

 • 55 831
 • 435
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 14 064
Ако не сме доволни от вида:


И сме решили да променим това:


От многото начини да се запознаем с един -


ДЮКАНСКИЯ РЕЖИМ


Резюмето е по първата книга на Пиер Дюкан "Как да отслабнем завинаги". Описано е накратко най-важното, като дава насоки за режима, но е препоръчително да се прочете и книгата


Какви са предимствата на режима?
- Не броите калории
- Ядете колкото ви душа иска от разрешените храни
- Със сигурност отслабвате
- Не напълнявате, след като отслабнете

За кого е предназначен?
- За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма
- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море

Съдържа 4 етапа:
УДАРЕН ЕТАП: - ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.
Времетраенето на УДАРНИЯ ЕТАП: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е 1-3-5 дни. За отслабване повече от 20 кг или след многократни и неуспешни диети, след консултация с лекар,  ударната фаза може да се увеличи на 7, дори 10 дни, при изричното условие да се пие вода непрекъснато.
Сваляне: при 5 дни ударен режим, обикновено се свалят 2-3 кг, но е възможно е да се достигнат и 5 кг при някои много затлъстели хора, главно активни мъже.

СМЕСЕН ЕТАП: - достигане на желано тегло
Редуват се: няколко дни на белтъчини (протеини)  със зеленчуци - ПЗ, с няколко дни само на белтъчини – П. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв - краставици, марули, броколи, зелен фасул, домати, репички, брюкселско зелепраз лук, гъби, керевиз, карфиол, чушки, зеле, спанак, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него. Морковите и цвеклото също са позволени, но не често и по малко.
Времетраене: ДО ДОСТИГАНЕ НА ЖЕЛАНОТО ТЕГЛО. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5 или 4/3. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица (10 дни).

ТРЕТИ ЕТАП: - запазване на постигнатото тегло
По 10 дни за всяко свалено кило - всичко разрешено в ПЗ дни +
1. 2 пъти седмично по 1 порция нишестени храни - макарони, кускус, булгур, качамак, жито (порцията е по 200гр); леща (150гр), ориз и картофи (по 125гр. в порция)
2. Плодове - по 1 порция дневно, без банани, грозде, череши.
3. 2 филии пълнозърнест хляб на ден
4. 40 гр. кашкавал.
5. 2 галавечери седмично - ядеш всичко, което поискаш, но само на едно ядене дневно (препоръчително е на вечеря).
6. Протеинов четвъртък - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Може и свинско НЕТЛЪСТО- печено, агнешко и всякаква шунка.

Внимание!!!! Всяка втора диета се проваля през първите три месеца след постигането на желаното тегло!

ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: - ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ
Всичко разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормлни кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК
Не се препоръчва за кърмачки с бебета по-малки от 6 месечна възраст!

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП: - окончателна стабилизация
Включване на всички храни. По един ден седмично задължително само на чисти протеини. Всеки ден по 3 лъжици овесени трици!Трае цял живот.

Как действат белтъчините?
1.Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
2.Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
3.Чистите белтъчини намаляват апетита
4.Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
5.Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.

Особено важни препоръки:
1. Трябва да се пие много вода. Минимум 1,5 – 2 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Пийте вода, докато се храните. Водата засища.
2. Желателно е да се приемат овесени трици (НЕ ЯДКИ) – по 3 с.л. на ден, по възможност до обяд. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело млякоМогат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема. Приемат се от първия ден на режима.
3. Пектин е разрешен, но трябва да е част от количеството на триците. Т.е. в млякото сутрин слагаш 2 с.л. трици и 1 с.л. пектин
4. Ленено семе също може, но като част от количеството трици за деня.
5. Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударния и Смесения етап, освен упоменатите. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа е най–добре.

Други препоръки:
 Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
 Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
 Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
 Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
 Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини


ПОЗВОЛЕНИТЕ ХРАНИ

Ч И С Т И П Р О Т Е И Н И : От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и колкото ви се прииска. Разрешено ви е и да ги смесвате.

I. Постни меса
Това са : телешкото, говеждо, заешко и конско
– Говеждото - всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът, филето, ростбифът, забранени са рибицата и котлетите, които са прекалено тлъсти.
-Телешко: позволени са шницелът и частите за печене: котлетите също могат да се консумират, след като се отстрани тлъстата им част.
-Свинското и агнешкото са забранени през ударният период, през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло, олио, соев сос, сметана, нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15 %

II. Дреболии
От тази категория е разрешен черният дроб- телешки, говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици, които не са тлъсти. Колкото до говеждият език- консумирайте му само върха, който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини, които са изключително полезни през период на отслабване, но за съжаление е богат и на холестерол, поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания. Пилешки сърца и воденички и телешко шкембе също са разрешени.

III. Риби
За тази категория храни няма никакви ограничения. Всички риби са позволени, все едно дали постни или тлъсти, пушени или сушени, може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио, на скара...но без мазнина!

IV. Морски дарове
Всички ракообразни и всички миди, скариди, омари, рази, лангисти, лангустини, стриди, миди, рапани, охлюви, рулца от раци.

V. Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн- патицата и гъската, но при изричното условие да се консумират без кожата.

VI. Постни шунки
Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът, който е още по-тлъст.

VII. Яйца
Яйцата се консумират твърдо сварени или рохки, на очи, на омлет или бъркани в тефлонов тиган- без мазнина. За хора с висок холестерол – само белтъци. Могат да предизвикат АЛЕРГИЯ.

VIII. Обезмаслени млечни продукти - имат ограничение до 1 кг дневно!!!
кисело мляко 0,1%, извара и сирене Excuisa FitLine 0,2%
Важно: В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, затова не са позволени в първа и втора фаза!!!!!

IX. Литър и половина вода дневно – МИНИМУМ., Кола Light. Диетата трябва да е много богата на вода. Тя помага да се изхвърлят отпадъчните вещества, пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Водата е най-добрия естествен диуретик. Да се опитваме да отслабнем, без да пием вода и да изхвърляме токсините, е не само опасно за организма, но и може да намали, дори съвсем да блокира загубата на тегло и да обезмисли положените усилия. Ако отпадъците, отделени от организма по време на диетата, не са изхвърляни редовно от бъбреците, натрупването им ще прекрати горенето на мазнините и оттам - загубата на тегло, дори ако диетата е педантично спазвана. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Водата прониква във всички тъкани, включително и в целулита, прониква чиста, а излиза солена и пълна с отпадъци. Вода се пие по всяко време на деня, дори и особено по време на хранене. Изпитата по време на хранене вода увеличава обема на погълнатата храна, разширява стомаха и предизвиква чуство за пълнота, което е първият признак на заситата. Една чаша вода или друга течност межди 17 и 20 ч. много често е достатъчна, за да убие желанието за храна. Чаша чай на закуска, чаша вода сутринта, две чаши на обяд, една следобед и две на вечеря - ето че сте изпили 2 литра, без да се усетите. Най-подходящи са слабо минерализираните, разхлабителните и леко диуретичните води - Девин - минерална и особено изворна, Банкя, Хисаря, Горна Баня, Меричлери, Брезник, Брястово


ДОБАВКИТЕ:

Обезмасленото мляко 0,1%- прясно (Верея, Май дей Фитнес, Фибела) или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни. Може да се консумират ДО 250 ГР. НА ДЕН.

Оцет, мащерка, копър, лук, чесън, магданоз и всички подправки са не само позволени, но и препоръчителни.

Лимон може да се използва изтискан върху рибите и месата, но не и като лимонада.

Сол и горчица са разрешени, но в умерени количества. Могат да се заместят с безсолна ( и без захар) горчица и диетична сол.

Обикновения кетчуп не е разрешен, но има диетичен- без сол и захар, който можете да употребявате в ограничени количества.

Захарта заменете с подсладител, сорбитол - НЕ.

Парафиновото олио всъщност е течен парафин, намира се в аптеките. НЕ става за термична обработка! Има слабителен ефект при проблеми с WС го препоръчват!

Разтворимите напитки и подсладителите с аспартам не НЕ стават за термична обработка!

ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ: ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО, КАТО ПОЗВОЛЕНО Е ЗАБРАНЕНО
Олио и зехтин
Захар
Всичко тестяно
Мюсли
Мед
Ядки

АЛКОХОЛЪТ Е ЗАБРАНЕН!!!

ОВЕСЕНИТЕ ТРИЦИ НЕ СА ОВЕСЕНИ ЯДКИ И ЯДКИТЕ НЕ ГИ ЗАМЕСТВАТ  


НЯКОЛКО ОБЩИ СЪВЕТА:
1.Яжте толкова често, колкото ви се иска
2.Пийте вода, докато се храните
3.Осигурете си всичките необходими за диетата храни
4.Никога не прескачайте хранене
5. Преди да хапнете от някоя храна, уверете се, че фигурира в списъка.
6.Закусвайте!

За новостите в режима можете да следите чуждите сайтове на Дюкан:

английски   немски   рускиКалкулатор на Дюкан  2  3  


Кратко резюме на новата книга на Дюкан, която е за нов режим, по-лек от стария, за хора, които имат малко да свалят или нямат много воля да се ограничават прекалено. Тук се включва и физическо натоварване - ходене.

Режимът се изпълнява 7 дни:
1 ден - протеинов (фаза 1)
2 ден - всичко от предишния ден + зеленчуци ( фаза 2)
3 ден - всичко от предишния ден + 1 порция плод (правилата за плодовете са както е в 3та фаза на първия режим)
4 ден - всичко от предишния ден + 2 филийки пълнозърнест хляб(правилата  са пак като 3та фаза на първия режим)
5 ден - всичко от предишния ден + порция сирене 40гр (да не е с по-голяма масленост от 45-50%)
6 ден - всичко от предишния ден + порция нишестени храни (количеството зависи от вида на храната :
210 гр. бобови - леща, боб, нахут
200гр киноа
190гр паста ал денте
190гр печена царевица
170 гр силно сварена паста
170гр кафяв ориз
160гр царевица от консерва
150гр бял ориз
140гр печен картоф
80гр картофено пюре (mashed potato))
7 ден - всичко от 5 ден(не от предишния !!!) + гала вечеря(както в 3та фаза от оригиналния режим)

Освен това физическо натоварване- ходене:
1 ден - 20 минути
2-5 ден - 30 минути
6-7 ден - 60 минути

Овесените трици - 1,5 супени лъжици на ден

Тези 7 дни се повтарят всяка седмица.

Фазата на задържане (3та фаза от първия режим) е разделена на 2 равни части:
-първата половина е същата като 3та фаза от първия режим, но с едно нишестено ядене и една гала вечеря на седмица;
-втората половина е като първата, но включва по още една порция плод на ден(общо 2), 2 нишестени яденета и две гала вечери на седмица


                        Стари теми:
Скрит текст:
1 част ,  2 част ,  3 част , 4 част ,  5 част ,  6 част ,  7 част , 8 част ,  9 част , 10 част ,  11 част ,  12 част ,  13 част ,  14 част , 15 част , 16 част , 17 част , 18 част , 19 част , 20 част , 21 част , 22 част , 23 част , 24 част , 25 част , 26 част , 27 част ,  28 част , 29 част , 30 част , 31 част , 32 част ,  33 част , 34 част , 35 част ,  36 част , 37 част , 38 част , 39 част , 40 част , 41 част  , 42 част , 43 част , 44 част , 45 част , 46 част , 47 част , 48 част , 49 част , 50 част , 51 част , 52 част ,  53 част , 54 част , 55 част , 56 част , 57 част , 58 част , 59 част , 60 част , 61 част , 62 част , 63 част , 64 част , 65 част , 66 част , 67 част , 68 част , 69 част  , 70 част , 71 част , 72 част , 73 част , 74 част , 75 част , 76 част , 77 част , 78 част , 79 част , 80 част ,81 част , 82 част , 83 част , 84 част , 85 част ,  86 част , 87 част , 88 част , 89 част , 90 част , 91 част , 92 част ,  93 част ,  94 част , 95 част ,   96 част , 97 част , 98 част , 99 част , 100 част , 101 част , 102 част  ,  103 част , 104 част , 105 част , 106 част , 107 част , 108 част , 109 част , 110 част , 111 част , 112 част , 113 част , 114 част , 115 част , 116 част , 117 част , 118 част ,
119 част , 120 част , 121 част , 122 част , 123 част , 124 част , 125 част , 126 част , 127 част , 128 част , 129 част , 130 част , 131 част , 132 част , 133 част ,  134 част , 135 част , 136 част , 137 част , 138 част , 139 част , 140 част ,  141 част ,  142 част , 143 част , 144 част , 145 част , 146 част ,  147 част ,  148 част , 149 част , 150 част , 151 част , 152 част , 153 част , 154 част , 155 част , 156 част , 157 част , 158 част , 159 част  , 160 част  , 161 част  , 162 част  , 163 част , 164 част  , 165 част  , 166 част , 167 част , 168 част , 169 част , 171 част , 172 част , 173 част , 174 част , 175 част , 176 част ,  177 част , 178 част , 179 част , 180 част , 182 част , 183 част , 184 част , 185 част ,  186 част , 187 част , 188 част , 189 част , 190 част , 191 част , 192 част , 193 част , 194 част , 195 част , 196 част , 197 част , 198 част , 199 част  200 , 201 , 202 , 203 , 204 , 205 , 206 , 207 , 208 ,  209 ,  210 , 211 , 212 , 213 , 214 , 215 , 216 , 217 , 218 , 219 , 220 , 221 , 222 , 223 , 224 , 225 , 226 , 227 , 228 , 229 , 230 , 231 , 232 , 233 , 234 , 235 , 236 , 237 , 238 , 239 , 240 , 241, 242 , 243 , 244 , 245 , 246 , 247 , 248 , 249 , 250 , 251 , 252 ,  253 , 254 , 255 , 256 , 257 , 258 , 259 , 260 261 , 262 , 263[/b] , 264 265, 266 , 267 , 268 , 269 , 270 , 271 ,  272 ,  273 , 274 , 275 ,  276 , 277 , 278 , 279 , 280 , 281 , 282 , 283 , 284 285
 Рецептите от темата на DessiJ
Всеки може да допълни изпитани рецепти ,които отговарят на критериите на режима!
Рецептите наLeo - в първия пост има линкове към дюканските рецепти
Рецептите на miss Marple
Рецептите на ragdoll
Рецептите на smileys
Рецептите на Tumba_lumba

Сайтът с наши рецепти, препоръки, разяснения, уточнения, продукти и съвети

Най-често задавани въпроси и отговорите им

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 22:16 от ЗлаВещица

# 1
 • Мнения: 4 711
Благодаря.

Аз се записвам, понеже следя темата.

# 2
 • Мнения: 774
Мерси Вещи за темата Heart

Точно такова стегнато коремче искам да имам като втората дама. Обаче за сега не мога да си закопчая новият  панталон дето си купих за лятото. Disappointed Relieved
Не съм се мерила.
Има ли някой, който си брои стъпките? Аз до 10хил абсурд да докарам.. Мързел ли съм или понеже съм затлъстяла ми се струват прекалено много?! 20мин са към 3-4 хил по груби изчисления. Гледах разни видеа, че ходенето е по-добро за отслабване от тичането, защото при по-продължителен стрес тялото спира горенето на мазнини и черпи от въглехидратите.

Утре:
З. палачинка с извара и шунка
О. телешки бъргери и яйца на очи
В. пилешко с подправки на фурна

А новата ми любима напитка е сокът от домашно ферментиралите ми зеленчуци. Само оцет и сол съдържа.

# 3
 • Мнения: 2 223
Благодаря за темата!
Сега излапах 1 котлет сьомга с няколко аспержи,днес 5-6 км пеша:)
За обяд 3 варени яйца.
2 л вода.

# 4
 • Мнения: 1 754
На мен ми се пие много повече вода откакто съм на режима. Пия над 2 литра на ден. При вас така ли е?

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 400
Разписвам се и аз,от твърде много мислене и лутане я докарвам до кривата круша...

Ще направя нов опит с режима,но с отклоненията ,че киселото мляко ще ми е 3.6%.
Вчера ми беше първи ден само на П,днес менюто

З-200 гр.кисело мляко с трици
О-скумрия на скара
В-пилешко бутче.

Нямам план за броя на дните в ударната фаза,че не знам как ще тръгнат нещата,но колкото повече толкова повече:satisfied:
За 2 фаза ще карам 1П на 1 ПЗ,така мисля ще ми е по-лесно.

Другия месец ще сме морски,вероятно няма да съм стриктна на 100%,но няма да се тормозя,важно е кантара да върви в правилна посока.

Хубав ден,момичета!

# 6
 • Мнения: 7 071
Привет, и аз започвам наново. Трети ударен ден ми е. Ужасно главоболие и надут корем. Редувам дните с по една активност на ден - плуване, йога, сауна. Имам виброплейт у дома и топка за фитбол. Не съм се качвали на кантара, страхувам се направо. Засега ми липсват само  свинското, зеленчуците и кашкавала.

# 7
 • Мнения: 774
Радвам се да видя дюкануващи Heart
Моля ви се, яжте повече. Аз доста изстрадах от свикване с малко калории.. Трудно се оправя такова нещо.

Аз съм минус 6кг. Има лека промяна в корема и мазнините на гърба.
Чувствам се добре, ям много повече отколкото при предишните ми втори фази. Единствената ми активност е  ходенето, но мисля, че за сега това е достатъчно.

Яде ми се телешка пържола, от тези мазните..но вместо това ще правя супа с месо. Пилешкото ми омръзна, купих риба и кайма за седмицата. Имам и тиквички, ще търся рецепти.

Някой ме беше питал за вируса в старата тема, не помня отговорих ли, но да короната изкарах краят на март, без усложнения. Знаете повечето, че съм мед сестра. Имам антитела. Ако имате въпроси, пишете на лични.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 400
Теряки,супер резултат,браво!За храната аз си хапвам докато се заситя.Изобщо не ограничавам количества.Онзи ден скумрията ми беше 2 парчета доста големи,а бутчето пилешкото цяло,и то си беше  солиден размер,едвам го изядох.Тиквичките ги правя на мусака аз,става чудна,но тъй като са по-водни може да разбиеш яйца с мляко и да объркаш след като се позадуши малко,защото от белтъка стяга сместа,а заливакта с яйца си я правя накрая пак.Не знам ако се сложат трици дали ще е така вкусно,но пък и те може да поемат от течността.


Днес ми е 5 ден П,чувствам се добре.Направих си едни пилешки пържоли на фурна,като след като ги подправих ги овалях в разбито кисело мляко с яйца,наредих във тавичка и задуших.Станаха сочнички и много вкусни.

Взех от Лидл Скирела-това е като моцарела,но е по -твърда и само с 2.6гр мазнини на 100 грама.От сместа за овесена палачинка  си правя в купичка в микровълновата овесено хлебче,разделям го на 2 или 3 и после на парти грила запичам с шунка и скирела отгоре,става си като принцеси.Това нещо ме държи поне 5 часа сита и е много вкусно.

# 9
 • Мнения: 4 393
Скир и скирела и аз взимам. Скир има вече и в Кауфланд. Подправям го с малко сол и чесън на прах и го мажа на тричаво хлебче, а в ПЗ дните слагам и краставици на кубчета, става като снежанка. Аз правя всяка седмица идентични дни - от понеделник до четвъртък П и от петък до неделя ПЗ. Взех си тиквички вчера с идеята а си направя пица от тиквички, но ме домързя, така че ще останат за края на седмицата.
Дали ще стане много воднист блат, някой правил ли е?

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 400
Аз съм правила такава пица,но към блата от тиквички добавих яйца и трици,защото иначе е воднисто.Подправям го освен със сол и с чубрица ронена,след като се запече блата си гарнираш отгоре .С  трици и гъби отгоре ще ти държи сито по-дълго време.

# 11
 • Мнения: X
Мисля и аз да пробвам Дюкан. Какъв по-естествен подсладител бихте ми препоръчали за сутрешното кафе?  Ако не ми е сладко, просто се депресирам и оттам целият ден ми се проваля Rolling Eyes 
Стевията позволена ли е? А зеленчуците задължително ли е да са сурови?

# 12
 • Мнения: 4 393
Мисля и аз да пробвам Дюкан. Какъв по-естествен подсладител бихте ми препоръчали за сутрешното кафе?  Ако не ми е сладко, просто се депресирам и оттам целият ден ми се проваля Rolling Eyes 
Стевията позволена ли е? А зеленчуците задължително ли е да са сурови?

Да, стевията е позволена Hands Plus1
Зеленчуците са позволени в ПЗ дните във всякакви варианти, стига да няма мазнина.

# 13
 • Мнения: 1 754
Аз за подсладител ползвам еритритол.

# 14
 • София
 • Мнения: 5 689
Аз правя всяка седмица идентични дни - от понеделник до четвъртък П и от петък до неделя ПЗ.

Дните на чисти протеини не трябва да бъдат повече от смесените ПЗ дни.

Общи условия

Активация на акаунт