Испански сериали - Тема 7

 • 79 281
 • 547
 •   1
Отговори
 • Ямбол
 • Мнения: 2 160


Bienvenidos!
Списък на сериалите с превод на български:

Скрит текст:
„Интернатът” (El Internado) – наши дни, мистика, трилър. Сериалът има 7 сезона, приключил е. Към него има бонус: 30-тина къси (по около 15 минути) епизодчета за това, как е сниман "Интернатът"  - Les Secrets de El Internado

- SMS – 2 сезона, приключил. Насочен към по-младежка аудитория.

- „Хората на Пако” (Los hombres de Paco) – започва като невероятно готино смешно криминално сериалче, обаче накрая нещата нещо много загрубяват. 9 сезона, приключил е.

- „Защитените” (Los Protegidos) – разказва се за деца със свръхестествени способности, добре направен. 3 сезона, приключил.

- „Корабът” (El barco)– впечатляващо начало, гениални идеи, но много издънки и нелогични епизоди в края на последния сезон. 3 сезона, приключил е.

- „Моите мили съседи” (Mis adorables vecinos) – една от най-добрите комедии на ситуациите   . В сериала играе звездата Карлос Бауте. Ако някой не знае, клипът на песента му (разкошна балада!) Colgando en tus manos е сниман в Пловдив. 4 сезона, приключил.

- „Щурите съседи” (Aquí no hay quien viva) – комедия, не ми хареса особено, гледах на пресекулки.

- „Толедо” (Toledo)– исторически. 1 сезон от 13 серии, приключил е.

- "Гранд Хотел" (Gran Hotel)- криминален, действието се развива през 1905 година. Също невероятно добър сериал, препоръчвам и него с две ръце. 3 сезона + 23-ти епизод бонус – „Филм за филма”, приключил.
-  
- "Аида" (Aída) - много приятна лека комедия. 9 сезона, 182 епизода.

-   „Луна, мистерията на Календа” (Luna, el misterio de Calenda) – криминале с елементи на мистика (върколаци). 2 сезона, приключил.
-  
-   „Без цици няма рай” (Sin tetas no hay paraiso). 3 сезона  с Амая Саламанка в главната роля.
-  
-   „Силикон за рая” (Sin senos no hay Paraíso) сапунка (185 серии), в главната роля е Кармен Виялобос.

- "Карабуджан" (Karabudjan)-криминален трилър,с елементи на мистерия.Преследван от нещастно събитие в миналото,главният герой се опитва да предотврати такова в настоящето като се впуска приключение на живот и смърт,за да спаси безследно изчезнало момиче.В главаната роля-Уго силва.1сезон,6еп.-приключил.Много ми хареса сериала,препоръчвам!

- "Изабел" (Isabel)-исторически.Сериалът проследява борбата на Исабел Кастилска за прaвото й да бъде кралица на Испания.В главната роля Мишел Дженнер/Хората на Пако/.1сезон,13епизода.В очакване на 2-ри тази година,и заплануван 3-ти,догодина./не съм го гледала още,но отзивите са повече от добри. Peace/

- "Земя на вълци" (Tierra de lobos)-приключенски:2сезона,23 епизода.В очакване на 3-ти през септември тази година.

- "Новите съседи" (La que se avecina)-комедия,спин оф на "Щурите съседи".Същите лица и абсурдни ситуации,с някои ролеви различия.6 сезона,в очакване на 7-ми
Не ми допадна,колкото "Щурите съседи",но определено има своите силно-комични моменти.

-"Águila roja" и в България го превеждат като "Червеният орел''. Наскоро започна 5-и сезон
"Легендата за Испания" - приключил с 3-ти сезон. Исторически сериал, по действителни събития, но с повечко художествена измислица. Борба за свобода, идеали, любов и страст, кръв и насилие.
И още сериали:

Fisica o Quimica – 7 сезона, приключил  
Ángel o demonio – 2 сезона, приключил


Добавени от illlzy
La fuga-1 сезон, 12 епизода, продукция на Телесинко, приключил

Con el culo al aire-комедия на Антена 3, един излъчен сезон (12 епизода) и през март месец се очаква да почне втория - непреведен

Los Serrano - не е преведен. Участват Белене Руеда, Нуриа Гонзалез и Адриан Родригез. Осем сезона, приключил през 2008

Farmacia de Guardia - 5 сезона, комедия
Los Simuladores - 1 сезон от 17 епизода, комедия
Gavilanes - драма
Un paso adelante - комедия (музикална, каквото и да значи това)
La Regenta
Aguila Roja - този е добър според Фенчето, изцяло му се доверявам  
Cuenta atras
Herederos
Goya

Imperium - исторически сериал
Verano azul - От 1981 година е, има 19 епизода и в него участва Juanjo Artero ( добре познат от Корабът).Разказва се за едно незабравимо лято на група приятели и техните приключения - това е прочутият "Синьо лято".

Gran Reserva - Gran Reserva е категория вино от консервативна, но все още официална испанска класификация по степента на отлежаване. Гранд резерва е вино, отлежало в дъбови бъчви не по-малко от 18 месеца, а после в бутилки най-малко 42 месеца.

Действието на сериала се развива в Ла Риоха, провинция в северна Испания. Тя е известна с отглеждането на грозде, от което се правят трапезни вина. Аро е основният винарски район на Ла Риоха, там са повечето винарни. Големите лози и винени изби на Ла Риоха ще станат свидетели на всякакви интриги, ревност, измяна, любов и омраза между героите на сериала.

Това е историята на две семейства, Реверте и Кортасар. Кортасар имат голямо винопроизводство, за тях виното е доходен бизнес. За Реверте лозята и земята са начин на живот. Независимо от различията, двете семейства живеят в равновесие, докато някой не се опитва да убие Мигел, един от синовете на Кортасар и настоящ директор на "Винарски изби Кортасар". Това променя живота и на двете семейства.Un Paso Adelante
Medico de familia
Los Serrano
Cuentáme

***

- El tiempo entre costuras - Животът на Сира, млада модистка в известно шивашко ателие в Мадрид, е подреден и предсказуем. Има годеник, който я обожава, и двамата планират бъдещето си. Но всичко се променя, когато в живота й нахлуват двама харизматични мъже: баща й, когото тя не познава, и чаровният Рамиро. Безумно влюбена, Сира изоставя всичко – майка си, годеника си, целия си досегашен живот – и се впуска в истинска авантюра. Заминава с Рамиро за Танжер, който през трийсетте години на ХХ в. е кипящ от живот град в Мароко. Сира се чувства щастлива до деня, в който Рамиро изчезва безследно. Тя остава сама и без пари в непознатата екзотична страна. Отчаяна, Сира прибягва до единственото, което й е останало: модата. Независимо на кой континент се намират, жените обожават красивите дрехи. Скоро скромното, невинно момиче се превръща в прочута модистка и самоуверена и независима млада жена. Войната в Европа вече е в разгара си и Сира се захваща с вълнуващо, но опасно занимание: да доставя важна информация на тайните служби на Съюзниците. За целта открива модно ателие в Мадрид за отбрана клиентела – испански аристократки и съпругите на нацистките офицери. Така Сира е въвлечена в нелегалния свят на шпионажа и политическите конспирации, пълен с интриги, предателство и... любов. Чудесен роман, написан според най-добрите традиции, в който има всичко: интрига, любов, загадка и убедителни герои.

- Vive cantando - един лек и приятен сериал, които разказва за историята на една млада певица на име Трини. Тя е съвсем обикновена певица с големи мечти, преследването на които объркват изцяло отношенията й със семейството и приятелите й. Точно когато е напът да стане известна и да получи всичко, за което е мечтала сестра й умира и тя трябва да се завърне при баща си, за да му помага с отглеждането на племенниците си. Завръщането обаче не е лесно, защото трябва да се разрови в миналото, където е оставила много недовършени неща.

Velvet - В Испания през 1958-ма има място, на което всички мечтаят да отидат да пазаруват, поне един път през живота си: Магазин „ВЕЛВЕТ”. Разположен на главната улица на Мадрид, между стените му се намират най-елегантните и скъпи костюми до момента, но преди всичко се крие една от най-прекрасните любовни истории, разказвана някога: тази на Ана и Алберто.

Тя, скромна, красива и смела шивачка, която работи в магазина от малка. Той, елегантен младеж, на когото е предопределено да наследи величествената империя на испанската мода, която до момента се управлява от баща му, Дон Рафаел Маркез.

Между фините платове и роклите от висшата мода, които възкресяват мечтания живот, двамата са готови да нарушат нормите на времето си и да изживеят своята любов по-далеч, отколкото мислят другите и тези, които се опитват да им попречат. Въпреки това, съдбата не им предоставя лек път за да изживеят своята истинска любов, която се превръща заради обстоятелствата в една забранена любов…

Sin Identidad - Мария Фуентес работи в престижна адвокатска кантора и има обещаващо бъдеще. Баща и е уважаван съдия, а майка и произхожда от богато семейство. Животът и се преобръща, когато научава, че не е тяхна биологична дъщеря. В търсене на истината открива, че семейството и не само я е откраднало, но се явява жертва на голяма мрежа за трафик на деца.

El Principe - Агент от разузнаването е изпратен в малкото градче Ел Принципе на испанската граница с Мароко, за да разследва вероятността, корумпирани полицейски служители да съдействат на терористична група, но открива любовта на живота си в най-неочакван за него човек, сестрата на местния наркобарон.

Bajo sospecha - В деня на първото си причастие изчезва Алисия Вега, малко момиченце. За полицията е ясно, че виновникът е в семейството. За да следят всички отблизо се включват агентите Виктор(Йон Гонзалес) и Лаура (Бланка Ромеро) като семейна двойка. Тя е стриктна и подредена, той е импулсивен, не спазва правила и заповеди. Въпреки различията трябва да изглеждат влюбени, за да им се доверяват и околните. С напредването на случая се появяват скрити отношения в семейството. Животът на никой вече няма да е същият.

El Ministerio del Tiempo - Министерство на времето – секретно правителствено учреждение, за чието съществуване знаят малко хора.

Целта му е откриване и предотвратяване проникване от миналото в наше време, или обратното – използване на историята за частни интереси.

Преходът в други епохи се осъществява чрез врата, охранявана от Министерството.

Хулиан Мартинес заедно с помощта на хора от миналото -Амелия Фолч (от 19 век, първата жена, попаднала в университет в Барселона)

и Алонсо де Ентрериос (войник от Фландрийската армия от 16 век), пътешестват в различни периоди от испанската история

и се опитват да не допуснат промяна в миналото, за да си остане настоящето такова, каквото е..

Целта му е откриване и предотвратяване проникване от миналото в наше време, или обратното – използване на историята за частни интереси.

Преходът в други епохи се осъществява чрез врата, охранявана от Министерството.

Хулиан Мартинес заедно с помощта на хора от миналото -Амелия Фолч (от 19 век, първата жена, попаднала в университет в Барселона)

и Алонсо де Ентрериос (войник от Фландрийската армия от 16 век), пътешестват в различни периоди от испанската история

и се опитват да не допуснат промяна в миналото, за да си остане настоящето такова, каквото е.

Victor Ros -  Детектвивският мини-сериал е по мотиви от едноименния роман на Херонимо Тристанте. Действието се развива в Мадрид през 1895 година, където стават загадъчни убийства на проститутки. В полицията се сформира отряд, който да се заеме с тежките престъпления и серийните убийци. Виктор Рос е добре обучен инспектор, който е привърженик на новите методи за изследване на уликите, които обаче невинаги се харесват на началниците му, тъй като често засягат знатните хора на обществото. Освен всичко Виктор е чаровен мъж, който лесно завладява женските сърца. Борбата с престъпленията се развива с нова сила, за да стане Мадрид по-сигурен град.

Punta Escarlata - В крайморското градче Пунта Ескарлата /Аленият Нос/ безследно изчезват две тийнеджърки.

По изключително загадъчен начин техните тела биват открити 8 години по-късно.

Двама детективи от Мадрид трябва да разкрият загадката, заедно с много местни тайни,

скривани грижливо в на вид спокойното градче.

Pulseras Rojas - Всяка група се състои от лидер; умник; красавец; втори лидер, който би бил лидер, ако групата нямаше такъв; незаменим, без който групата няма да съществува и момиче." Това твърдение е в основата на историята за "Червените гривни", история за група приятели в една болница. Това са пет момчета и едно момиче, хоспитализирани за дълъг период от време. Приятелството им помага да се борят с всекидневните си проблеми, независимо дали става дума за ампутация на крака, развод между родителите или други обстоятелства, нямащи нищо общо с болестта им. Тази история ни е поднесена с много чувство за хумор, тънък психологизъм и човещина, типични за испанските сериали през последните години.

Los Nuestros - Действието на минисериала се развива в Западна Африка, където подразделение за бързо реагиране от отряд на Зелените Барети провежда операция по спасяването на двете деца на испански инженер, който работи в Мали. Алберто Карденас, капитан на екипа и Изабел Сантана, която е снайперист са имали бурен и тежък роман преди началото на операцията. Сега те са захвърлени в самото сърце на Африка, за да осигурят евакуацията на заложниците.

Vis a vis - Тя наруши закона заради шефа си с който, имаше връзка. Сега трябва да плати.

La Embajada -  Луис Салинас е новият посланик на Испания в Тайланд. Амбицията му е да въведе ред и да спре корупцията. Появяват се съмнения за насилствената смърт на предишния посланик. Обкръжението в посолството по всякакъв начин опитва да го саботира, за да не се добере до доказателства. Това назначение може да доведе до края на кариерата му, дори живота му. Защита от местните власти не може да се очаква.

Mar de plastico - В едно неспокойно градче в южна Испания е извършено жестоко убийство. Новият шеф на полицията трябва да се справи с нелеката задача да открие извършителя.


La casa de papel - Главните действащи лица на сериала са група престъпници, решили да оберат Кралския монетен двор на Испания. Действието се развива в следващите 11 дни и проследява взаимоотношенията между грабителите и техните 67 заложници.

Velvet Collection - След пет години щастлив живот с Алберто Маркез (Miguel Ángel Silvestre) и сина си в Ню Йорк, (Paula Echevarría) се завръща в Испания, за да продължи своя проект „Велвет“. Управлявайки компанията от разстояние, заедно с Алберто и с помощта на всичките си приятели и колеги, са успели да превърнат Велвет в силен еталон за мода и иновации. Сега им остава да поемат още една стъпка напред и, следвайки примера на други международни компании, Ана е наясно, че новото предизвикателство е постигане на успешен франчайзинг на престижната марка, водещ до разпростиране далече извън границите на Испания. За целта, първата стъпка, която трябва да направят, е да докажат на самите себе си, че са способни да повторят модела на Мадрид в друг град в Испания и в случая избират Барселона за създаване на втори център Велвет в страната, където всичките им колеги и приятели ще участват в превръщането на мечтата си в реалност.

Барселона, 1967г. Ана Ривера се завръща от Ню Йорк, за да даде начало на новата си мечта:
Скок от ексклузивния бизнес на висшата мода в Мадрид към бутик в Барселона със стремежа да се превърне в глобален франчайзинг.

 Севиля. 1597-а. По време на ужасната чумна епидемия труповете на няколцина мъртъвци са открити като поличба за края на света. Севиля е един от главните градове на западния сват. Известна като Великия Вавилон, тя приютява всякакви раси, над 50 говора и цялото злато, което пристига от Америка.

La peste - Севиля е един от най-зловонните и най-красивите градове в света и декор на тази уникална продукция с изумителни персонажи. Матео, еретик, осъден на смърт. Валерио, израснал на улицата. Тереса, художничка, бореща се за равнопоставеност. Челсо, върховен инвизитор...

Tiempos de guerra - В Северна Африка Испанската губерния се бори да задържи позициите си в областта Риф, където се изправя срещу групировки местни жители, опълчващи се срещу опита за подчинение от страна на испанския протекторат. Напредването на бунтовниците от Рифа, предвождани от Абд Ел Крим, изглежда неудържимо, нанасяйки тежки поражения на испанската армия в решаващия квадрант на област Ануал. По заповед на кралица Виктория Еухения испанският Червен кръст изпраща група медицински сестри, дами от висшето общество, под ръководството на Херцогството на победата с цел да устроят болници за първа помощ във всички конфликтни зони. В близост до тази военна зона се настаняват обучени млади жени, които да работят като медицински сестри.

Las chicas del cable - В миналото, когато технологиите не са били така развити, професията на телефонистките е била много разпространена. В най-голямата телефонна компания в Мадрид наемат нови телефонистки поради разширяващия се бизнес. Всяка от тях има своите надежди, притеснения и грешки. За някои миналото се връща, без да са го търсили.

El Corazon Del Oceano - Исторически мини-сериал по книгата на Евелин Мендес, основан на реални събития от 16 век. По заповед на краля, от Севиля тръгва експедиция по море до Асунсион, където да засили влиянието на испанската корона с омъжването на благородни девойки за благородници и намаляване влиянието на индианците. По пътя всички ги чакат доста трудности, приключения и загуби.

El final del camino - Действието се развива през Средновековието на Иберийския полуостров - XI век. Сериалът ни връща към времето, когато се е изграждала катедралата на Сантяго Де Компостела. Историята се фокусира върху Гонзало, Педро и Естебан де Катойра, трима братя испанци, които живеят в бурните времена след смъртта на крал Фердинанд I. След смъртта на краля неговите синове решили да се разделят кралството, докато се борят срещу нахлуването на Алморавидите. Така Алфонсо VI става крал на Леон, Санчо II крал на Кастилия и Гарсия II на Галисия. Компостела се превръща в място за поклонение пред Сантяго и се използва като място за религиозна връзка между християнските кралства.Анкети:

Скрит текст:
Въпрос:    Какъв жанр испански сериали предпочитете?

комедия    - 45 (29.8%)
трилър, мистерия,фантастика    - 50 (33.1%)
приключенски    - 21 (13.9%)
криминални    - 18 (11.9%)
исторически    - 15 (9.9%)
други    - 2 (1.3%)
   
Общ брой гласове: 75


Въпрос:    Кои са любимите ви испански сериали?

Гранд хотел    - 45 (16.2%)
Защитените    - 12 (4.3%)
Изабел    - 4 (1.4%)
Интернатът    - 69 (24.9%)
Корабът    - 60 (21.7%)
Карабуджан    - 1 (0.4%)
Силикон за рая ( с Амая Саламанка)    - 9 (3.2%)
Толедо    - 6 (2.2%)
Хората на Пако    - 24 (8.7%)
Щурите съседи    - 47 (17%)
   
Общ брой гласове: 140

Въпрос: Любимият ви текущ сериал е?

El Principe
36 (18%)
Velvet
63 (32%)
Bajo sospecha
19 (9%)
La que se avecina
42 (21%)
Águila Roja
5 (2%)
Mar de plástico  
6 (3%)
El ministerio del tiempo  
7 (3%)
Carlos, Rey Emperador  
3 (1%)
Друго (пишете в темата)
12 (6%)
Общ брой гласове: 168Сериали с превод на руски език

Архив:

Тема 1   Тема 2   Тема 3
Тема 4
Тема 5
Тема 6

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 23:23 от DimiLoca

# 1
 • Мнения: 6 347
Благодаря за темата! Аз се чудя дали да не подхвана най-после La casa de papel. Третият сезон на Vis a Vis ми хареса много и нямам търпение да пуснат четвъртия. Embarassed

# 2
 • Ямбол
 • Мнения: 2 160
Благодаря за темата! Аз се чудя дали да не подхвана най-после La casa de papel.
Аз съм го изтеглила, но още не съм сигнала до него... Четох много хубави отзиви за сериала, и то от хора, които не са фенове на испанските серили по принцип. Simple Smile

# 3
 • София
 • Мнения: 2 406
Благодаря за новата тема  bouquet

Записвам се да следя за интересни сериали. Последно гледах Vis a Vis , но го зарязах след първата серия на втори сезон. Прекалено много бруталност и безнадеждност има за вкуса ми.

# 4
 • Мнения: 6 347
Вярно е, брутален е, но на мен ми е страшно интересен въпреки всичко. И дори Сулема ми стана симпатична в един момент, което не знам какво говори за мен, ама...

# 5
 • Мнения: 1 662
Запис.Гледам ''Velvet",на 3 сезон съм,много ми харесва Simple Smile Изключително забавни моменти има !!

# 6
 • Мнения: 12
Да се запиша и аз в новата тема.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 355
Аз изгледах La casa de papel, както и La otra mirada. И двата много ми харесаха.

# 8
 • Мнения: 6 347
Благодаря за идеята за La otra mirada.Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 2 406
Аз изгледах La casa de papel, както и La otra mirada. И двата много ми харесаха.

А откъде свали La otra mirada? Не го намирам в Замунда.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 162
И аз се записвам ! Най-най любимите ми сериали са El Barco и Mis adorables vecinos Heart гледала съм и Grand Hotel,и той ми харесва страшно много.Започнах преди време El Internado ,но до колкото си спомням,не ме грабна и така и не го догледах.Изабел Кастилска също ми беше много интересен,но до колкото си спомням,когато го гледах беше преведен само до 2ри или 3ти сезон и не можах да го свърша.Щурите съседи изобщо пък не ми харесват.Не знам преди Моите мили съседи ли е записван сериала,или след,но ми изглеждат като някакъв мижав опит да постигнат забавното в Моите мили съседи.А дори не са ми смешни...
И от къде ги теглите ?Повече май наистина ги няма в замунда.

# 11
 • Мнения: 1 501
La casa de papel е може би един от най-добрите, които са правили в последно време. Гледах го в Нетфликс. Vis a Vis така и не съм го довършил, но и той е доста интересен.

# 12
 • Мнения: 55
Аз също бих желала да гледам La casa de papel и La otra mirada. Имат ли БГ превод?

# 13
 • Мнения: 4 936
В зам, да го има  La casa de papel

# 14
 • Ямбол
 • Мнения: 2 160
Аз също бих желала да гледам La casa de papel и La otra mirada. Имат ли БГ превод?
La casa de papel е преведен на български. La otra mirada го има само на руски засега:
https://vk.com/videos-37625114?section=album_55582228

Общи условия

Активация на акаунт