COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 698
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 425
Според мен не е нужно да си хабите спирта докато ги напръскате обилно отвсякъде след като бананите могат да се измият лесно и бързо с вода и сапун. Така няма миризма на спирт в помещението и биха могли да се консумират незабавно. А и спирта много бързо се изпарява и не съм сигурен дали ще е достатъчно само с леко напръскване.

# 1 426
Между другото искам да кажа във връзка със миенето и кисненето на зеленчуци в оцет, че съм скептичен в ефекта, защото сапуна разтваря обвивката на вируса, но сапуна е силно алкален, а оцета обратно.

# 1 427
Нали можело плодове да се попарят с гореща вода? Аз взех едни ягоди и ги киснах във вода от каната за чай.

# 1 428
Ми те няма ли да станат на компот. Аз ягодите просто ги киснах половин час във вода и така ги ядох.... ми не е достатъчно, ама ми се стори нелепо да мия ягоди със сапун...

# 1 429
Ми не чак компот, ма гаднички бяха не отричам. Горната им част беше почти сварена и я махнах. С вода само не става. Май останалите просто ще ги сложа да чакат до вдругиден.

# 1 430
Мъжа ми си направи веднъж експеримент с една много лъскава и готина червена ябълка като я заля с вряла вода. Е, няма да ви казвам какъв восък свали, купата беше полепнала с една гадна лепкава мазна течност, която водата свали от плода.

# 1 431
Ябълките ги беля, а ягодите кисна във вода.

# 1 432
  • София
Иначе всички плодове ги беля, тези които не могат да се белят ги кисна във вода. Но това още преди вируса. Вече на няколко места виждам са сложили кърпи, напоени с белина пред входната врата и така чистят обувките.

Не знам защо обаче рядко се говори за опасността вируса да се задържи на косата. В Китай някои доктори и сестри си обръснаха косите, за да намалят риска. Според мен времето е още хладно и може да се ходи с шапка.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 11:31 от bubanka

# 1 433
Гледах по БТВ за производствен цех в Мездра, който изработва маски с ниска себестойност от памук с нано-технология обработка, която не позволява водата да проникне през плата. Собственичката демонстрира с шише вода разликата между обикновена памучна маска, която пропуска и водата тече и такава с нано-технология памучна маска, която не пропуска вода / тя стоеше през цялото интервю, все едно е сипана в купичка, а не в маска/.
Не можели да сертифицират самата маска в България, но имали сертификат за плата, който прилагали.

# 1 434
Това си е за жалба за спекула,тази аптека в обеля,  тези маски съм ги купувала от аптеки в центъра, първия път за 8 лв, преди 3 дни за 10 лв.
Маските са умалени имайте предвид, размер s-m e за дете и в обясненията си го пише.
Аптеката има ли разрешително да този бъркат дезинфектанти да го продава. Дезинфектанти вече има навсякъде, по магазините по- евтини, по аптеките по- скъпи. Всички бг козметични фирми вече правят, та даже и разнообразие има.
Здравейте, бихте ли споделили в кои аптеки сте ги виждали/купували тези маски? От София съм, но досега където и да сме пробвали, все нямат налични с филтър?

# 1 435
  • гр. София
Вчера купих от аптеката в Сити център маска с джоб за филтър за 17лв. В комплекта имаше и чифт ръкавици. Пише Произведена в EU за Фертан България ЕООД. Води се Предпазен комплект - маска, филтър РМ2.5. Без размери.
Не е тип ffp2/3, но надявам се да е по-добра от еднократните маски.

# 1 436
  • на пъпа на Златията
По соца правеха едни платове за шлифери , бяха модерни . Казваха им промазан плат . Имаше по малко  омокряемост . Имаше и такъв за въглавници , да не се пробива от перушинките . Мисля че тогава го промазваха с някаква пластмаса . Сега  с тези нанотехнилогии може да запазват  мекостта на плата .
Във Враца  трябваше да започне  работа един такъв завод за нанотехнологии . Набираха персонал на мин. заплата  към 2000 лева ама искаха немски език. Ще попитам дали е започнал да работи . Може тоя плат да е такъв.
Интересно ми е обаче  ако капка падне , като няма омокряемост , тая капка няма ли да падне от маската на дрехите?

Извинете тук имаше тема  на шивачките . Имам една машина и вчера като я пуснах , ремъка ми се изрони .
Къде е точно темата ?  .

# 1 437
С много суха кожа на ръцете съм и този спирт направо ме убива. Радва ме, че наште козметични фирми бързо реагираха и като мина краткотрайни момент на дефицит вече може да избираме
Скрит текст:
.
Виктория почистващ гел за ръце, 30мл-4 лв.
Добра консистенция, предполагам си отговаря съдържанието на спирт, останалото в състава прилично, получило им се е.
Виктория гел с витамин А и Е, 50мл - 2 лв
За разлика от предишния продукт на фирмата, този с добра идея и супер звучащ, но не ми хареса. При размазване прави нещо като кир ефект, зелените гранули, които трябва да са полезността трябва при размазване да се разтварят, модерни са такива неща в козметиката сега, обаче си седят на топчета. Лошо изпълнение на този дезинфектант.
Derma intensive +, 50ml-3лв
Наблегнали са на дезинфекцията и някакво минимално количество глицерин, което не показва никаква грижа. Почти еднакъв състав с първия на Виктория, но при нея добавката е основно глицерин и се усеща.
Медикс - 60мл-4 лв, основно спирт и никакви добавки за грижа за кожата, за мен най-лошото изпълнение в частта грижа за кожата.
Кокона - 65мл- 4 лв, добър опит, докарали са го на консистенция, ако не бяха сложили този  peg в състава и водата беше по- малко щеше да е по- добре.

Защо си направих труда да пиша този пост. Очевидно дезинфектанти ще се ползват още доста време, но кожата на ръцете ни освен дезинфекцирана трябва и да е здрава. Спирта е от нещата, които влияят зле на кожата, а лечението на суха и с нарушена кожна бариера кожа е дълго и скъпо. Та ще се радвам, ако родните козметични фирми след като задоволиха първоначалния глад за тези продукти повдигнат и качеството им по отношение на останалите съставки за грижа за кожата.

Досега купувах каквото видя без да подбирам, следващите ми покупки на дизенфектанти вече няма да са по този начин, а се радвам, че ще имам възможността да направя избор и да подбера продукти, които освен дизенфекцията предлагат и грижа за кожата на добра цена.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 12:59 от zari65

# 1 438
  • София
Извинете тук имаше тема  на шивачките . Имам една машина и вчера като я пуснах , ремъка ми се изрони .
Къде е точно темата ?  .
Подфорум - Шев, плетиво и бродерия
А тук Каква шевна машина и откъде един момък отговаря на въпроси свързани с машини.

# 1 439
Здравейте,
регистрирах се в този сайт по препоръка на приятели специално за да създам тази тема.
Занимавам се с промишлено осветление от 36 години.Ще се опитам да разясня функцията на тази лампа.
Дано да не ви отегча с написаното но ще се опитам да бъда максимално кратък.

Ултравиолетовото излъчване се съдържа в спектъра на слънчевата светлина(около 7-8%), а в земни условия може да се генерира от електрическите дъги или от предназначени за тази цел лампи т.е. UV лампи заместват слънцето но само в частта на ултравиолетовия спектър.В зависимост от това каква част от UV спектъра излъчват биват:
 UV A, UV B,UV C, Толкова с теорията сега ще се опитам да обясня действието на конкретния тип лампа UVC.
Тази лампа генерира лъчение с дължина на вълната 253.7 nm което (както и слънцето)унищожава всички микроорганизми т.е. тя служи за стерилизация.Когато излъчените вълни попаднат върху повърхности за определено време ги стерилизират.По този начин могат да се стерилизират жилищни помещения дрехи мокри помещения(включително водни басейни) въздуха в климатични инсталации, въздухуводи и т.н.
Негативни ефекти на тези лампи:Трайно увреждат зрението ако сте в помещението където излъчва лампата,
предизвикват кожни тумори,унищожават растенията,вредни са и за домашните любимци.Но най-важното попаднат ли върху вирус(независимо какъв) за определено време(което зависи от мощтността на лампата и разстоянието до нея) го УНИЩОЖАВА.

Е от мен толкова.

Общи условия

Активация на акаунт