COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 698
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Иначе всички плодове ги беля, тези които не могат да се белят ги кисна във вода. Но това още преди вируса. Вече на няколко места виждам са сложили кърпи, напоени с белина пред входната врата и така чистят обувките.

Не знам защо обаче рядко се говори за опасността вируса да се задържи на косата. В Китай някои доктори и сестри си обръснаха косите, за да намалят риска. Според мен времето е още хладно и може да се ходи с шапка.
Такава кърпа и аз съм сложила, там се събуваме в момента и след това измивам подметките с капка белина, труд ми е, но при мен измиването на подметките си е част от домакинската ми работа, такава съм си, не мога да ги прибера без да съм измила подметките, кукувица съм си , зная.
Косата, ако излизам до магазина,  я измивам след това, не е проблем. Но досега никъде не съм засичала, че може и по косата да се настани това чудовище.

# 1 441
Много се извинявам , някой запазил ли си е линка за "маска от кърпа само с нагъване , без шиене" , подпъхваше се само плата едно в друго , но точно как беше....Знам , че е споделян някъде в началото до към 1/3 от темата , но не мога да го открия .Благодаря !

# 1 442
  • София
Това си е за жалба за спекула,тази аптека в обеля,  тези маски съм ги купувала от аптеки в центъра, първия път за 8 лв, преди 3 дни за 10 лв.
Маските са умалени имайте предвид, размер s-m e за дете и в обясненията си го пише.
Аптеката има ли разрешително да този бъркат дезинфектанти да го продава. Дезинфектанти вече има навсякъде, по магазините по- евтини, по аптеките по- скъпи. Всички бг козметични фирми вече правят, та даже и разнообразие има.
Здравейте, бихте ли споделили в кои аптеки сте ги виждали/купували тези маски? От София съм, но досега където и да сме пробвали, все нямат налични с филтър?
Аз ги купих за 17 лв моите от една аптека в Овча купел,някой беше писал в темата и се замъкнах,едвам я намерих-Детелина май се казваше,на мен с размер ми е много добре,хич не ми е малка.Зори сподели ,че на бул.Мадрид,до малък градски театър ги имало за 10лв.

# 1 443
  • София
Много се извинявам , някой запазил ли си е линка за "маска от кърпа само с нагъване , без шиене" , подпъхваше се само плата едно в друго , но точно как беше....Знам , че е споделян някъде в началото до към 1/3 от темата , но не мога да го открия .Благодаря !
Гугъл ми предложи клип на Васко Василев Simple Smile
https://www.tialoto.bg/a/7-art/100836-vasko-vasilev-si-napravi-maska-ot-shal
Виж дали ще ти свърши работа. Става с шал, пробвала съм.

# 1 444
  • София
от първия пост:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=9FQlNhkr3mM … feature=emb_title

# 1 445
Дано някой не се разкара напразно, че не мога да съм категорична, че още има наличности  в аптеката. А онлайн ги виждам тези маски по 11.90 лв на няколко места.

# 1 446
АнМари , Хрупка , благодаря !

# 1 447

Голяма част от важните неща, биват допълвани на първа страница. И този клип включително. Проверявайте първо там.

veteran , много ми хареса поста! Може ли да дадеш подробности за свободните от озон лампи?

Разбрах, че или трябва да стерилизирам помещение, което не ползваме, или рискувам кожен рак, увреждане на зрението, прецакване на цветята и домашните любимци. Simple Smile
Те и без това вирусите не скачат из апартамента, нямам свободно помещение, в което да стерилизираме дрехи, продукти и т.н., така, че ще се разминем с такъв тип лампа.

# 1 448
С увеличаването на слънчевите дни очаквам ултравиолетовата светлина от най-голямата UV лампа наречена слънце да дезинфекцира все повече от повърхностите навън както и прашинките във въздуха с което би трябвало част от сегашните опасности за разпространението на заразата да намалеят или изчезнат. Ще остане най-вече да се пазим от близък контакт с други хора, повърхностите и запрашеност на закрито. Затова не разбирам защо казват, че със затоплянето на времето не очакват значима промяна.

# 1 449
  • In the land of Never Never
Между другото искам да кажа във връзка със миенето и кисненето на зеленчуци в оцет, че съм скептичен в ефекта, защото сапуна разтваря обвивката на вируса, но сапуна е силно алкален, а оцета обратно.
А в сода бикарбонат добре ли е? По принцип аз така кисна зеленчуци и плодове, преди вируса. За дезинфекция. За нитратите знам че ги изкарва солен разтвор 10%. Зеленчуци понякога кисна в такъв разтвор. Такъв разтвор не убива ли по принцип и вируси?

# 1 450
  • София
Между другото искам да кажа във връзка със миенето и кисненето на зеленчуци в оцет, че съм скептичен в ефекта, защото сапуна разтваря обвивката на вируса, но сапуна е силно алкален, а оцета обратно.
А в сода бикарбонат добре ли е? По принцип аз така кисна зеленчуци и плодове, преди вируса. За дезинфекция. За нитратите знам че ги изкарва солен разтвор 10%. Зеленчуци понякога кисна в такъв разтвор. Такъв разтвор не убива ли по принцип и вируси?
Содата ... няма с какво да убие вирусите, бацилите...повече бих заложила на оцета, все пак е някаква киселина, но и за това не съм напълно сигурна.

# 1 451
Мазнините всъщност са киселини. Не знам какво е положението със содата бикарбонат. Тя се прави доколкото знам от амоняк, който е обезмаслител, но какви свойства има после не знам.

# 1 452
Всички очакваме промяна със затопляне на времето, само дето то хич не се е разбързало да се променя.

# 1 453
И аз се чудех за содата. Вкъщи почиствам всякакви яки мазнини като тези на абсорбатора например, без никакъв проблем със сода. Също тави, тенджери, плотове и тн. Не съм чула обаче някаква официална информация по въпроса. Иначе би вършила чудесна работа за плодове и зеленчуци, а и не само.

# 1 454
  • София
Написаното за УВ лампите остнася ли се за лампите биоптрон?
За предпазване четох за джинджифил.
Също и за БЦЖ ваксината. Но дали ако не си реимунизиран пак помага?
Пода вкъщи мия със сапун и два пъти с белина. Продуктите, които мога ги мия със сапун, пакетирани тип ориз ги оставям на далече карантина 5 дни и после прибирам по шкафове.
Излизам с маска, която сама си ших. Тази,  която купих от аптеката за многократна употреба изобщо не ми пасна, пада ми.

Общи условия

Активация на акаунт