Уред за домашен масаж?

 • 4 532
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 080
Търся мнения и препоръки дали някой е доволен от уредите за масаж на гърба? Има много видове в голям ценови диапазон и не мога да се ориентирам какво и дали нещо си заслужава.

# 1
 • Мнения: 46 510
Имам опит с 2 възглавници.
Тази е моята, от Lidl:
Скрит текст:
На майка ми взех такава, защото не успяхме да я хванем повече моята налична:
Скрит текст:

От моята съм по-доволна. Някак си е по-мека и не се плъзга. Освен това можеш да натискаш здраво и механизмът не превърта. Втората масажира добре , но ако решиш да натиснеш, буксува.

Иначе за мен възглавницата е най-добрият избор. Пробвах масажен стол, но той е само за гърба.
Бях си взела и такъв уред, но не е същото. Той по-скоро вибрира, няма разтриване. Не можеш да се отпуснеш, мускулите ти винаги са напрегнати, защото трябва да го движиш.
Възглавницата и стола са си като истински масаж. Но предпочитам възглавница, защотоя ползваш за цяло тяло. Специалисрала съм се и си я местя без ръце по целия гръб Laughing Слагам и на пода и стъпвам в/у нея, после на дивана и си слагам крака отгоре, след това я натискам с ръце в/у горната част на краката, на обегалкалката на дивана си я слагам и за главата, включително слепоочията. Пълно обслужване Simple Smile

# 2
 • Варна
 • Мнения: 384
Ние си бяхме поръчали тип седалка - по целия гръб и затопляща част под седалището. Не останахме доволни и го върнахме. Просто може би ние трябваше да поръчаме по-скъп модел с опцията да контролираш масажиращите глави и да ги нагласяш на точно определено място.
В последствие си поръчахме https://www.samozdrav.bg/masajna-vazglavnica-shiacu-car-home - повече ни допада, тъй като можем да си я наместваме където имаме нужда.

# 3
 • Мнения: 3 589
Като притежател на какви ли не домашни уреди за масаж /десетина сигурно/, мога да ви кажа следното:
1. ако е шиацу, не се водете по цената, тя не е показател, всички са еднакво ефективни/неефективни. Важно е сам да сменя посоките и повечето глави да са реално повече глави
2. ръчни, пулсови, токови, столове, постелки, матраци - само след проба на мостра в магазин. Не се хвърляйте на сляпо онлайн, много са различни и трябва да изберете след проба.
3. нищо не можеда се сравни с ръчния масаж

# 4
 • Мнения: 5 080
Благодаря ви за насоките, много подробни и изчерпателни.

3. нищо не можеда се сравни с ръчния масаж
Със сигурност Hug
Но свекърва ми работи по цял ден и почти няма свободно време. Иначе за масажисти можех да я консултирам Simple Smile

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 14 398
Ами аз имам три вида, голяма фенка съм на масажа. Ръчен ясно, че е най-добре.
Лично аз не харесвам вибрациите, а само въртящите се глави, затова моите уреди са такива.
Включвам се, за да кажа, че този вид уреди за масаж на врат, гръб и т.н., доста рекламирани напоследък:

или поне моят, имат един голям недостатък - дръпнеш ли "дръжките" малко по-силно за по-голям натиск, главите спират да се въртят, докато не отпуснеш отново.

# 6
 • Мнения: 46 510
Безспорно ръчният е най-добър, но честно казано не обичам да ме пипа друг човек. А и няма как да се прави, когато ти се поиска, трябва планиране, записване на час. Предимството на уредите е, че можеш да ги ползваш точно в момента, в който най-много ти трябват.
Имам ишиас и като ме захапе някоя вечер, разтривам и минава веднага. За главоболие също. Въобще, в много случаи ме спасява от пиене на обезболяващи.

# 7
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 833
Най-мързеливо и лесно е с възглавница. Имам като тази кафявата по-горе. И този масажор също върши работа. С него може да работиш в определени точки. Има пулсации, накрайници, скорости. Само, че бутончетата са слаба част. Платката се разлепя и рано или късно прави мизерии с контакта. https://www.samozdrav.bg/rachen-masajor-za-tyalo-s-infracherveno-zagryavane

Общи условия

Активация на акаунт