COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 390
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 2 895
  • In the land of Never Never
Пробвайте рецептата за чеснова вода - една скилидка се разрязва напряко, и се слага в стъклен буркан с половин литър вода да престои през нощта. Сутринта се изхвърля скилидката и се пие една част на гладно, разделя се на 3-4 приема през деня, като се пие поне два часа след ядене или на гладно. Водата мирише, но е приятна на вкус, и мисля, че иначе дъхът няма мирис на чесън.

# 2 896
Не че всички тези неща ще стимулират особено имунната система, но нали знаете, че не е добре и да е прекалено силна заради цитокиновата буря? Просто с нищо не бива да се прекалява. Ако като цяло досега сте били здрави, значи сте на верен път и вероятността да го изкарате по-леко е доста по-голяма.

# 2 897
  • In the land of Never Never
Не че всички тези неща ще стимулират особено имунната система, но нали знаете, че не е добре и да е прекалено силна заради цитокиновата буря? Просто с нищо не бива да се прекалява. Ако като цяло досега сте били здрави, значи сте на верен път и вероятността да го изкарате по-леко е доста по-голяма.
Е, да, слушах лекари да казват, че се вземат витамини и имуностимулатори преди да се разболееш, но ако си се разболял, е по-добре на не вземаш.

# 2 898
  • SF
Как точно цитокиновата буря се проявява заради витамини?

# 2 899
Казали са го по-умни глави от мен. Проф. Кюркчиев от "Св. Иван Рилски":

https://www.mediapool.bg/prof-dobroslav-kyurkchiev-kletachniyat- … s-news312722.html

"Трябва да бъдем много внимателни с имуностимулантите. Хората са склонни да ги взимат като бонбони. Силният имунитет не е непременно нещо хубаво, балансираният имунитет е нещо хубаво."

"Като цяло при нас стимуланти и витамини се пият безконтролно. А правилното е първо да се изследваш."

Аз например взимам вит. Д още отпреди пандемията поради доказан недостиг и редовно го следя...

# 2 900
Здравейте!
Извинявайте, ако е коментирано преди, но ме интересува надеждна ли е с/у Ковид дезинфекцията с белина? В какво съотношение да направя разтвор, с който да пръскам брави, ключове на осветление? И дали е вярно, че трайността на разтвора е само 24 часа, след което трябва да се прави нов?

# 2 901
Имай предвид, че белината може да разяде/обезцвети материите, по които се стича. С белина дезинф екцирам само в санитарните помещения. За брави и  контактни ключове - спирт. Доста бели направих предната година с пулвелизатор с белина - обезцветих скъпи обувки, поразих дрехи....Вероятно е трябвало да направя по-голямо разреждане.

За годността на белината моля да отговори по-компетентен. По принцип се изпарява, но ако е в затворена бутилка, не би следвало да има проблем.

# 2 902
Аз само със спирт пръскам, в тази връзка да попитам, прочетох на шишето че спирта е годен 3 месеца след отваряне. Имам две големи отворени бутилки и със сигурност са минали 3 месеца от отварянето им. Има ли смисъл да ги ползвам, или да заредя нови?

# 2 903
За всяко миене се прави нов разтвор. На въздух изветрява белината.
За спирта, ако е съхраняван затворен, си го ползвай. Може да се е изменила концентрацията, но едва ли фатално. Ако често го отваряш или е бил отворен, си вземи нов.

# 2 904
Дръж го в добре затворена бутилка на тъмно и хладно и нищо няма да му стане с години. Основният риск е да се изпари и концентрацията му да спадне.

# 2 905
  • на пъпа на Златията
Здравейте!
Извинявайте, ако е коментирано преди, но ме интересува надеждна ли е с/у Ковид дезинфекцията с белина? В какво съотношение да направя разтвор, с който да пръскам брави, ключове на осветление? И дали е вярно, че трайността на разтвора е само 24 часа, след което трябва да се прави нов?
Аз мисля че най евтината белина е за дезинфекция. Тя и по скъпата  вече на нищо не прилича. Живот на ментета. Като е затворена  добре , си става.

# 2 906
Гледайте да е само чист разтвор на натриев хопохлорит и  без биоциди като добавки. Те се слагат във всякакви дезинфектанти за санитария безогледно и не са подходящи за пряка употреба на повърхности които няма да се измиват. Мокрите кърпички също са вариант и не е задължително да са с алкохол, по-назад дадох линк от научно изследване което доказва, че и най-обикновените са ефикасни.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 00:36 от pehoko

# 2 907
  • SF
Ефикасни за какво?

# 2 908
Ефикасни за премахване на всякакви зловредни бацили от повърхности.

# 2 909
  • SF
Ама тук говорим за ковид. Обвивката на вируса обезврежда ли се от обикновените кърпички? Бацилите също не умират от обикновените кърпички, но е по-добре да забършем лепкави ръце с тях, отколкото със сухи кърпички.

Общи условия

Активация на акаунт