COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 346
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 2 985
  • пустинята Гоби
И аз бях така след втората доза Файзер - усещах се топла. Мерих температурата - 37 С. Нищо не пих, не ми беше зле.

# 2 986
  • In the land of Never Never
Worried
Не искам да изпадам в психози, но напоследък ми изникват много странни въпроси. Като този например какъв е рискът в затворено помещение, ако за по-малко от минута някой е говорил с теб (нормална реч без кашляне), за да те зарази, без маски и двете страни... Има ли вече някакви доказателства нормалната тиха реч дали също крие висок риск от заразяване?
Ето един линк от Дойче Веле, изглежда рискът е много малък при такъв контакт даже и в затворено помещение, но сега с този нов щам, казват че става по-лесно заразяването, вече май нищо не е сигурно. Worried

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D1%8F/a-55104775

# 2 987
За по-малко от минута едва ли нещо може да се случи. Но за всичко над 15 Мин на закрито без маски, без кой знае каква дистанция и с общ въздух, според мен няма никакъв смисъл да се размишлява говори ли човека, кашля ли...риск има

# 2 988
В градския транспорт доста хора има без маски. Бях попитала един гражданин, каза, че бил ваксиниран.
Добре, но останалите как могат да са сигурни в това, че то всеки безотговорен може да твърди, че е ваксиниран, за да оправдае неносенето на маска. А и ваксината какво гарантира, гарантира ли, че дадена персона не го кара леко и безсимптомно на крак, и не разнася вируси в околното пространство... То не стига, че без маски, ами и не спират да говорят по телефоните, сякаш не могат да изчакат да слязат от превозното средство, та тогава да си приказват наволя.

# 2 989
  • пустинята Гоби
Като няма контрол, правилата не се спазват. Не, че оправдавам гражданите без маски, но това се случва, защото няма кой да ги провери и глоби. В метрото например също се мотаят хора без маски, а би следвало  там винагида има охрана, която може поне забележки да прави.

# 2 990
Ваксината е още едно оправдание да не се носи маска, добавя се към - задушаване, бактериална пневмония, алергия, астма и какви ли причини които хората си измислят за да не поставят маска. Аз лично вече и не обръщам внимание и отдавна съм разбрал, че на никой не му пука за околните затова и като нося маска е единствено за личната ми защита.

# 2 991
  • пустинята Гоби
Това, че някой е казал, че е ваксиниран, не означава, че наистина е. Нали се сещате, че този който се грижи за здравето си и ходи да си слага ваксина, спазва и останалите правила - носи маски там, където трябва. Ваксината не означава нищо реално на този етап и затова носенето на маски се налага на всички.

# 2 992
Скоро да сте купували еднократни маски изходно онлайн или в София?

# 2 993
Имам чувството, че повечето ваксинирани хора не са информирани явно, че могат да са заразоносители, ако се заразят и дори не усетят. Много често аз съм с маска, а отсрещния ваксиниран ми казва "о, няма нужда да сте с маска, аз съм ваксиниран". Често срещана реплика с голяма доза самодоволство и егоизъм. Разбира се, аз съм взела решение да не споря с никого на тези теми в реалния живот. Нося маска и знам, че ако отсрещния не носи, съм изложена на риск, но поне ми се иска да вярвам, че правя нещо, за да се предпазя.
Еднократни хирургически маски отдавна не съм купувала, т.к. установих, че от тях ми излизат пъпки.

# 2 994
В градския транспорт маските са задължителни за всички без интерпретации.
Но при положение, че в парламента нашите избраници не носят, какво да говорим. Самите те не изпълняват наредби и закони, задължителни за всички, че и приети и от тях. Не е чудно де, нали такива си ги избрахме - отричащи, че има вирус или някакъв проблем с него.

# 2 995
  • Русе
Вчера получих една кутия..

# 2 996
  • пустинята Гоби
Пак ще повторя - това, че някой казва, че е ваксиниран не означава, че е. Безотговорността обикновенно върви ръка за ръка с отричане на всичко - ваксини, маски, мерки, че даже и вируса.

Еднократни маски купувам постоянно. В пиковете предпочитам да съм с такива, надявайки се че пазят повече от платнените.

# 2 997
Скоро да сте купували еднократни маски изходно онлайн или в София?
от аптеки Гален не знам има ли в София но една кутия е 5лв. -galen.bg

# 2 998
Защото искам да си поръчам, как защо?
Niss, благодаря

# 2 999
  • София
Причините могат да са много като например пак да са започнали да се изчерпват. Иначе аз си взимам от двете аптеки в The Mall като едната е Субра, а другата Санита. Предполагам може да се поръча и онлайн. Може да погледнете и Ремедиум.

Общи условия

Активация на акаунт