COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 338
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 3 000
  • пустинята Гоби
Аз купувах тази седмица от Ремедиум в центъра. Не съм забелязала да има изчерпване, цената беше съвсем прилична. Мисля да купя и детски еднократни за ученика, ако има заповед да са с маски в час, че ми се струва, че с тях ще диша по-лесно.

# 3 001
  • София
Аз имам такава за многократна употреба и в офиса има за еднократна. Определено с еднократната не ми се запарва лицето и се диша една идея по-добре.

# 3 002
  • 1st floor
Аз купувам ffp2 от Марешки по левче. Колегата пак от там взима еднократни медицински 50бр за 4 лева.

# 3 003
И аз от Марешки купувам хирургически, но не знаех, че има ффп2.
Такива поръчвам от vmstore. Последно намерих едни с платнени ластици.

# 3 004
  • Somewhere far away
на мен ffp2 пък са ми много по -удобни от еднократните. пасват ми на лицето /имам малко лице / и перфектно ми покриват носа, което не се случва при другите маски. повечето са ми широки и големи и непрекъснато трябва да ги оправям, докато тези от типа ffp2 ми пасват перфектно.

# 3 005
  • 1st floor
на мен ffp2 пък са ми много по -удобни от еднократните. пасват ми на лицето /имам малко лице / и перфектно ми покриват носа, което не се случва при другите маски. повечето са ми широки и големи и непрекъснато трябва да ги оправям, докато тези от типа ffp2 ми пасват перфектно.
И аз съм с малко лице. Медицинските са ми доста широки - отварят ми се отстрани и отдолу. Ако стегна ластиците, ме борят ушите. Затова нося ffp2.

# 3 006
В градския транспорт маските са задължителни за всички без интерпретации.

Така е, но почти никой не го спазва /много малко са съвестните/ , иначе има залепени табелки, че маските са задължителни.
Направо съм възмутена, вчера в тролея по-малко от 1/3 от пътуващите бяхме с маски.
А още не е почнала учебната година. От тази 1/3,  половината бяха със стърчащ открит нос.
Абе този народ не следи ли какво става? Или не му пука?
Ватманът и той без маска, идваше ли да му кажа да съобщи високо: "Пътниците да си поставят маски", но реших, че е безсмислено. Не знам към коя инстанция да се обърна, за засилване на контрола. - Към ГТ или Община/тези контрольори, които минават, да не гледат само билетчетата, ами и да имат право да свалят или глобяват пътник без маска/.

# 3 007
Цитат
Следи, ама следи един, дето си държи маската в джоба и смята, че трябва да си го изкараме всичките.

# 3 008
  • София
В градския транспорт маските са задължителни за всички без интерпретации.

Така е, но почти никой не го спазва /много малко са съвестните/ , иначе има залепени табелки, че маските са задължителни.
Направо съм възмутена, вчера в тролея по-малко от 1/3 от пътуващите бяхме с маски.
А още не е почнала учебната година. От тази 1/3,  половината бяха със стърчащ открит нос.
Ватманът и той без маска, идваше ли да му кажа да съобщи високо: "Пътниците да си поставят маски", но реших, че е безсмислено. Не знам към коя инстанция да се обърна, за засилване на контрола. - Към ГТ или Община/тези контрольори, които минават, да не гледат само билетчетата, ами и да имат право да свалят или глобяват пътник без маска/.

На прост народ акъл не можеш да набиеш , не случайно има само 20% ваксинирани .В другите страни  80% са нормалните хора които спазват правилата за всичко и за това имат държави.
Не го обръщайте кой е прост и кой не е тази тема, защото не искал да се ваксинира. Личен избор е все още. Има си теми за ваксини там всеки нека си размахва пръст.

# 3 009
  • In the land of Never Never
Не го обръщайте кой е прост и кой не е тази тема, защото не искал да се ваксинира. Личен избор е все още. Има си теми за ваксини там всеки нека си размахва пръст.
Може да има хора с медицински проблеми, като основание за отказ от ваксинация.
За антиваксърството - не знам защо толкова има последователи у нас, в другите страни не четат ли достатъчно в интернет, или са по-глупави, по-покорни, или какво точно е причината, че там ги няма толкова? Или просто са по-дисциплинирани хората?
Но определено е факт, че редът не се спазва в България, както за носенето на маски, дезинфекция на ръцете при влизане в магазина, и други подобни. Има доста бабаити, които демонстрират по този начин неуважението си към обществото.
Иначе всички искат да живеят в държави, където има ред. Но ако може, да го спазват само когато им отЪрва. Е, нЕма такова животно.

# 3 010
Много сериозна кампания и против ваксини и против мерки има тук и затова са такива резултатите.

# 3 011
  • София
Контрольорите и шофьорите публично заявиха, че те нямали правомощия да изискват поставянето на маски.
От държавата оправданията са, че не можели да смогнат да проверяват навсякъде. Но според мен проблема е липсата на санкции. Като почнат да глобяват се разчува много бързо и всички влизат в час. Така стана с предпазните колани на автомобилите - имаше яка съпротива, имаше демонстрации, нали сами отговаряли за живота си и т.н.  Като почнаха да глобяват 50-тарка, повечето изведнъж се закопчаха и престанаха да спорят. Много бързо като санкционират два големи магазина, охраната ще настоява всички да са с маски. Антимаскърите твърдят, че актовете падали в съда. Дали е истина - не знам, но ако е така е обречена каузата. Но като цяло антимаски движението е толкова популярно в БГ, че дори учител на детето ми го карал миналата година да си сваля маската в час, защото не чувал добре какво казва. Как може детето да им се противопостави?

# 3 012
  • София
Проблемът е, че трябва голям ресурс от хора, които да извършават контрол и налагат санкции. Няма желаещи действащи служби които да искат  да им вменят и това задължение. 

# 3 013
Ресурс има. Хора има. Има всичко - няма желание и организация. Българина разбира от две неща - да му се бръкне дълбоко в джоба или в здравето. Но е разбираемо, защото се страхува да не се мине и да не настине.
Всичко е в самите нас. Нас ни мързи и не сме самодисциплинирани.
Да давам ли примера с талибаните ? - мисля, че е излишно.

# 3 014
  • Somewhere far away
Най- важната разлика между нас и чужбина е че там има дисциплина, а тук не.

Общи условия

Активация на акаунт