Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 108
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • на Мелмак
Привет и от мен.
Стискам за седмокласника.
Исках да запиша дъщеря ми на курсове в Милениум, но едната им база не работи, за другата им трябва да знам каква смяна е следващата година, което при нас
е неизвестно. Така, че оставаме на вариант уроци. По български имаме. Търся по математика. Иначе е отличничка, завърши с една петица. Съвестна е доста.

# 406
  • София
Успех на седмокласника на MollyBy. Спокойствие и познати задачи му пожелавам😘

# 407
  • София
И аз се вълнувам със сегашните седмокласници, че имаме познати деца.

А иначе шестокласника се събуди с устрем дали щели да имат часове (сети се накрая той). Аз обяснявам, че вчера са приключили, ама той не беше сигурен, явно учителите не са казали нещо... Понякога се учудвам и на самите учители, честно.

А знае ли се кои произведения от и 6 клас ще се включват в матурата за нашите?

# 408
Предполагам че същите заложени в модела на МОН за НВО тази година. В сайта на МОН в прием 7клас, може да ги видите. https://www.mon.bg/bg/100149    -Модел на НВО за 2019/2020

# 409
И от от мен успех на седмокласника на МollyBy!
Момичета, нали за нашите набори е сигурно, че няма да влиза успеха от 6-ти клас?

# 410
Да, сигурно е! Ако приемем изобщо, че има нещо сигурно в тая държава. То успеха и сега не влиза, само годишните оценки по БЕЛ и Мат. Така ще е и следващата година!

# 411
  • Пловдив
MollyBy, и аз пожелавам успех и късмет на седмокласника!
Иначе съм дала и аз почивка до края на юни. Не че се е преуморил в последните месеци. Но пък вдигна успеха, защото по ред причини в началото на годината беше кошмар.
Пробвах снощи и аз да пробутам тазгодишното НВО, но срещнах сериозен отпор. Ще отложа малко, но няма да му се размине.

# 412
Да, сигурно е! Ако приемем изобщо, че има нещо сигурно в тая държава. То успеха и сега не влиза, само годишните оценки по БЕЛ и Мат. Така ще е и следващата година!
Да, всъщност исках да  попитам за оценките по БЕЛ и математика, грешно зададох въпроса.
Аз съм го играла тоя филм преди 6 години, но сега ситуацията е коренно различна и с доста неизвестни:nerd:

# 413
  • София
Добро утро!
Миналата година успеха се взимаше предвид, ако има две деца с еднакъв бал за прием. Дори една мама от настоящите осмокласници беше споделила, че именно при нейното дете се е стигнало до гледане на бал.
Успех на децата днес MollyBy

# 414
Понятието успех не е съвсем точно. При равен бал има няколко стъпки.  Първо се сравнява сборът от резултатите от националното външно оценяване. При ново равенство -  сборът от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати  в точки. Чак тогава идва ред на  средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки.
Но още ви е рано за това. Simple Smile

# 415
Да и сега се гледа целия успех само когато за последното свободно място за прием в дадена паралелка има 2 деца( или повече) с абсолютно еднакъв бал. Дори мисля, че имаше още нещо за оценки от раздел А, преди целия успех.
Писали сме едновременно!
Дидева го е обяснила подробно!

# 416
  • Варна
Успех на момчето на Моли, стискаме палци да покаже най-доброто, на което е способен!
Успях да пробутам теста по БЕЛ на девойката. Писа даже теза, но не мога да я оценя, виждам че имаше някакви опорни точки в ключа и като чета тезата сякаш и нейната насока е такава, но там е субективно, така че не писахме точки. Събра 50 от 59 на останалите въпроси, спази времето, даже й остана. Съвсем наясно съм, че на изпита има много стресови фактори и не приемам резултат постигнат у дома с 0 напрежение за чиста монета, но поне съм спокойна, че знания има. Ще пробвам днес и математиката да направи, че за преразказа ударих на камък...
Иначе за капсулата на времето се сетих, защото си говорихме за началната й учителка, която в началото на всяка учебна години им организираше такъв час, в който да напишат как се виждат в бъдещето. Накрая на 4ти клас им ги върна и беше много приятно да видиш как се е променило детето (почеркът също!).

# 417
  • София
Дидева, благодаря за разяснението🤗
Знаех си, че не съм напълно информативна, идеята ми бе, че хипотетично е възможно, при определена конфигурация от условоя, роля да изиграят и другите годишниноценки извън математика и български език. И в тази връзка на мен лично ще ми е интересна такава статистика за предходните три години, при колко деца (или какъв процент) се стига до тази ситуация. Но това само Мон знае, а те не са “дашни” откъм всяка допълнителна статистика извън сухите основни числа, по мое мнение.

# 418
  • София
Аз тепърва започвам да се ориентирам за догодина.
Решихме, че допълнителните занятия си остават, както до сега.
Отказахме се и от допълнителни школи и уроци по БЕЛ.
За това и всяка допълнителна информация, като пощата за 7 клас ще ми е от полза.

От тази година младежът реши, че вече не обича да чете.
До сега винаги е чел всичко, а не само отделни глави.
Това лято ще видим.

Хубава ваканция пожелавам на всички.

# 419
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да ви развесля малко. Simple Smile

помните, че дадох теста за 7 клас.
направи преразказа и аз не го одобрих. първата стъпка към лекарската професия е овладяна Wink - нищо не можех да прочета, сигурна съм, че с него в ръка във всяка аптека биха ми дали аспирин.
накарах го да го направи наново или да го препише - по избор и познаайте какво избра? препис естествено, било по-лесно.
пуфка и охка и накрая, извънмерно сърдит, ми заяви, че не може да го препише, нищо не се разбирало, ще го направи наново.
мухахаха!

Общи условия

Активация на акаунт