ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Мандаринка, правилно си ги ориентирала, все добри училища. Аз за наборката такива сложни таблици и изчисления правих, като редях, чак слагах коефициенти за среда, за бал, за ДЗИ представяне,  за първи и втори език, за профил, за локация и после ги сортирах в ексел - луда работа! Smile Имах файлове с копирани мнения от форума, резултати от олимпиади по различни предмети...Отделно ме затрудняваше фактът, че наборката нямаше ясно изразено желание към определено училище, лашкаше се между езикова и НПМГ с химия до последно...
Желанията се редят според детето и неговата личност, родителите най-добре си познават отрочето. Ето, имах подредба на 58 паралелки от Мариела с превес на  АЕ/НЕ, но не ги копирах сега за малката, че нали отчитаме особености на характера и способностите...

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:33 от Free Soul

# 616
  • В светлината на слънцето
Да ви кажа аз за моето малкото, което догодина ще е 7 клас. Вървя към тотално побеляване на косата отсега.
1. Отсече, че матурата по мат е фасулска и за доказателство ми реши задачите за нула време. Вярно при това! Проблем - това подценяване и гледане лежерно на нещата, щото нали си го можем и сме мноо умни, обикновено му изяжда главата по най-тъпия начин.
2. По БЕЛ е зле, та зле, и ще има мнооого работа. Освен това пише ужасно. Късмет
- с много ходатайства ни прие една прекрасна учителка. Да се надяваме да го вкара в правия път.
3. Кара колело. Ама не просто кара, а се муши по горите и скача. Ожулените места не ги броя. Вчера ми се прибра с дълбока рана на крака, днес - на лакътя. Решение - слагам катинар на колелото от 1 януари. Империята отвръща на удара - “Обаче като минат матурите, как хубаво ще се пребияяя”.
Извод - дАли да не го пребия отсега превантивно и да си сипя бЕлото (Санака не си ме чела) или да карам на Оммм? Мога да му продам и колелото. Той нали и без туй поиска ново и по-скъпо, ако влезе, където влезе, та това му идва така или иначе излишно. Ще побелея ви кавам (ма пък побелялото става по-лесно на русо, та може и полза да имам).Stuck Out Tongue Winking Eye

# 617
  • София
Решил е цялата матура по математика за 7 клас? А е завършил 6-ти?

# 618
  • София
Значи, който няма дете, което ще се явява на интегрирани НВО по всичко, с въпроси тип комбинирани казуси по няколко предмета, изобщо да не се оплаква! Smirk

# 619
Съгласна, само ще съчувствам искрено. Smirk И ще вдигам наздравици за подкрепа. Relieved

# 620
Да, той е в мат.паралелка и отделно ходи на курс в СМГ, където отсега упражняваха задачи тип 2 модул. Но с БЕЛ е много зле.

# 621
  • София
Леле, Фрий, остави ме безмълвна с тези таблици с коефициенти по толкова параметри, респект!
Много ми е чудно как интелигентни и образовани родители (филолози) познават в София единствено 1АЕГ, която са завършили преди 25-30 години и никое друго училище нищо не им говори. Айде, чак таблици с коефициенти може да не направят, но може ли ей сега, след излизане на резултатите да вземат да се чудят и маят има ли живот и извън 1 АЕГ. Миналата седмица им обяснявах как да четат справочника - бяха си го купили, но вътре имало само таблици и нищо не разбрали. Е, майката бързо загуби интерес с пословичната си липса на логика, но бащата схвана положението. Не им обясних за статистики и прогнозни балове, че щеше да им дойде в повече, само намекнах, че има такова животно. И сега човека пита как да се ориентира къде може да го огрее синковеца.
А това е малкото им дете! Голямото е набор на нашите, с моя син бяха в една група в детската градина, после в училище, но се паднаха в различни класове. Когато кандидатстваха наборите пак спрягаха 1 АЕГ, но не му стигна бал. Какво са редили нататък не знам, но беше приект в 9ФЕГ. Но тогава тези училища не ги интересуваха, защото вече го бяха записали в частната гимназия на Софтуни, че звучала много интересно. Ама малкото не иска там.
Лулу, като майка на дете, което няма шанс да прозре математиката, мога да ти кажа, че сте по-изгодната позиция. С БЕЛ ще се справите, с концентрацията също е постижимо. Че ще изсипеш една камара опаковки боя на главата е ясно, но поне има огромен шанс да има защо Kissing Heart
Санака, като му дойде времето на номер 3 изпити да държи, разчитай на нас да пием с теб за разтуха Stuck Out Tongue Winking Eye

# 622
  • София
Да, той е в мат.паралелка и отделно ходи на курс в СМГ, където отсега упражняваха задачи тип 2 модул. Но с БЕЛ е много зле.
И е решил  задачи, които се решават със знания за 7 клас?
Искате да кажете, че в 6 клас е покрил математиката за 7 клас?

# 623
  • София
И аз мисля,  че е странно. Дори в СМГ не покриват целия материал от 7. клас в 6.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:46 от bazel

# 624
  • София
Мандаринка, има много такива случаи, като описания от теб. Някои хора се фиксират в училище, независимо дали е завършеното от тях, дали е било неосъществена мечта за тях, или просто е "най-модерното". След втора година в гимназиалната степен и разширен кръг социални контакти на детето, струва ми се, че първите 10 училища да кажем, имат своите плюсове и минуси, но е глупаво да се фиксираш само на едно място. Вероятно, във всяко едно от тях, според интересите, децата могат да извлекат своите ползи.
Следейки какво се случва на НВО миналата, а особено тази година, невъзможността да се направи истинско разслоение на децата, мисля че до 2-3 години няма да има разлика в средата, в софийските училища. Замислих се от вчера, дали това не е целта на МОН всъщност, да премахнат тази елитарност, която за София се е превърнала дори в нетърпимост и изготвянето на лесни изпити не цели уеднаквяване на училищата?!? ... защото иначе няма как да убедиш родителите, че 164 ГПИЕ и 157 ГПЧЕ е едно и също, примерно... Smirk

# 625
ganis, коментираха и с други деца от класа, че са ги решили. Казаха, че не са им се видели сложни. Това обаче по никакъв начин не ме успокоява, защото той обикновено се дъни на лесното. И освен това пише толкова нечетливо, че не знам как ще му се получи, ако не си оправи грознописа. Та хич не ми е спокойно, ако ще и 20 такива матури да реши. Баш за скубане на коси си е положението към настоящия момент.
Ох, не ме разбирайте погрешно. Не го казвам да хваля детето, защото има наистина много, ама много какво да работи. Повече ми е притеснено, честно казано. За тревогите иде реч. Освен това той се притеснява доста в стресова ситуация, което хич не е добре.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:52 от lulumba

# 626
  • София
И е решил  задачи, които се решават със знания за 7 клас?
Искате да кажете, че в 6 клас е покрил математиката за 7 клас?
Една задача в 7 клас, може да се реши и със знания за 6... Зависи от задачата и от знанията. Моето дете понеже не обича формулите за съкратено умножение, в 8 клас беше изрешил домашно със задачи за моделиране, със знания от 5 и 6 клас.
Бяха признати за верни. Не е ли същото?

# 627
  • София
Отделни задачи - да. Но целият тест без грешка?

# 628
Според мен НВО-тата не включват материал, изучаван само в 7 клас, а се проверяват знанията, натрупани до края на 7 клас. Например, доста сложни задачи за път, скорост и време, решават още в 4 клас на курса за подготовка за прием в СМГ. Може да им се губят някои неща на 6-класниците, но като цяло би трябвало да се справят, особено ако се занимават допълнително.
Нашите в края на 10 клас в часовете по допълнителна математика решаваха минали ДЗИ-та.

# 629
Отделни задачи - да. Но целият тест без грешка?
Всъщност от шестокласната тема доста деца решиха теста, с дребни неточности.

Общи условия

Активация на акаунт