Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 788
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Дали ще отложат изпита? Остана малко време, а предвид ситуацията в момента, ми се струва доста опасно да събереш 750 деца , родители, преподаватели на едно място. 🙄

# 91
Има заповед от 09.03.2020 от министъра на МОН, с която се забраняват всякакви извънкласни събирания на деца (каквото е и един изпит) до второ нареждане. Т.е. ако до 21.03 няма отмяна на заповедта няма как да се проведе изпитът. Няма и кой да може да предвиди кога би могло да бъде новата дата. Ситуацията е динамична. Следим мон, ак, мз и чакаме.

# 92
  • София
От сайта:

Американският колеж в София активно следи докладите на местните и международни здравни и образователни власти. При необходимост в предстоящите дни и седмици, колежът ще предостави информация относно училищните планове и дейности, включително приемния изпит след 7. клас.

# 93
  • Sofia
Според мен истерията се засилва и надхвърля границите на разумността.

Изпитът ще държи хората на достатъчно дистанция. Освен това при достъп на всички с по една маска и дезинфектант на входа...

Не е нормално да се блокира целия свят! И това ще премине, а след това? Нали трябва животът да продължи? На каква цена?

# 94
  • София
Всъщност, именно за да премине, единственото решение е точно да блокираме целия свят за един месец. И това е най-евтината цена. Иначе, търкалящо, ще се блокираме за години. Нормалното свърши, сега е моментът да докажем, че виждаме по-далече от собствения си нос (изпит).

# 95
  • Sofia
Sharky, все пак не бива да се прекалява. Проблемът идва от тези, които трябва да са карантинни, а не са! Разумността е друго нещо.

И гледам доста по-далеч от собствения си нос (изпит)!

# 96
  • София
Няма как всички карантинни да се хванат и то веднага. Разумно е да се отложат изпити с по месец.

# 97
Няма как всички карантинни да се хванат и то веднага. Разумно е да се отложат изпити с по месец.
Какво ще е различно след месец?

# 98
  • Sofia
Карантинните сега са значително по-малко отколкото ще бъдат след месец.

Аз вярвам в АК. Досега не съм видяла неадекватност. Убедена съм, че решенията са премислени и категорично неприбързани. За точността им трябват данни и факти, а ние сме само наблюдатели.

Ще изчакаме и ще видим.

# 99
Естествено, че най-разумно е да се отложи изпита в извънредна ситуация. Освен, че ще е незаконно провеждането при наличие на заповед, е излишно хора да пътуват, да остават по хотели. Какво толкова като се явят април, а не март на изпит?

Ежко, най-малкото след месец ще е по-спокойно за масата хора, освен, че ще е разрешено Simple Smile. Няма нужда да се разнася зараза. Защото изпитът е един и колко кашлящи ще дойдат, за да не изпуснат шанса си?

# 100
  • софия
току що при разглеждането на извънредно положение в парламента се каза, че искането за извънредно положение е за период от 13.03. до 13.04. В такъв случай изпит няма да има.

# 101
Карантинните сега са значително по-малко отколкото ще бъдат след месец.

Аз вярвам в АК. Досега не съм видяла неадекватност. Убедена съм, че решенията са премислени и категорично неприбързани. За точността им трябват данни и факти, а ние сме само наблюдатели.

Ще изчакаме и ще видим.

В случая, АК просто ще изпълни решението на държавните органи, ако се вземе такова. Както винаги е правил.

Какво толкова като се явят април, а не март на изпит?
Къде е гаранцията, че април ще е по-добре? Що пък не май? Или юни? Какво толкова, че ще стане каша с финансовите помощи и кандидатствнето в другите училища?

Ежко, най-малкото след месец ще е по-спокойно за масата хора, освен, че ще е разрешено Simple Smile. Няма нужда да се разнася зараза. Защото изпитът е един и колко кашлящи ще дойдат, за да не изпуснат шанса си?
Засега не е забранено. Дали ще го забранят - ще видим. Колкото до заразата (доколкото я има) - по една маска на входа, по един hand-sanitizer на стая + дезинфекция след изпита и всичко ще е на шест.

# 102
  • Sofia
Периодът е продължителен, затова освен датите е важно и какво ще включва "извънредното" в положението.

За децата е доказано най-безопасно. Но възрастните и болните трябва да се изолират (те май са най-непослушни)! А страната да функционира!

За мен извънредна е психозата...

# 103
Здравейте,
Рядко си позволявам да пиша в сайта. Предимно чета.
Но темата за АК определено ме вълнува.
Ако изпитът следващата неделя бъде отменен, най-близката възможна дата е 26 Април. Уикендът преди това е Великден. Това значи 5-6 седмици отлагане и деца, които ще са вече прегорели от напрежение и чакане.
Евентуално резултатите ще излязат края на Май или началото на Юни и ще настане пълен хаос край НВО...
Няма никаква гаранция, че Април болните няма да са повече. Парковете и градинките са пълни с баби, деца и тинейджъри, а времетое става все по хубаво и топло. Дали ще си седят в къщи? Едва ли...
Това не е превенция!
Точно след 2 часа изходите на София ще се задръстят от хора тръгнали по родните си места за уикенда. В неделя същите ще се завърнат в столицата. Не се знае кой какво ще донесе.
Опцията за дезинфекция, маски и стриктна организация другата неделя ми звучи много по-добре.

# 104
  • София
Ежко, това с неразбирането на математиката има ли връзка с тестостерона? От колко дена data scientists постват графики с как се овладява заразяването? Абсолютно не проумявам как болшинството на мъжете бодрячески си мислите, че маски и санитайзъри са достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт