Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 794
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
Едва ли и те знаят. Ситуацията е такава, че в момента нищо не се знае.

По-скоро бих го формулирал като: "АК още не е взел решение по въпроса."
Ситуацията е такава, каквато е. По мой опит, в АК не са свикнали да бягат от вземането на решение и да чакат някой да им каже, че да знаят.

# 121
Господи, Ежко! Спри се! Отблъскваш от АК, честно.

# 122
  • софия
Ежко може да си го формулира, както си иска.
Моето индиректно впечатление е, че АК се съобразява с официалните органи и техните официални заповеди.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 16:03 от zvаnchе

# 123
  • Sofia
Предвид самосъзнанието на контактните и неяснотата в картинката, какво биха могли да кажат, още повече, че народът се побърка, нищо че се прави на добросъвестен...

Аз лично съжалявам, защото това допълва предстоящите неуредици в образованието, но то всичко неминуемо ще се движи ръка за ръка... с или без АК в картинката... Надявам се само тази глупост с нулевата година да не се реализира...

За държавата и положението в страната... без коментар! Ще ни остане да се молим да се удържи на предстоящите предизвикателства.

# 124
  • София
Нулева година!!!??? Е, само това остава!
Иначе учениците от АК от вчера учат дистанционно. Щерката цяла сутрин е на хромбука, чете, пише, предава задания. Освен уроците, имат и домашни, които трябва да предават в срок.

# 125
Господи, Ежко! Спри се! Отблъскваш от АК, честно.

Мария, искаш ли да спреш да ползваш тази мантра?
а) не работи
б) надали е по силите на който и да е единичен родител самостоятелно да промени решението на здравомислеща персона относно АК (Joy Да, даже на личност с моите мащаби Joy).

# 126
  • София
Едва ли и те знаят. Ситуацията е такава, че в момента нищо не се знае.

По-скоро бих го формулирал като: "АК още не е взел решение по въпроса."
Ситуацията е такава, каквато е. По мой опит, в АК не са свикнали да бягат от вземането на решение и да чакат някой да им каже, че да знаят.
Ама, разбира се! Ще чака АК в режим на извънредно положение Кабинета и Щаба да му кажат какво може и какво не може да прави! Като вземе автономно решение кога да си проведе изпита - ще го проведе. Няма една министерска забрана да го спре, я! Joy
Еже, знам, че се повтарям, ама изплиска легена! Пак.

# 127
  • софия
Това с нулевата година върви като хрумка измежду децата. Интересно ми е откъде тръгва и дали има резон или просто е притеснение на някое дете и оттам завъртяно като “оооооо, ужас”.

Аз лично предполагам, че ще им вземат от лятната ваканция, но не и да анулират годината.

Интересни времена са, но нито приемния изпит ще избяга, нито матурите  ще се разминат. Може драстично да съкратят материала, все нещо ще преформатират- я по-късна дата, я съкратено съдържание.

# 128
  • Sofia
За нулева година аз лично чух по радиото в офиса за предложение, свързано с Германия, но коментирано за България. Лично аз се моля да не ги прихванат нашите подобни глупави идеи, но ако една страна в ЕС го обяви... Знаеш ли... честно казано не съм чувала нищо повече след това, още повече от децата.

# 129
  • софия
А пък аз го чух от щерката. В тяхната чат група на класа се коментира, явно някой го е чул като теб от радиото и се е разнесло. Наистина се надявам да няма такъв сценарий, в крайна сметка децата си изкараха стандартен първи срок ( включая седмица грипна ваканция като всяка друга година) и успяха да си го завършат. Вторият срок, все си мисля, че може да навакса с добър отрязък от лятната ваканция.
Преструкториране на материала също би могло да свърши работа-тъкмо ще им е от полза на следващите десетокласници - например по география преспокойно могат да не учат за полезни изкопаеми по райони, които, О! каква изненада! вече ги няма. Математика и Бел могат да се преструкторират.....
Абе както си говорихме с едни приятели - колко от материала от училище се ползва в последствие в живота...Колкото и да проуснат децата сега като знания, мисля, че тази ситуация и изобщо случването на всичко ги научава много повече на много повече неща - вземане на решения, разглеждане на конституция -какво може и какво не може да се променя при едно извънредно положение - какво може да се ограничава в правата на хората. Криминализиране на личната безотговорност към обществото. Взаимоотношения с останалия свят. Привилегията да си се върнеш в страната - ще ли бъдеш допуснат. А на всичкото отгоре пред очите ни има жив модел на различните поведения и решения в една и съща ситуация - например едни държави обявяват извънредно положение и мерки, други обратно заявяват ходете си спокойно на училище. Две силни държави са с противоположно поведение относно висши учебни заведения - Щатите призовават студентите да се приберат по домовете си, Англия обратно им казва “ще ви се намали успеха и ако не си изкарате семестрите присъствено може да отпаднете от програмата си”. Кое е вярното? Чудесен модел за разсъждение.
Определено е интересно Simple Smile
Видяхте ли Италия как умее да се забавлява сплотено въпреки разстоянията помежду им!?

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 09:51 от Амели

# 130
Може ли някой да разясни какво точно следва да значи “нулева година”?
а) Година без прием в определени училища.... Как ще се случи като има доста училища с ученици до 7 клас. Къде ще отидат тези деца есента?
б) Всички деца в БГ целокупно да повторят класа, в който са в момента. Още по-абсурдно!
в) Нещо друго
Извинявам се ако въпросът е тъп, но наистина не ми е ясна идеята за нулевата година...

# 131
  • софия
Може ли някой да разясни какво точно следва да значи “нулева година”?
а) Година без прием в определени училища.... Как ще се случи като има доста училища с ученици до 7 клас. Къде ще отидат тези деца есента?
б) Всички деца в БГ целокупно да повторят класа, в който са в момента. Още по-абсурдно!
в) Нещо друго
Извинявам се ако въпросът е тъп, но наистина не ми е ясна идеята за нулевата година...
Аз все възприемах израза като повтаряне на годината.
Признавам, че едва докато пишех горният пост ми мина през ума дали не визират "без прием" , но бързо го отхвърлих понеже ми се стрва ненормално да няма прием по няколко причини  - учениците след 7 клас все някъде трябва да отидат - както казваш ти, някои училищ са само до 7 клас. Второ-  кандидатстване винаги мже да се случи и БЕЗ матури, само с текущ успех пък било то и само от първи срок. Материала от втори срок би могъл да се разнесе постепенно в програмата за следвашите години. Трето - как и кой ще ме накарая да платя втори път за нещо което вече съм платила  - но знам, че тоа не е грижа на държавата - бизнес като бизнес.

# 132
а) без прием
б) без занятия
с) на следващата година продължават откъдето са спрели. Т.е. ще бъдат в 11, вместо в 12-ти клас, ако сега завършват в 10-ти.

ПС Нашият премиер прогнозира пик на епидемията през септември...

# 133
  • Sofia
предлагам да се съсредоточим на дистанционното обучение Simple Smile, за да не се стига до глупости от типа на "нулева година", каквото и да означава това...

Бъдете здрави!

# 134
Амели,
Аз се порових малко. Нулева година се обявява например ако няма достатъчно ученици, за да се обособи паралелка. Същото го има и във ВУЗ. Но там е за опледелени специалности. Например няма “Зъботехника”, но можеш да избереш “Стоматология”. Или избираш конкурентен ВУЗ със специалност Зъботехника.
Тук нещата са на национално ниво. Някак си не си представям, че може да нулират годината за хиляди ученици.
Какво става с тези в 7 и 12 клас. Нови уроци цяла година и същият стрес?
Освен това има деца, които вече са приети в частни училища различни от АК.
А сайта на МОН за сега новините са сравнително успокояващи.

Общи условия

Активация на акаунт