Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Sefirin Kizi ~ тема 125

• 39 976
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Оффф ми коментирайте де, моля ви! Рени, напиши за Санджар, да си сверя часовника. Ти си безпристрастна. Строга, но справедлива Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart
Не го харесвам бе, не го харесвам! Никакви легенди не могат да ме разкандърдисат.
Не ми харесва, че слага винаги на първо място собствените си чувства, собствената си чест, собствената си болка, собствената си вина дори. Нищо не е по-важно! Еми... сори

# 466
  • На луната
Smiley
Оффф ми коментирайте де, моля ви! Рени, напиши за Санджар, да си сверя часовника. Ти си безпристрастна. Строга, но справедлива Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart
Не го харесвам бе, не го харесвам! Никакви легенди не могат да ме разкандърдисат.
Не ми харесва, че слага винаги на първо място собствените си чувства, собствената си чест, собствената си болка, собствената си вина дори. Нищо не е по-важно! Еми... сори
Аз пък не разбирам, защо трябва да го харесваш Smiley Smiley Smiley
Всеки вижда нещата пречупени през своите си чувства и възприятия. Дразни те и туй то. Нямате химия, физика, и други там допирни точки. Simple Smile
Но не съм съгласна, че винаги слага себе си на първо място, и умишлено разплаква Наре.
Вярно е, че е диване, и иска превъзпитаване, но въобще не е толкова лош.
Аз пък не мога да харесвам героиня, влюбена в някой толкова непоносим, че да ме дразни с всичко.
Това значи, че и тя не е ок, и е някаква сляпа мазохистка. А аз харесвам Наре, и се опитвам да видя, това, което я кара все още да го обича.
Не че на мен Санджар ми е някой незабравим герой, когото се опитвам да оправдая на всяка цена. Въобще даже.
Дразни ме и мен, но и много ме забавлява. Понякога ме умилява, понякога ме изненадва... друг път ми иде да му извия врата. Харесва ми, че не ме оставя безучастна.
Гедиз пък ми е прекалено лустросан. Добре че взе да се зъби в последната серия, че всеки момент очаквах да му  поникнат крила Simple Smile Аз пък с него нямам химия. Много ми е забавен, супер ми е интересен, но визуално не е моя човек. О, и той ме издразни с това: Слушам, Наре, което повтаряше нон стоп. Всеки момент очаквах, да изкозирува Simple Smile

# 467
  • Яко в Матрицата...
За "Слушам, Наре" - това е нормално за тях. Така си говорят по телефона.

Ами не знам, Еве. Аз също не го харесвам много Санджар, базирано е най-вече на първите серии. Тогава някои в този форум решиха, че като го наричам тъпак, обиждам лично тях и Енгин Rolling Eyes Вече не чета нищо друго извън тази тема и групата в Контакта, за да си спестя тези фенски пристрастия.

Не че съм го заобичала, но му съчувствам в някои ситуации и вече просто ми се иска да не съсипва психиката на Наре и Мелек. Защо Наре го обича нямам отговор, поне дотук обясненията й са мъгляви. И ако мога да приема, че в миналото Санджар наистина е бил за нея като планина, чувствала се е закриляна, обичана може би и т.н., то сега това просто го няма. 14 серии нон стоп някакъв стрес. Дали Мелек му е дъщеря или не, да остане ли в Мула или не, да работи ли или не, къде да работи,... едва ли не да диша ли или не без негово позволение. Бърка се непрекъснато в решенията й. И в един момент - сбогом, прошавай... Но най-вече неговата самонадеяност и ревност ме дразнят. Не мога да вляза в обувките му и да го разбера. Изгонил си я преди години, оженил си се за друга, какво искаш от жената? Да седи и да вехне по теб? Това е егоизъм, висша степен. Ако не беше Гедиз влюбеният в Наре, а някой друг? Тогава какво щеше да прави? Гедиз даже не се и натиска да му е съперник. Идеята ми е, че Санджар с нищо не показва, че иска тази жена да е щастлива. Толкова мъка е преживяла, а той с нищо не я облекчи, с нищо. На всичкото отгоре само на челна стойка не застана, за да го спаси от самия него и да не стане убиец. Та такива ми ти работи Wink

# 468
  • На луната
Цитат
Дали Мелек му е дъщеря или не, да остане ли в Мула или не, да работи ли или не, къде да работи,... едва ли не да диша ли или не без негово позволение. Бърка се непрекъснато в решенията й
Тук щях много повече да се дразня, ако все пак ставаше на неговата.
Ама той само си приказва, а Наре си постига своето по един или друг начин Simple Smile
Много шум за нищо е неговата работа, както при повечето мъже всъщност Simple Smile

Цитат
На всичкото отгоре само на челна стойка не застана, за да го спаси от самия него и да не стане убиец.
Пресолиха тук супата, и то доста.
По едно време изглеждаше толкова отчаяна милата, че все едно Мелек губеше, не Санджар.

Цитат
Идеята ми е, че Санджар с нищо не показва, че иска тази жена да е щастлива. Толкова мъка е преживяла, а той с нищо не я облекчи, с нищо.
Надявам се, от тук насетне, да поработят малко повече по тази линия сценаристките.
Има какво да се желае.

# 469
Рени, благодаря ти Kissing Heart Камък ми падна от сърцето Grinning

Цитат
Идеята ми е, че Санджар с нищо не показва, че иска тази жена да е щастлива. Толкова мъка е преживяла, а той с нищо не я облекчи, с нищо.
Надявам се, от тук насетне, да поработят малко повече по тази линия сценаристките.
Има какво да се желае.

Тук и аз много се надявам да хванат правилния курс, ако ме разбирате Sunglasses

Малко да разведря обстановката с красавицата ни Heart Eyes

Много ми хареса, от туитър го взех

Wink

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 15:48 от Еванджелин

# 470
И аз изгледах серията...ами какво да кажа...за мен всичко си върви логично. Неписаните закони на Ефетата на нас може да ни се струват глупости...ама за историята и турския зрител явно не са. Затова и Каврук го подкрепи, затова и толкова трудно Наре постигна целта си - да го спаси.
Елван не ме изненада, че нападна Гедиз, тя си е такава от самото начало...каквото си мисли, че не е правилно го тросва направо в лицето, независимо за кой се отнася...по - важното за мен е, че не го направи пред Наре, а тръгна след него.  И разбра накрая, че Гедиз не просто е хвърлил око/както първоначално си мислеше/, а че се е влюбил без да го иска.
Зехра ме изненада...въобще не очаквах от нея подобно нещо.

# 471
  • Яко в Матрицата...
Васе, за мен е дразнещо всеки да се чувства задължен да обяснява на Гедиз какво непростимо нещо в направил. Той хубаво затапи устата на Елван, но очаквам тя да се издаде.

А Зехра, вместо да клюкарства с Елван, да си помисли защо се стига до сцената в пансиона Rolling Eyes

# 472
  • На луната
Васе, за мен е дразнещо всеки да се чувства задължен да обяснява на Гедиз какво непростимо нещо в направил. Той хубаво затапи устата на Елван, но очаквам тя да се издаде.
А Зехра, вместо да клюкарства с Елван, да си помисли защо се стига до сцената в пансиона Rolling Eyes
Явно в това село да се влюбиш в жената/гаджето на приятеля си, е толкова възмутително, че си е направо за публичен линч на мегдана Simple Smile
За Зехра, като изключим нелогичното форсиране на ситуацията, която можеха да разтегнат поне два три дни във времето, не беше толкова странно, че му се върза на Акън. Тя е комплексирана и социалният й живот е сведен до посещения в маслиновия офис. Simple Smile Но пък евала, че не се даде лесно, и беше подготвена. Simple Smile
Сладурана е тя. Обича много брат си, нормално е да му защитава интересите Simple Smile

# 473

Рени, както писах и по-горе жената го нападна, като си мислеше, че той просто е хвърлил око на любимата на приятеля си. Днес обичаш една...утре друга... Въобще и не предполагаше, че това е истинска любов за него.
Но разбра...аз не очаквам да издаде.

# 474
  • между морето и небето
Привет 🤗,

Цитат
Тук и аз много се надявам да хванат правилния курс, ако ме разбирате Sunglasses
И аз се надявам за същия 😉

Последната серия (не съм я изгледала напълно) затвърди усещането ми , че с изключение на двама-трима по-основни  герои, останалите още си живеят във феодалния строй,  независимо от дрехите, колите и телефоните.
Санджар се вживява като Ефе, раздава справедливост над действащите законите; за нула време уреди и обеспечи  с къща и втората си жена; неговите желания и намерения са неприкосновени - кой е Гедиз, че да въстава срещу чувствата му и собственическото отношение към Наре; според разбиранията му дъщеря му ще има баща-герой, който е отмъстил за честта на семейството, а не баща, от който се нуждае  всяко едно дете.
Халисе ханъм - има ли смисъл от коментар!?
Каврук - безхарактерен и примирен, каквото му наредят, това изпълнява, като жертвено агне.
Елван и Менекше - и при двете любовта не е водеща причина за сключване на брак. Първата поне е откровена, но с разбирания, останали от други епохи, а втората, готова на всякакви мерзости, за да докопа мястото на Ефе ханъм.
Останалите не остават по-назад -  Яхя, дори Зехра,  и куп допълнителен персонал.

# 475
  • Яко в Матрицата...
Рени, както писах и по-горе жената го нападна, като си мислеше, че той просто е хвърлил око на любимата на приятеля си. Днес обичаш една...утре друга... Въобще и не предполагаше, че това е истинска любов за него.
Няма да е нарочно, тя първо говори, после мисли. Колкото повече хора знаят една тайна, толкова по-голяма е вероятността тя да не остане тайна...

# 476
Скрит текст:
Няма да е нарочно, тя първо говори, после мисли. Колкото повече хора знаят една тайна, толкова по-голяма е вероятността тя да не остане тайна...
Да, права си за тайната...но за мен по-вероятно е Зехра да го направи. Щом веднъж го каза, би го казала отново.

П.П. Габи, и ти си права...но това е историята на Дъщерята...традиции, неписани закони...Ефета... и на фона на тях е любовта.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:18 от savovas

# 477
Васе, стана ми любопитно, защо мислиш, че Елван разбра каква е любовта на Гедиз?
Тези закони за Ефетата са дрън дрън, та пляс. Изобщо не е ясно как Санджар е станал ефе, още повече, че Кахраман каза, че не може да стане ефе, без да е бил ага. Не че за мен има някакво значение. Но ако някой знае, нека обясни как се придобива тази титла. Нещо като ходенето до Йерусалим сигурно, за да станеш хаджи Wink

Бирсен е пуснала това клипче на страницата си.

https://twitter.com/birsenaltuntas1/status/1242816478279348225

И питам аз, как не се отказа Санджар след тези думи? Сцената беше много по-силна от финалната.

# 478
Еве, ами разбра от очите му при последните му думи. Остана безмълвна и замислена. И никак не е глупава...

Цитат
https://twitter.com/birsenaltuntas1/status/1242816478279348225

И питам аз, как не се отказа Санджар след тези думи? Сцената беше много по-силна от финалната.
На финала той се отказа, заради думите й в тази сцена...Ще бъде винаги грозна...и всичко казано тогава, аз го видях в очите му сега.

# 479
  • На луната
Забравих да спомена, какво удоволствие ми доставят Несли и Енгин с актьорската си игра.
Тези двамата, и в глухоням филм да играят, ще разбера всяка неизречена реплика. Толкова бързо се сменят емоциите по лицата им, че не е истина просто. Като отворена книга са.
Много им е тежка и трудна за преглъщане историята, но те спомагат да я понесем. И да продължаваме да гледаме.
Щастлива съм, че съм им фен Simple Smile Всеки път успяват да ме изненадат с нещо, и да направят героите си уникални.
Естествено и Ураз е откритие за много хора.
Аз съм го гледала само в някакво мини сериалче, където се смях със сълзи с него. Страхотен комедиен актьор е. Макар че и драмата явно му се удава. Дано му се отвори пътя с този сериал.

П.п.И в този ред на мисли, къде ни се дяна трейлъра Smiling Imp

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 19:50 от Alaska 80

Общи условия

Активация на акаунт