Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Принтирване

  • 3 384
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Извинете, сигурно сте виждали в някои филми как принтирват снимки, като ги потапят в течност, след това ги закачат и накрая на листа се е отбелязала снимката. Как става това???

# 1
  • София
  • Мнения: 36 734
Процесът е "проявяване".

Цитат
Направата на една фотографска снимка върху хартиен носител се осъществява на два етапа с различни технически средства:

* заснемане на обекта с фотоапарат;
* лабораторна обработка на заснетата фотокартина. Този процес се определя от фотоапарата като техническо средство. Ако се работи с фотографски филм, обикновено се използват т. нар. копирни фотоувеличителни апарати, за да се проектира с лъч светлина негативния образ от филма върху фотохартията като носител на изображението. Този процес, както и последващото проявяване, фиксиране и изсушаване са ръчни процеси. От 90-те години на ХХ век са създадени копирни автомати, както за копиране от лента, така и за копиране на изображения създадени от цифрови фотоапарати.

От началото на ХХI век с бурното развитие на електронно-изчислителната техника и възможностите на Интернет за работа в мрежа за съхранение и разпространение на фотокартини, използването на хартиен носител за съхранение на снимки намалява.

# 2
  • Мнения: 4 942
Така се правеха снимките навремето. Всеки сам си снимаше с апарата и после сам си вадеше снимки. От негатива си правеше позитив. Имаше си специални материали, специална хартия, ванички, пинсети, химикали, едно-друго, направо малка лаборатория си беше. Не беше скъпо, а колко интересно!

За чернобялата фотография не беше трудно, трябва просто някой да не влезе  и да не ти запали лампата, докато си зает с процеса. Понеже то се прави на тъмно, само с червена лампа.
Обаче с цветните ленти е по-сложно и останаха само професионалистите.

Общи условия

Активация на акаунт