Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 842
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Христос воскресе и от мен! Дано скоро отмине това смутно време и да имаме поводи да се радваме на слънцето!

# 526
Христос Воскресе ❤🤗 Да сте живи и здрави вие и бебетата ❤
Лани купих на томи типи лъжичка с  2 купички , отделно лъжички на лорели, които си променят цвета на топлина, купичка с капак и лъжичка с вакуум на лорели, купи за съхранение във фризер до -20 и до 100 градуса темп. , малко пюрета на различни марки и някои каши на различни марки да съм подготвена , играчка за количка с висулки и още неща имаше ама забравих 😃
Кикаир защо не ти се получава с уреда, при мен моркова стана супер и отделно сме затопяли много пъти стъклени шишета с кърма и става доста бързо, на мен ми допада , мисля , че ще го ползвам.

# 527
  • Гърция
Христос Воскресе!
Много здраве,щастие!🙏
Аз нали ви бях споменала ,че ще започваме захранването от 5+ И така смятам да направим.В събота, както си ям зелената ябълка и ми хрумна,да и дам 2 капки от сока на ябълката ,само пробно 🤣а тя се киселей 🥵
Вчера не се изходи,чак сега преди малко.Та си мисля дали не се е получило така от тези 2 капки !До сега никога не и се Е случвало.
Незнам с какво ще започнем но педиатърката спомена за оризова каша  ябълка.Аз си мисля ,дали да не започнем с тиква или тиквичка.🤔
В началото на Май,ще започнем!

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 16:10 от qankasiderova

# 528
Янка, няма как да се е получило от две капки ябълков сок , според мен. Все пак това е количество, което не може да въздейства сериозно върху храносмилателната система на бебчето.

# 529
И аз мисля да започна на 5,5 месеца (средата на май). Все още се чудя с какво обаче. В тиквата ме притеснява това, че е по - сладка от другите и после да не иска друго, знам ли.. Може би ще заложа на тиквичка или батат.

# 530
Марти, аз ще започна с тиквичка, защото е по-водниста. В началото дечицата бутат с език и малко недоверчиво приемат пюретата, все пак не са опитвали подобна текстура досега, затова предпочитам нещо по-леко и воднисто.

# 531
Алексче, ние ще пробваме ЗВБ. Единствено ме притеснява, че съм с алергии, иначе бих й предложила и тиквичка и батат и морков и хич няма да се кахъря. Ще говоря и с педиатърката, де (естествено като не й споделям метода ни на захранване) и ще преценя.

# 532
Нашата педиатърка ми каза, че децата обикновено не харесват пюре от тиквичка. Разбира се, всичко е индивидуално. ЗВБ ЗНАМ, че се започва близо или след навършване на 6м.

# 533
Аз започнах с картоф. Първите два дни беше добре, защото давах по малко. После следващите 2 дни реших да давам колкото изяде и не му харесваше. Повече от 3, 4 лъжички не искаше и започваше да плаче, съответно аз спирай да му давам. Помислих си че няма да се получат нещата. То картофа е гаден. После давах тиква и морков. Много ги хареса. Колкото му дам толкова ще изяде. Внимавайте с петната от морков. Аз не се съобразих и сега имаме две блузки с петна. Не мога да ги изпера.. Ако някой знае как да се отърва от тях да казва 😁

# 534
  • Пловдив / София
И аз мисля да започна на 5,5 месеца (средата на май). Все още се чудя с какво обаче. В тиквата ме притеснява това, че е по - сладка от другите и после да не иска друго, знам ли.. Може би ще заложа на тиквичка или батат.

И аз мисля да започна на 5,5, което при нас е 23.5
Не знам какво пюре да дам - може би морков или тиква.
Бататът също е доста сладък. То, и морковът сладни, де. Но и аз не искам с картоф, защото е тежък. Може би ще купя две различни пюрета и ще видим. Ако не иска от едното, ще изчакам 3-4 дни и ще предложа другото.

Христос Воскресе ❤🤗 Да сте живи и здрави вие и бебетата ❤
Лани купих на томи типи лъжичка с  2 купички , отделно лъжички на лорели, които си променят цвета на топлина, купичка с капак и лъжичка с вакуум на лорели, купи за съхранение във фризер до -20 и до 100 градуса темп. , малко пюрета на различни марки и някои каши на различни марки да съм подготвена , играчка за количка с висулки и още неща имаше ама забравих 😃
Кикаир защо не ти се получава с уреда, при мен моркова стана супер и отделно сме затопяли много пъти стъклени шишета с кърма и става доста бързо, на мен ми допада , мисля , че ще го ползвам.

Иви, с доста неща си се запасила Grin Аз нищо не съм купувала още. На първо време ще ми трябва столче за хранене и няколко лъжички. По-натам ще купувам купички, чашки и пр.
Ти на коя дата ще започваш?

# 535
Аз ще чакам да навърши 6 месеца и да може да седи, защото ще сме ЗВБ.
Чакам пак да се появи налично икейското столче..беше за няколко дни и аз докато се наканя и пак е изчезнало😒
Видях сега в една група, че има на някаква друга марка нещо като реплика на това, ама бялото изчерпано, другите ужасно ярки цветове и не ми харесват..таа чакам икеа да ме извести 😀
Сега съм се зачела много за метода и се оказва, че всичко може да се дава след 6ти месец, освен мед и недобре сготвени яйце и месо, разбира се. Ноо все пак ще видя как ще започна  и как ще потръгне. Може би сладък картоф, авокадо, пащърнак. Ще видим.
Определено ми харесва цялата идея на метода и маалко даже се вълнувам😂
Кой друг щеше да е по ЗВБ?

# 536
Момичета, зачетох се и аз по това ЗБВ , защото на нас тук така ни казаха да захранваме...може и с пюрета.
Може пък да пробвам този път.
Ще изчакам и ще видя.

# 537
Сега се връщаме от ваксина и консултация. Обадих се предварително имаше само едно бебе преди нас.
6.700 кг и 65 см ( +1.1 кг и 5 см)
Днес имам рожден ден
да ви почерпя виртуално. Hug

# 538
  • Пловдив / София
kikair, честит рожден ден. Да си жива и здрава.

На мен личната лекарка ме извика в четвъртък на консултация и ваксини, като каза, че май ротавирусната няма да я слагаме. Имаме само един прием.

Магu, не съм чела много за ЗВБ. В какво се състои същността му. Ще потърся в нета информация. Така или иначе имам 1 месец на разположение още.

А за столче хич не съм гледала. Искаше ми се нещо "на живо" да избера, обаче с тая ситуацция в момента няма да стане, та ще трябва онлайн да харесам. Страх ме е да не се окаже някакво калпаво Rolling Eyes

# 539
Фам, същността на метода е, че не се въвеждат едно по едно нещата по Н на брой дни и Н на брой лъжички, а че детето има право на избор и най - важното - храни се самостоятелно. Т. Е - предлагаш храни, нарязани на парчета и готвени на пара или печени. Например нареждаш пред детето - авокадо, морков, батат и то хапва каквото поиска. За мен това е по - естествения метод, защото тези мерилки колко е изяло, броене на дни, лъжички хич не са ми по вкуса.

Общи условия

Активация на акаунт