Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 10 март 2020, 13:41 ч.
 • Последно мнение: 12 юни 2020, 14:08 ч.

Тотална смяна на всички зъби (импланти)

 • 1 105
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте,
от малка имам много лоши зъби и са ме предупреждавали стотици пъти, че някой ден ще ги загубя. Имам нужда от цялостна замяна на всички 28 зъба с импланти. В старите теми намирам само информация за по няколко зъба. Когато са малки мостове по 1-4 зъба цена на зъб от 250-300, даже до хиляда не прави впечатление, но когато умножиш 250 х 28 картинката е съвсем друга. А и това е често цената само на имплантите без всички допълнителни процедури, с тях сумата става кошмарна, много далеч от това, което средния българин може да си позволи. Съществуващите теми са от преди 7-10год., т.е. информацията е много далеч от актуална. Моля, дайте ми съвет и мнение къде и на каква цена мога да си разреша проблема. Благодаря.

# 1
 • Мнения: 16 355
Защо смяташ, че имаш нужда от цялостна замяна на зъбите? Ако имаш парадонтоза, по-добре да я лекуваш.

Иначе  около 20-30 хил.лв. ще ти струва.

# 2
 • Мнения: 4
Защо смяташ, че имаш нужда от цялостна замяна на зъбите? Ако имаш парадонтоза, по-добре да я лекуваш.

Иначе  около 20-30 хил.лв. ще ти струва.

6 зъба ми липсват, 8 са счупени почти изцяло, останалите имат по 2 или 3 кариеса, всичките са с изгнили корени и се клатят много силно (3-та степен подвижност).От 5 години съм 2 пъти седмично на зъболекар и ми писна. Трудно ям, фъфля и е грозно. Да, няколко зъболекаря ми предлагат да ме лекуват, написаха ми по два листа план за лечение - на зъб по 2 реда с по 10 процедури по 60-100 лева всяка и накрая все пак цялата ще съм във мостове накачулени един за друг. Нямам излишни 20, 50 или 100 хиляди. От познати зъболекари знам, че имплантите се поръчват от съседни държави на стойност 30-50 евро бройката, но понеже българите сме много богати и сме свикнали да ни го слагат ги плащаме по 300-1000 лева в зависимост от степен на наглост. За съжаление познатите ми не се наемат с имплантология). Търся зъболекар, който да е човек (ако са останали хора), нагледах се на алчни и полирани физиономии. Отчаяна съм вече. Бих заминала на "зъболекарски туризъм" ако знаех къде Sob

# 3
 • Мнения: 1 124
Имам позната на която й направиха протеза изцяло горе и се чувства добре с нея. Имам и познат, на който пък му сложиха ако не се лъжа четири импланта горе и на тях хванаха мостове. Металокерамиката за мост варира като цена, но мисля че и на 150-180 лева на зъб може да се намери. Под имплант се има предвид метална част - титаниева сплав под формата на винт, която се монтира в костта. На нея вече се закрепва корона. Така че за тази дейност всъщност са необходими няколко процедури - подгоговка, обработка, упойка, монтаж на винта, заздравителни процедури (период на изчакване) и направа и монтаж на зъбна коронка. Така че ако един винт струва на едро 50 евро,  това не значи, че вие ще имате зъб за 60 евро например. Освен това не е казано, че трябва да правите всичко наведнъж, можете да започнете със сектор в съзъбието, който е най-зле като състояние и физически ви ограничава.

# 4
 • Мнения: 2 141
Аз имам познати от САЩ, които идват в БГ на зъболекарски туризъм. С няколко идвания, цените на билетите се сещаш, пак им излиза на сметка.
Явно ти е скъпо, но пък ми се струва доста специализирана услуга и би трябвало да е скъпо, щом една коронка струва, колкото струва.
Твоите познати зъболекари не могат ли да те насочат към добър специалист?
По принцип, в учебните заведения за стоматолози, студенти правят разни пломби и прочие за без пари. Дали пък няма и някаква такава услуга, която да излезе евтино?

Честно казано, аз ако трябва да си правя, ще се вслушам в съвета на Il4hi и ще си ги правя разсрочено. И ще търся добър специалист, а не евтин специалист, па макар и със златно сърце. Но ти си знаеш финансовите възможности.

# 5
 • Мнения: 1 760
Следя, в процес на търсене на добър имплантолог съм и аз, но за 4 зъба.
Цената доста набъбва при липсваща кост.

# 6
 • Мнения: 20
Nirity, това  ми излезе като реклама в темата ти. Виждам, че цената е 3900 за една челюст с 12 зъба и 4 импланта - според мен е добра алтернатива на хилядарките, които биха стрували 24-28 импланта...

Общи условия

Активация на акаунт