Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 765
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Radostt, все едно описа моето ежедневие..
Освен всичко изброено от теб, работя от вкъщи, уча по немски и ми остава повече време за четене.. Та извън бученските теми, да ви препоръчам една страхотна книга "Живот в скалите".
Тайно си разглеждам и обувки за роклята, че дойде време и за тях..

# 196
А вие как прекарвате времето у дома 😊

Аз работя от вкъщи по принцип,не само заради карантината. Основната промяната дойде от това,че и годеникът ми вече работи така. Свикнала съм да работя с детето около мен и не ме стресира.
Вече съм убедена,че роклята ми няма да дойде преди края на май/началото на Юни. Украйна ( където я шият) затвори границите си до 20.04 ,но и от това не се стресирам защото датата ни е 11.09.
Още когато обявиха извънредното положение решихме да чакаме,да стопираме организацията и да се фокусираме върху други проекти ,които все отлагахме.
Останали са ни бижутата за мен,костюм за младоженцът и официално да поканим кумовете ( което беше планирано за Великден),те и без това се съгласиха отдавна, но искахме да си се съберем.
Общо взето както се пее в една нова песен " без стрес,без стрес,минава моя ден".
Готвя повече от обичайното,но така и контролираме какво ядем и колко (?!).
Засега държа килограмите ,каквато беше и първоначалната ми идея.
Бъдете здрави!

# 197
Здравейте дами Flowers Hibiscus

Надявам се, че новините за провеждане на баловете юни месец и други подобни ще се окажат верни и ще има и сватби в тези месеци!
Аз имам един по-общ въпрос, относно това как избрахте своята цялостна тема за сватбата? Почти навсякъде четох, че главно булките събират идеи от Пинтерест, но как стигнахте до крайната ви идея за декорацията на масите, на вашата маса, на подаръчета за гостите, табло за настаняване, украса за сватбената кола и другите по-малки детайли, така че всичко да е в синхрон?
В моята ситуация кумата изяви желание да подготви книгата за пожелания и да я украси, друга моя близка приятелка се зае с бутониерите и обсъждаме различни модели, аз се заех да правя номерата за масите, понеже ми дойде идея да бъдат цифри от картон покрити с малки цветчета - качвам снимка, за да видите.
Но от цялото това нещо се притесних дали всичко накрая събрано, ще изглежда хубаво. Отделно, все още нямам ясна представа и не знам какво да кажа и на агенцията, която ще ни украсява ресторанта Persevere
Ще съм много благодарна да споделите вашия опит.

# 198

Надявам се, че новините за провеждане на баловете юни месец и други подобни ще се окажат верни и ще има и сватби в тези месеци!
Аз имам един по-общ въпрос, относно това как избрахте своята цялостна тема за сватбата? Почти навсякъде четох, че главно булките събират идеи от Пинтерест, но как стигнахте до крайната ви идея за декорацията на масите, на вашата маса, на подаръчета за гостите, табло за настаняване, украса за сватбената кола и другите по-малки детайли, така че всичко да е в синхрон?
В моята ситуация кумата изяви желание да подготви книгата за пожелания и да я украси, друга моя близка приятелка се зае с бутониерите и обсъждаме различни модели, аз се заех да правя номерата за масите, понеже ми дойде идея да бъдат цифри от картон покрити с малки цветчета - качвам снимка, за да видите.
Но от цялото това нещо се притесних дали всичко накрая събрано, ще изглежда хубаво. Отделно, все още нямам ясна представа и не знам какво да кажа и на агенцията, която ще ни украсява ресторанта Persevere

Ние правим всичко сами. Това според мен има голямо значение защото можеш на момента да прецениш дали компонентите си подхождат.
Ние нямаме конкретна тема.
Избрахме цветовете според това как биха изглеждали в ресторанта, и такива, които на нас ни харесват.
От там вече и останалите неща - подаръците за гостите,поканите.
Например обувките ми не са нови,купих ги миналата година за едно събитие, обожавам ги - цвета,удобството.. те са част от вдъхновението за цвета тъй като са в blush гамата,страшно много ми харесва комбинацията от blush,бяло и зелено и ето,че намерихме "нашите" цветове 😊

# 199

При мен всичко е от пинтерест.

Всичко тръгна от един букет - имаше розови рози, канелени и по тъмно розови в него.
От там дойдоха цветовете канелена роза, пепел от рози и блъш.

След което се разрових в интернет да намеря кодовете на точните цветове които искам и ги дадох на дизайнерите на поканите с един огромен word файл, в който на 17стр. описвам всеки компонент с дизайн, който аз бях избрала и точните цветове на елементите. Те направиха и поканите и етикетите на бутилките и номерата на масите и благодарствените картички.

После дойде времето на флориста. Обиколих доста и писах на още повече. Накрая намерих точния човек и дойде време да говорим за всичко което искам, отново като компоненти. Оказа се, че ще надхвърля бюджета си и все пак успяхме да се впишем в парите, като той ми показваше негови работи точно какви е правил и колко са стрували.
И на него изпратих дълъг документ с модели на маси за гости, арка, булченски букет, ботуниери, гривни за шаферки, булченска маса и т.н. той ми върна информация със цени. Също ще имам и кът за снимки, който той ще украси с цветя. Къта ще е предоставен от една от шаферките.
Показа ми и розите, които живот и здраве ще поръча. Точните розови цветове, които исках аз, а зелената ще е евкалипт (има различни разновидности) и лизиянтуси, далии и още нещо си, като "пълнеж" за арката и масите.

От всичко аз единсвено съм отговорна за кутията за халки, която ще е направена от баща ми и таблото за масите на госите - отново от него.

# 200
Marchelsi и paneva89 благодаря ви за споделеното!
Ще разгледам още други декорации и просто ще комбинирам това, което ми се струва красиво..
Реално дори и да се поръча на някой друг да го върши като агенции, флорист и т.н., всяка сътворява своите лични идеи и дава конкретни насоки. Simple Smile

# 201
tulip, при нас темата е травел, понеже и двамата обичаме да пътуваме. Исках да си нещо наше, общо и лично. От там нататък реших цветовете да са небесно синьо и бяло/розово. Букета ще е такъв, бутонерите и украсата за колата, цветята на младожеската маса и за гостите, както за арката за изнесеният ритуал  ще са в еднакви. Поканите ще са като паспорт. Подаръците за гостите ще са куфарче и ветрило за жените и за мъжете ключодържател според интересите. Ще има фото кът. Гледала съм от Пинтерест за идеи. Всичко майка и нейни приятелки ще правят -  бутонери, на жените и мъжете, късметчета за хвърляне, украса в къщи, украса в ресторанта, платното, зад нас на младоженската маса, арката и др. неща са готови вече. Много малко неща ще са от агенцията - украсата за столовете, покривките и масите. Цветята са от флориста. Др. е торта и питка. Но като цяло повечето неща майка пожела да ги прави. Всичко е станало страхотно. Вече нямам търпение да наближи...

# 202
При нас тема няма, избрахме си цветове. Избрах булчинската маса и масите за гости да са с "рошави" аранжировки, тоест цветята да не са на топка, а да стърчи някъде по- дълго цвете, другаде по- късо, разни тревички да има и това е. Първоначалната ми идея и това, което щях да направя ако имахме неограничен бюджет щеше да е сватба с тема  World of Warcraft, понеже в играта се запознахме с мъжа, но уви няма как.

# 203
Здравейте, момичета. Паниката ми премина и вече съм по-добре. Искам да ви кажа, че ще отменим сватбата за другата година. Обсъдихме го вкъщи и направихме следните заключения: според нас тази карантина няма да продължи повече от 3 месеца, т.е. някъде началото на юни ще започнат да се отпускат мерките. Забелязах тенденция във фейсбук групите на булките, че доста са решили да си преместят сватбите септември или октомври тази година. Аз мисля, че до тогава най-вероятно и полетите ще се възстановят. Така, че пожелавам успех на всички булки през 2020-та.

Само, че ние имаме два проблема (или три). Първо - кумата ми се очаква да роди през август. Аха да се хванем за септември и се усетих, че няма как с бебе на един месец да очаквам да дойдат. А после става студено и къде да се мъкнат 5-членно семейство барабар с останалите от родата...Пък и не я виждам да ѝ е много кеф да пътува в 8-мия месец например.

Второ - свекито работи в NHS, тя е медицинска сестра. В болниците там е много натоварено и още, когато започнаха да приемат първите пациенти ѝ казали, че има вероятност да не я пуснат май месец за сватбата. Тя сега работи двойно повече и взима още смени, защото нямат хора. Даже още от сега са им написали отпуските за тази година да си ги вземат другата.

И трето - карантината. Не знаем дори и да дойдат, дали няма да ги накарат да стоят по повече дни, а все пак те повече от 4 дни не могат да останат.

И тъй, явно е така при смесените бракове, те първа предстоят междукултурни предизвикателства...

Иначе решихме официално да си се подпишем на 29.05. дори и да сме само с моите родители, които ще са ни свидетели. Родителите му ще ни изпратят пръстените така, че няма да се чувствам като, когато ми предложи без пръстен (не се чувствах сгодена). Laughing 
Сега се чудя коя дата да изберем за догодина (каза, аз да реша). Принципно мислех за началото на септември 2021-ва, защото искаме да се пробваме за бебе и примерно след това да се пробвам да отслабна, за да си нося същата рокля, но май това не е много реалистично, защото бебетата са божа работа.
Април също е вариант, но дали до тогава всичко с този вирус ще е отминало? Дали няма да се върне? Вие какво мислите? Thinking

# 204
Здравейте , премина ми горчилката от несправедливият свят . И ви прочетох . Сега ще ви разкажа какво се случва около мен и какво сме решили за сега .
За поканите и ние няма да правим нови, ще звънна на всички и ще им кажа новата дата и обреден дом . Решила съм да не казвам на всички за взимамето на булката, не ми се иска да е лудница в нас . Предвождаха се 30 гости в нас и мисля , че ще стане много задушевно.
Решихме всичко да си остане със старата дата , знаете тя не е по някакъв начин специална за нас , но не ми се дават пак купища пари , пък и какво ще правя старите . И на халките ще си остане старата дата , защото  ако се гравират пак ще се разширят .
За сватба реално ще мислим края на май, а по - точно , когато всичко утихне и минат поне два месеца , за да могат хората да се възстановят финансово след неплатените отпуски . Аз съм сега на социални - 500 лева , а моя приятел го съкратиха и сега ще работи на половината заплата от предната , а сме на сватба юни месец , отделно ако ходим на море и там ще трябват пари и за капак не бяхме събрали пари за сватбата и ни трябват още 2 000 . И за сватбата ще ни трябват поне 500 лева , подарък , път, хотел , дрехи ... и за това се поставих и аз на хората на мястото, че няма да имат възможност .
Алегра на теб честито за роклята - много е вълнуващо . Моята рокля и на младоженеца вече са преправени и не знам . Ако кача дори и 1 кг няма да ми става роклята . А режим вече не спазваме , защото няма как се готви ден за ден ( режима е такъв , два дни се яде едно и също и се приготвя всеки ден храна и сега се въртят едни манджи )
Получихме карикатурата , много ни хареса , дано се хареса на кумът .
И на мен ми беше минал енсусиазмът и ми се искаше да мине и да се свършва и сега , ако трябва да я отложим за другата година .... ужас . Иска ми се всичко да стане за две седмици , макс месец . И докато се осъзнаем да е свършила .
Усмивка , за това решихме да не подписваме , защото кумовете и роднините на моя трябваше да доидат за месец и ако  всичко по чудо ( дано ) се оправи до юни, юли , не можем да им кажем айде пак идвайте , защото кумовте са в Англия и все пак и те вече не работят , в Гърция също- те там вече са с смс за излизане. За това по рано решихме и кумовете си върнаха парите от билетите , а сестра му смени датата .
Ния  , не обръщай внимание на хората , всеки си има претенции и си изказва не изканото мнение , но ти мисля си взела най - правилното решение , така че нека си говорят .
И не на последно място - Хара , стягай се , няма да сме на снимките по 100 кг  и да не искаме да си гледаме снимките от сватбата , както Роксана в “ Черешката на тортата “ не знам дали сте гледали .
А ние в свободното време - четем , гледаме
телевизия , филми ... нищо вълнуващо .
И най - важното , бъдете здрави и се пазете , така ще предпазите и своите близки . Както каза нашият дж : Любовта е вечна !

# 205
И аз черпя идеи от пинтерест. За цвят се спрях на пепел от рози/любим ми е/ и dusty blue. То в синьо май ще са само поканите и кумата. Не го бях планирала него, но за плика за поканите не намерих картон пепел от рози, а си харесах един невероятен - син. И си пасва с част от цветята в поканата. Отделн то алибаба поръчах изкуствени цветя, които по принцип са предвидени за стена, ноо ние ще ги разглобим. Отначало исках рустик украса, с дръвчета и пънчета, но после много ми харесаха тези фигурите в различни форми, дето ги продават в Юск. Та сега правя фигурки. Таблото за добре дошли и местата на гостите ще е в цвят орех - и него го направих... Та така. Добре, че е пинтерест.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 13:34 от winnie_bgw

# 206
  • София
Момичета, днес премерих роклята. ПЕРФЕКТНА е!!! Нищо никъде не ми стърчи, учудена съм, при положение, че умишлено поръчах европейски размер 34, за да имам допълнителна мотивация да отслабна. Висока съм 160 см и тежа 60 кг, т.е. имам 10тина излишни кг (на 52 кг вече изглеждам добре), така че сами можете да си направите изводите какъв беше шансът роклята да ми става Grinning И все пак ми стана, защото това е "моята" рокля.
Ние с годеника много се караме, тоест той с мен, доста груб е станал, натрупали са му се неща, които не харесва в мен. Зодия Телец е и винаги намира какво да критикува Grinning Покрай стоенето вкъщи и вечно пищящото дете, на което му излизат зъби и двамата сме неадекватни. Всеки ден обсъждаме сватбата, подписването или каквото там ще бъде, караме се и е и едно шизофренно състояние - и двамата искаме да подпишем поне тази година, а в следващия момент като се изпокараме и двамата се чудим защо изобщо да се женим един за друг. Тегаво е..

usmvka, подписването на 29.05 ми се струва доста добър вариант. Моята кума също ще ражда през август! И аз мислех за началото на септември да изместим сватбата и да я съчетаем с кръщенето на детето (казва се Тервел и има имен ден на 02.09), обаче 1. годеникът ми не иска да смесваме двете неща; 2. сетих се за кумата ми, на която с бебе на 2-3 седмици изобщо няма да и е до сватба. Ако позволиш съвет за бебеправенето от моята позиция: подпишете си сега и после се остави на течението. Остави решението за това кога точно да преместите сватбеното празненство за малко по-късно (примерно започнете пак да го мислите есента), спрямо ситуацията. Казвам го, защото, да, може и да не ви се получи веднага, но може и да се получи. Когато и да се получи, после ще ти трябва време не само заради килограмите. Аз качих 11 кг и на седмия ден след раждането вече бях килограмите, които съм и сега (повод за критика от страна на годеника). Възможно е да кърмиш, пожелавам ти го, аз кърмя и досега, а бебето ми е почти на година. Това допълнително утежнява нещата и едва ли би искала да кърмиш на сватбата си. Отделно, бебето ще ви определя ежедневието и в зависимост от неговите настроения и поведение ще можете или няма да можете да правите неща. Така че.. хубаво е, че сте си определили дата за подписване и според мен това е достатъчно за сега. Отдъхни и след няколко месеца с нови сили ще прецениш ситуацията Hug

malinka92, много съжалявам, че и двамата с приятеля ти сте потърпевши от икономическите безумия, които се случват Hug Нали знаеш - всяко зло за добро. След някой и друг месец ще си намерите по-добри работи и ще се радвате, че така е станало Simple Smile

# 207
AllegrA, много благодаря за съвета! Ще го имам предвид с бебето това. Проблемът е, че от хотела очакват отговор скоро, сигурно ще помислим още няколко дни и ще "стреляме" малко на сляпо. Но много полезен съвет Purple Heart

# 208
Алегра , то нали хората казват : Внимавай какво си пожелаваш . Ние се бяхме разбрали след сватбата той да смени работата , че много го натоварваше , но на по - малка заплата нямаше да можем да смогнем . Та в крайна сметка, на 06 .04 ще си вземе документите, а на 04.04 трябваше да е сватбата . Съдба , а ако не беше станало така може би и нямаше да се махне чак толкова бързо . Аз за сега съм на старото място , още не сме затворили , но шефа каза , че се готвят за 3 месеца , ако продължи затваряме . На месец имат разходи към 20 000 лева, така че ги разбирам. Въпреки че не знам кое е по - удобно да си търся нова работа , ако намеря най - много за 1000 или да чакам да мине тази гадост и да си стоя сега на 500 . За сега сме решили да съм си там . Пък след три месеца ще го мислим . 
Много се радвам за роклята ти, като знам каква еуфория е Heart Eyes 
Оф сега си хапнах шоколадови баклавички.... как ще ми стане тази рокля не знам. Grinning

# 209
Здравейте момичета,
от много време ви чета , но не смея да пиша нищо,защото моята сватба ще е догодина , юни месец, но сега като знам какво се е случило, как сте отложили толкова чакано събитие - нямаше как да не добавя моята скромна морална подкрепа - мога само да си представя какви чувства изпитвате, но наистина се надявам,че тази луда ситуация ще приключи по-скоро, и поне планираните събития за лятото ще се осъществят ...

Иначе, @tulip ,  аз мога да добавя,че също черпя вдъхновение и идеи от Пинтерест, нас ни събра авиацията и решението да е тази тема не беше трудно. Ще се опитаме да създадем класически, леко винтидж стил, със самолети ,дестинации и разни забавни препратки към индустрията,но ще видим какво ще се получи, има много време дотогава...

Usmivka, наистина много съжалявам за отложената ви сватба, и ние сме смесена двойка -  също българка/англичанин .
Позитивното в цялата негативна ситуация е,че поне повечето детайли са избрани, предполагам сте почти готови с цялостната подготовка, и наистина остава само да говорите с професионалистите,на които сте се спряли. Предвид световната ситуация, надявам се и вярвам,че ще реагират с разбиране,все пак и те искат да ви запазят като клиент, а ако ли не - то това е един прекрасен повод да си намерите други хора, а и имате време за реакция...

Аз по план трябваше, подобно на @Welt април месец да се прибера в България (също живея в Германия) и да организирам максимално нещата в този период.
Както се досещате, отпуската е взета, а пътуване няма да има, но се опитвам от разстояние да поддържам комуникацията с евентуални места, на които може да е сватбата.

Свободното си време прекарваме в организация, правим сватбен сайт, който доста напредна сега покрай допълнителните свободни дни,с които разполагаме, отделно тренираме почти всеки ден вкъщи (имаме малко тежести и ластици поръчани от интернет) , гледаме филми , аз рисувам също , четем книги ... абе,стараем се всячески да се разсейваме, не гледаме новини.
Ако някоя от вас има нуждата да се оплаче, да си сподели неволите, притесненията - насреща съм на лични, поне мога да бъда отдушник на някоя от вас ...

Общи условия

Активация на акаунт