Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 761
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Нашата е август. За сега и аз съм на пауза. Но смятам, че до края на май месец нещата ще се нормализират. Не смятам за момента да отменям сватбата. Дори и да беше юни/юли.

# 166
Аз всеки ден казвам на колегите, че това ще е до 10.05.. не знам защо тази дата ми е в главата при положение, че няма но важно за мен на нея 😀 Просто наистина както каза welt нещата се променят всеки ден ..

# 167
  • София
Защо се отменят юлски сватби? Нашите младоженци са на stand by и чакат. До края на юли има време и обстановката е динамична.

# 168
Здравейте,онзи ден получих имейл от една Софийска агенция за украса,на който не знаех дали да се смея или да ги нахуля 😀.Вероятно някои от вас са се свързвали с тях.Та той гласеше : “Надяваме сме,че сте здрави и сте отменили сватбата си за следващата година.Така е редно предвит обстоятелствата”. Да вметна,че нашата е 25Юли и още не сме отменяли нищо.Дори в имейла бяха написали - Сватбата 25/07/20.Та тези хора ми предлагат да си направя изнесен риатуал само аз и ММ даже и кумове да няма,да ми направят някакви снимки и трейлър на подписа,да украсят някоя градинка/парк,като те ще се наемат за снимките и видеото да осигурят човек.🤣🤣🤣🤣Да съм си го имала ей така за спомен и ако искам да си се жена следващата или по следващата година.Както си реша.Но пък да не изпускам тази!!!😂
Много са хитри,е аз им отговорих,че датата не е сменена и няма смисъл да мислят вместо мен.Че ако се наложи да се сменя ще правя всичко на куп а не 2020 подпис,2021 сбирка с гости и т.н.
Що за агенция е това?! Явно тези хора нямат никакви скрупули. Незнам, но мисля, че в тази ситуация не е редно да предложат подобна глупост.
 Ния, предложението ти за кучетата е топ👌 - хем за гости, хем за кумове, че и за шаферки - по една рокличка и готово 🙂

# 169
Здравейте бъдещи булки!
С ентусиазъм се включвам в тази група след като изчетох доста от предишните теми на 2019,  и ще се радвам да споделяме вълненията по организирането на събитието. Нашата сватба ще бъде на 22 август в Бургас. Simple Smile

# 170
Здравейте бъдещи булки!
С ентусиазъм се включвам в тази група след като изчетох доста от предишните теми на 2019,  и ще се радвам да споделяме вълненията по организирането на събитието. Нашата сватба ще бъде на 22 август в Бургас. Simple Smile

Добре дошла!
Разкажи повече.. Цветове? Церемония? Ще имате ли църква? Рокля имаш ли? Костюм? Като цяло до къде сте с организацията?
Мисля, че всички ще се радват да прочетат половжителна и красива информация.

# 171
Marchelsi, не така де, моята е на 09.05... Grinning
Аз не знам до кога да изчаквам преди да я отменяме, ясно е че ни трябва определено време за довършване на подготовката и сърце не ми дава официално да я отменя, все се надявам на чудо, но не знам това чудо до кога най-късно да го чакам...

# 172
Здравейте бъдещи булки!

Ние сме на 29.08 в Бургас ☺️☺️

# 173
Аз не знам до кога да изчаквам преди да я отменяме, ясно е че ни трябва определено време за довършване на подготовката и сърце не ми дава официално да я отменя, все се надявам на чудо, но не знам това чудо до кога най-късно да го чакам...

Изчакай сега до 13.04. да видиш как ще е .. Просто бъди в готовност. Сигурно си готова със всичко.
Надявам се да премине наистина, защото иначе не виждам как хората и икономиката ще издържи.
Днес слушах в 8 сутринта новините ... Ами те дават по 30 дена болничен .. 30 дена? От къде ще извади пари държавата да плаща безработица, болнични, пенсии, майчинства .. като няма кой да работи тоест няма данъци ... Много ми е странно ..

А и другото което е според мен това положение изведнъж ще се прекрати.
Беше до 29.03 .. и във вторник или сряда не знам кога казаха, че ще е до 13.04 тоест, ако намалелят заболелите нищо чудно да са обявили до 13.04 и да го спрат по-скоро .. Доста са динамични нещата ..

# 174
  • София
Скрит текст:
Не е било извънредното положение до 29.03, още от начало си е до 13.04, най-строгите мерки бяха обявени за толкова време като причината е ясна, да го приемат по-леко хората. От седмица Мутафчийски си казва, че пик се очаква 10-20 април и предвиждат удължаване. Не мисля, че ще сме първите, които да го отменят.

По темата, днес ходихме до Сватбения център в Младост и си работеше, ако някой има нужда от нещо, може да се възползва. Много е хубава халката и си беше професионално в сравние с Бирсе, откъдето ви писах, че си взех моята. Моята беше на хвърчащо листче капарото, жената написа свободен текст в две копия какво уж искам и после естествено, не беше това, което исках и не беше това цената, но грешката си е моя, че толкова ми хареса и се съгласих така. После видях, че и касова бележка нямам в пликчето.

Знаете ли дали края на септември има еустоми? Да не ми отпадне концепцията за цветята.

# 175
Niya, ние ще имаме еустоми, алстромерии и още някакво дето не му помня името. Флористката каза, че сме избрали цветя, които има постоянно, но дали ставаше дума за всичките видове не разбрах.

# 176

malechka__  не бързай да отменяш... Аз се надявам да отмине извънредното положение и да организираме покупката на халките и роклята ми. Успяхме да вземем костюм на ММ, а за цветята нямам притеснение. Сватби ще има, дали сега или по-напред във времето -  аз съм оптимист, само да сме живи и здрави всички!

# 177
Здравейте бъдещи булки!
С ентусиазъм се включвам в тази група след като изчетох доста от предишните теми на 2019,  и ще се радвам да споделяме вълненията по организирането на събитието. Нашата сватба ще бъде на 22 август в Бургас. Simple Smile

Добре дошла!
Разкажи повече.. Цветове? Церемония? Ще имате ли църква? Рокля имаш ли? Костюм? Като цяло до къде сте с организацията?
Мисля, че всички ще се радват да прочетат половжителна и красива информация.

Благодаря! Relaxed
Към момента сме организирали основните неща като запазен час в Ритуалната зала,резервиране на ресторант, ДЖ, фотограф и видео, но тъй като организираме всичко от разстояние процеса е малко по-труден. Успях да запазя час за фризьор и гримьор, по препоръки на приятелки, като се надявам това да не е било грешка Grin
Започнали сме от края на Януари, така че се надявам да има достатъчно време за всичко.
Цветовете, на които съм се спряла са шампанско и бордо, въпреки че до колкото четох тази година пастелните цветове са на мода. Нашата сватба ще е от по-традиционните - ще организираме цялото вземане на булката, церемония в църква, след което пауза за фотосесия (това ни се стори най-удобното време да я направим, за да могат гостите да имат малко време за придвижване към ресторанта и малко почивка) и празненството в ресторанта, което ще е в 18.30ч. (от доста страни ми казаха, че като за лятна сватба и горещо време, това е добре като час). Решихме да направим гражданския брак на предния ден, само с кумовете и може би родителите ни, за да не ни се струпва съвсем всичко в един ден.  
Запазили сме и агенция, която да се занимава с украсата ни в ресторанта, но сами си изготвяме поканите по пример от други места (ще прикача примерна снимка от където взехме идея), с две програмки на Adobe от където правим дизайна, а за текста просто комбинирахме от различни сайтове и наши предпочитания.
Решила съм сама да намирам бутониери, гривни, украса за кола, но все още разглеждам сайтове, в Aliexpress не бях особено впечатлена - от там поръчах единствено ленти от сатен, които ще ползвам за панделки за поканите, също и изкуствени листа от цветя за хвърляне след церемонията в църква и може би при влизането в ресторанта.
Роклята ми е леко болна тема, тъй като в момента с цялата пандемия няма и възможност да се пътува към България от чужбина и по мои смели представи, когато се приберем 3 седмици преди сватбата ще прекарам един цял ден в Асеновград и ще обикалям всеки магазин, в който има рокля! Някоя от вас поръчвала ли е онлайн, на мен ми се струва доста рисковано?

Здравейте бъдещи булки!

Ние сме на 29.08 в Бургас ☺️☺️
Winnie, Честито! Радвам се, че има още булки в същия град Simple Smile

Къде ще бъде сватбата, в Бургас или някъде наоколо като Поморие, Созопол етц.?

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 03:57 от AnMary

# 178
В Крайморие, на Амая бийч. Повечето ни гости не са от Бургас и решихме да не прекаляваме с далечните дестинации 😂. Пък и там ни допадна залата. А и не искахме да е в хотел.

# 179
Привет .Не съм писала скоро , понеже изчаквахме да видим как ще се развият нещата.Ние бяхме за 02.05. , но променихме датата за 05.09. и днес ходихме до църква и община да променяме всичко.Само на халките ни пише датата , но ще видим дали ще я променим или ще си го оставим да имаме нещо като спомен.Малко ми е кофти , че така се стекоха нещата , но нека си казваме , че е за добро.Пак изкарахме нещо като късмет , че тогава бяха свободни всички , които сме ангажирали.

Общи условия

Активация на акаунт