WIZZ AIR - 37

• 54 282
  • 820
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Благодаря !Остава да чакам.

# 196
Здравейте,
А какво става ако просто не хванеш полета, без да си канселирал нищо и без да е отменено?
Моя позната каза , че така ще направи защото утре има полет до Париж, който не е отменен.

# 197
  • sf
Нищо не става. Авиокомпанията се кефи, че е взела пари като подарък! 🤣

# 198
Оплаквания ще се приемат след 14.04, което аз ще направя поради същия казус - затворени граници, но не канселиран полет. Според тях какво трябваше да направя - да излетя и да остана на летището за да си ме върнат ли?!?

# 199
Парадокс!!!Засега WIZZ AIR нямали намерение да си отменят полетите до Дубай въпреки забраната да се влиза и излиза в страните.Това разбрахме от тур.агенция.За сведение другата авиокомпания Флай Дубай вече е анулирала полета си за тази дестинация.Научихме ,че външното министерство в момента преговаряло с компанията за обезщетение,защото не искали да връщат никакви пари.Алтернативни дати и презаверка не предлагали.Заплатили сме повече от 700лв.За първи път щяхме да пътувам с тях и изглежда ще ни е това за последно.Изключително некоректна компания в случая.Имаме още време до 24 .03.Надявам се да има положително развитие.

Полета отдавна е отменен, но предполагам не можете да си влезете в резервацията, защото е направена от агенцията. Те със сигурност са получили компенсацията ви (или ще я получат скоро)

# 200
Да но и тя спестява от таксата за канселация която е 160лв в посока...

# 201
Оплаквания ще се приемат след 14.04, което аз ще направя поради същия казус - затворени граници, но не канселиран полет. Според тях какво трябваше да направя - да излетя и да остана на летището за да си ме върнат ли?!?

Здравей, това някъде регламентирано ли е като въможност, защото и аз съм в подобна ситуация. Вчера имах полет до Лондон, но реших, че няма да пътувам.

# 202
  • sf
Да но и тя спестява от таксата за канселация която е 160лв в посока...
Какво спестяване? Тя е дала пари за нещо, което няма да ползва.

# 203
Билета й е 120лв.
В сайта на Уиз пише че при канселация дължи 160лв в посока, т.е. 320лв. и то без да й връщат парите за билета.
А тя просто иска да си ги остави тези 120лв, прежалила ги е. Но не го канселира за да не плаща повече.
Или греша?

# 204
Билета й е 120лв.
В сайта на Уиз пише че при канселация дължи 160лв в посока, т.е. 320лв. и то без да й връщат парите за билета.
А тя просто иска да си ги остави тези 120лв, прежалила ги е. Но не го канселира за да не плаща повече.
Или греша?
И аз не виждам смисъл от канселация при положение, че трябва да дадеш още пари. Вариант е в случай, че билета ти е много скъп и дори да ги дадеш пак би си върнал част от сумата.

# 205
  • София
Е, това е за всяка компания, канселирането е, само ако искаш да си върнеш част от парите, няма такси, ако просто не искаш да пътуваш. Тях не ги интересува в повечето случаи, няма какво да те наказват, не си им разход, нали си си платил билета.
Но аз съм имала случай с евтин билет, за който им писах, че няма да го позлвам, беше по празници, когато са претъпкани и ми благодариха, продадоха го на друг и то на ниска цена.

# 206
Здравейте,
аз си канселирах билет, който е двупосочен и получих фактура, която е на по-висока цена и в нея пише самолетен билет от Lpl- Var, а в първата фактура е упоменат полета в двете посоки. Някой дали е наясно отказала съм само единият полет, а връщащият е активен все още ли и как ще си приспаднат парите? Нямам особено желание да ги заплащам Simple Smile
Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 14:48 от Dessissllava

# 207
Привет!

На нас ни предстои полет на 20.04 за Мадрид. Повечето ни занимания там бяха канселирани с опция "Избор на друга дата през 2020 г." . Тъй като има месец до заминаването от Wizz Air не са ни дали никаква информация. Разпитах и един познат пилот от там, но не може да даде повече информация.

Чуденката ми е кога най-рано може да излезе становище за полетите до Мадрид и колко е вероятно да се предложи опция за смяна на дата?

Благодаря предварително!

# 208
Здравейте, къде е публикувана тази информация за 14 април? Ние имаме полет на 12ти април за Париж, който, разбира се, не смятам да осъществим, но като гледам няма да бъде и канселиран от компанията. Та ще стои въпроса за възстановяване на парите. Лошото е, че имаме платен и доста "солен" Persevere трансфер през wizz, а там сумата е невъзвръщаема Pensive

# 209
Ако имате сключени застраховки при закупуване на самолетните билети, трябва да се види дали се поемат такива формажорни обстоятелства като основание за възстановяване на стойността на неизползвания самолетен билет!

Общи условия

Активация на акаунт