WIZZ AIR - 37

• 54 281
  • 820
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Предполагам не става въпрос за застраховка отмяна на пътуване?Или това е друга застраховка?

# 211
Ние имаме застраховка, но тя не включва  форсмажор, както е в случая

# 212
  • Бургас
Интерисува ме дали  застраховката отмяна на пътуване е една и съща застраховка с тази за застраховката на самолетните билети?

# 213
Прегледах моята застраховка Chubb, която купих с билетите от wizzair, за  съжаление няма такава възможност за изплащане на обезщетение за форсмажорни обстоятелства. Даже пише, че ако се пътува до  държави, които е забранено да се посещават, както е сега, застраховката няма да действа.

# 214
  • София
То и има разлика между форсмажорните. При официално обявена от СЗО пандемия почти никоя застраховка не важи.

# 215
Оплаквания ще се приемат след 14.04, което аз ще направя поради същия казус - затворени граници, но не канселиран полет. Според тях какво трябваше да направя - да излетя и да остана на летището за да си ме върнат ли?!?
Здравейте, къде е публикувана тази информация за 14 април? Ние имаме полет на 12ти април за Париж, който, разбира се, не смятам да осъществим, но като гледам няма да бъде и канселиран от компанията. Та ще стои въпроса за възстановяване на парите. Лошото е, че имаме платен и доста "солен" Persevere трансфер през wizz, а там сумата е невъзвръщаема Pensive
Сега проверих и вече формата за оплаквания в сайта е активна така, че дерзайте. Аз вече се възползвах.

# 216
  • Mediterraneo
Така, върнали са ми 120% по уиз кредит. КАкво да предприема сега, за да ми върнат 100% по карта?

# 217
  • Murcia, Spain/Ruse
Така, върнали са ми 120% по уиз кредит. КАкво да предприема сега, за да ми върнат 100% по карта?
И аз това питах,но явно никой не знае...

# 218
В мейла, в който ви уведомяват за отменен полет пише, че в рамките на две седмици ще получите още един мейл, в който ще можете да си поискате парите по карта. Аз имах полет за 22 март, получих първият мейл на 12 март, а днес получих и вторият, в който има линк за конвертиране на кредита в пари. Simple Smile Просто имайте търпение, претоварени са ужасно много.

# 219
  • sf
И аз това питах,но явно никой не знае...
Ами май не може. Поне аз като имах промяна в полета преди време имах опции - да приема новата дата, да ми върнат 120% в кредита ИЛИ 100% в картата. Аз го разбирам, че избереш ли едното, не може после да сменяш.

# 220
  • Бургас
На нас трябва да ни възстановят сумата чрез тур.агенция.От там ни отговориха чрез кредит.Сумата на билетите е 700лв.,а крайната 850.Не ми е ясно каква е разликата .Кое е по-добре кредит или пари.Дали мога да разбера какво ще им преведат по сметката.Най вероятно фирмата да иска да доплащаме за следващото пътуване за самолетните билети.

# 221
Полета ни за 12 април, Париж е канселиран. Sunglasses Имаме мейл Grinning

# 222
  • София
И ние имаме имейл за същия полет. И в двете посоки.

# 223
Частния трансфер "врата-врата" също ще ни бъде възстановен. За него се притеснявах повече, шестотин и няколко лева е, в условията на wizz пишеше, че е невъзвръщаем. Пфффф, падна ми камък:grinning:

# 224
Ако има пътуващи до Мадрид на 20-ти Април и този полет е канселиран. Днес сутринта ме зарадваха с този имейл, макар и да имах чувството, че няма да се пътува.

Общи условия

Активация на акаунт