Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 491
  • 806
  •   1
Отговори
# 120
Много тъжно.
А има ли вариант за присаждане на коса, както при мъжко оплешивяване?

Гледам в тютубе, има много турски клиники, които рекламират присаждане на коса, както на мъже, така и не жени.
Ако някоя жена има впечатления, моля да сподели.

# 121
Приорин ми помогнаха, когато преди години от стрес му капеше много косата. re_ge, с ампулите Денсифик на Керастас ми порастна веднага и много нова коса. Косата ми стана по-гъста отпреди косопада.

# 122
  • София
Бях писала преди тук, че за няколко години цикълът ми се скъси от 28 на 24 дни. Може би 4 - 5 някъде.
Предпоследният цикъл обаче беше 27 дни и тъкмо се зарадвах, мисля си - ехе, сега пак ще стане 28 дни, и сега последният - 30 дни. Толкова дълъг не ми е бил в последните 10 години, че и повече. Сега какво - да очаквам да става по-дълъг докато започне и да липсва?

# 123
Сега какво - да очаквам да става по-дълъг докато започне и да липсва?
Най- гадното е, че никой не знае какво и как следва! Уви.

# 124
  • Варна
След цикъл 16 дни, последван от 22 вече ми е 39-ти ден и няма никой... Направо ми писнА, а едва сега се започва Tired Май си ми беше по-добре, когато идваше редовно, макар че ме дразнеше.

# 125
Ехеее тъкмо ви чета чак сте ахнали от моите косища Laughing marigold_ пластове има (по-отдолу са, не започват чак отгоре), но се преливат и не личат много. А твоята като е по-къса, пострижката ще стане още по-лесно. Но ако не си сигурна, не се пробвай, че после няма да има кой да оправи пораженията с тези пандемии и ще се ядосваш.

Madelief понеже ме попита, ще ти отговоря - все още не се боядисвам, а това ми е естественият цвят. Имам и доста бели косъмчета вече, но ще изчакам още. Все още не са на снопове, а по-скоро като единични тук и там. Да, добавки пия постоянно - вечерна иглика, колаген, масло от пореч, омега 3, омега 7, ресвератрол, коприва....Всичко това го ползвам през определено време, с почивки по между. Храненето ми е с превес на протеини. Отделно постоянно съм с масла в корена преди миене. И сега само да кажа, да не се юрнете за добавки, мислейки си че от тях косата ми е такава. И от преди добавките пак си ми беше такава. Техния ефект не го отричам, но предполагам да е 30%.

А искам да я стрижа къса вече, че усещам че се изморих от тая надпревара с живота нещо. 20 години тая дълга коса я навивах всеки божи ден, до преди 3-4 години когато се пречупих и се отказах от това. Предполагам че тогава ми е била и първата стъпка в пременопаузата. Нещо много взе да ми идва то да внимавам какво ям, то да спортувам, то грижа за коса, нокти, зъби, кожа, то грижа за тяло, здраве...Абе изморих се. Лека полека ги disconnect-вам. Колкото толкова. Не ми се занимава вече с нищо, а и един нервак съм станала, всъщност още по-голям от преди. Не изтрайвам фризьорката ми да се занимава с мен, а ми беше едно от любимите неща. Сега ми се струва една бавна, мудна, губи ми времето...Но остарява се. Няма на къде.

# 126
Режи щом ти е писнало. И аз съм станала същата, нямам нерви за по дълги и пипкави занимания, даже и филм не ми се заглежда, само сериалчета до час.

# 127
Ха ха, това с филмите е същото при мен. Въобще не мога да трая филм, освен ако не ме грабне първите 5-10мин. Даже след нова година като почнаха тия бг сериали се скарахме с моя мъж. Пуска да гледаме тоя "Ол Инклузив", а те да сложили две серии заедно първия път. Бре да свърши, да свърши тая тъпня. Край няма. И той все ми вика, стой тука ей сега свършва. И така два часа. Вместо да свърша нещо, се закарточих. То не че не ходих на всеки десет минути я да нагледам манджа, я пране, но се почувствах измамена от него Simple Smile Абе скъса ми нервите него ден. Виж книга по се застопорявам да чета, но там пък време не намирам.

# 128
  • Нидерландия
Проблема с концентрирането за дълги филми и четенe надълги текстове, дори и книги го имам и аз. Гледам само серии по Netflix. Просто все съм припряна и бързам да свърши това което съм почнала, дори и със тренировките съм така. Със коса и грим все още много се туткам и прекалено дълго се занимавам.пък уж съм привърженик на естествената визия 😂
Дали е от годините или просто помъдряваме не знам. На мен пък ми писна да пия добавки... Цял живот все пия нещо, и все се каня да спра всичко пък да става каквото ще... Но имам толкова шишенца за доиспиване че ще пия поне още година, между тях са и добавките на Vici75. 😁

# 129
Тъй, тъй " Цял живот все пия нещо, и все се каня да спра всичко пък да става каквото ще..." Скоро ще им дойде края и на тях. Въпрос на време е кога ще извадя една торбичка и с един замах всичко в нея и до там ще е Simple Smile

А и за туткането си права. Сведох до една спирала сутрин, но пак излизане няма от банята. Къдриците махнах, а времето не се редуцира никак. Ноктите до дъно режа, лак не слагам отдавна. Още по-мудна съм сякаш....

# 130
  • Нидерландия
Тъй, тъй " Цял живот все пия нещо, и все се каня да спра всичко пък да става каквото ще..." Скоро ще им дойде края и на тях. Въпрос на време е кога ще извадя една торбичка и с един замах всичко в нея и до там ще е Simple Smile
Хайде да се освободим от тази краста заедно и да направим нова тема: защо да, си даваме парите на въздуха 😂😂😂
zxcpoi11:  на мен косопада ми се овладя със гела и шампоана на Davines.
Потърси ги!

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:20 от AnMary

# 131
Madelief и аз съм ги ползвала на Давинес, но никакъв ефект. С тая дълга коса се досещаш за какъв косопад става дума. Той при мен не спира никога. От ученичка. Косми из нас по земята, пранета, дрехи, направо отврат. И четох, че Давинес много го хвалят. Нищо не сработи при мен. Една година ги ползвах. Но вероятно на по-дълга коса трудно да се спре косопад.

# 132
  • тук и там
И аз  съм така със добавките.И да спра да купувам,пак ще имам за година напред.Подреждах аптечката онзи ден(да се разбира три големи чекмеджета) и какво ли не намерих-като започнеш от колаген,и стигнеш до някакви гъби рейши,рейши с комбинация със други гъби ,шисандра.Вече не помня и за какво съм ги купувала,ама поне са още годни..Ще търся за какво помагат сега,нямам спомен наистина за какъв проблем съм ги купувала..
Моята коса и тя капи много.Обаче гледам че и на дъщеря ми намирам косми  в банята вече,та може и от сезона да е..

# 133
Още по-мудна съм сякаш....
Говори ми, нищо работа не съм свършила, а той деня минал, не знам какво става 🙀

# 134
  • Нидерландия
Още по-мудна съм сякаш....
Говори ми, нищо работа не съм свършила, а той деня минал, не знам какво става 🙀
Аз за да се справя с това чувство за "вина" гледам на нещата които съм свършила през този ден и виждам че не са малко. Просто сме свикнали да си задаваме прекалено много задачи за изпълнение и след това сме неудовлетворени защото не сме ги свършили. Аз реших и да си планирам дни в които нямам никакви задачи, просто нищо и интересното е че и тогава върша нещо но няма тази не удовлетвореност. Въпрос на психология според мен 🙂

Общи условия

Активация на акаунт