Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 365
  • 806
  •   1
Отговори
# 660
Пих три месеца Дуфастон по схема (скоро споделих) и сега пак няма цикъл. Вчера бях на лекар - две кисти, неголеми.
Пак дуфастон.
Що за чудо е това две кисти?

# 661
  • София-Младост
Най-вече безсънието, щото кистите второ лято ги оправям с билки само. Дайте ми съвет, при какъв специалист трябва да ида? Искам някой да ми види хормоналните изследвания, да ми изслуша оплакванията и да започна да пия нещо (тип див ямс, вечерна иглика, нещо друго подобно) което е съгласувано с лекар и да се наспя!
Див ямс или иглика можеш да започнеш да пиеш и без да ти го каже специалист.
За наспиването...аз май веднъж го казах, чай от маточина.
Иначе при търсене в гугъл ми излезе това:
https://www.tokudabolnica.bg/bg/neurology/sleep-medicine-and-obs … ctive-sleep-apnea

Всяка нощ ми е различна, ето снощи съм заспала към 22.30-23 и се събудих към 1.20...след един толкова реално цветен сън:( Мразя да сънувам чак...пак добре, че заспах след около час.
Промени нещо, храната, повече движение, нещо което те изморява, знам ли...
Само аз ли не го търся вече тоя цикъл Simple Smile))

# 662
И аз не бих го търсила, ако след периода на липса, не се изливаше безспирно... Worried

# 663
Някой има ли освен другите оплаквания и косопад? От доста време ту спира, ту започва, косата ми е останала наполовина. Предполагам, че е в резултат на всичко - стрес, хормони и др. неща. Четох по форумите, че с прогестеронов гел си правят маски на косата против косопад. Някой може ли да споледи мнение. Пия коприва, мажа си главата с алое, обаче явно проблема е вътрешен и трябва да се търси друго решение преди нещата да станат по-зле.

# 664
Аз започнах да забелязвам оредяване на косата. Чувството е ужасно.

# 665
Аз съм втората която не го търси тоя цикъл 😂 Толкова да съм добре за сега, само да не се излее де викате в един момент.  

За косата полагам грижи от години всякакви, като част от грижите е и диетата ми и спорта. Знам че в един момент нищо няма да помогне, но до последно ще праея каквото мога.

Съня - аз толковка съм изморена преди лягане, че буквално лягам и умирам. Сутрин в 5:30 съм на крак без кафе. Кафето ми е за уикенда. Прави ми моя мъж и така и не го близвам. Но държа да имам чаша с кафе 😂

# 666
Някой има ли освен другите оплаквания и косопад? Предполагам, че е в резултат на всичко - стрес, хормони и др. неща. Четох по форумите, че с прогестеронов гел си правят маски на косата против косопад.
Я, все пак ни открехни за тая маска с прогестероов гел!

# 667
Спомням си преди години съм чела във форума за маска с прогестерон, сега намерих това:
https://m.bg-mamma.com/?topic=96759

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:45 от Lemy

# 668
Добре де, 4-5 месеца мажа гърдите с прогестеронов крем, но косата не ми се сгъсти. Очаквах и там да видя резултати. Ще накарам ММ да пита дали в Гърция има ампули, когато отива командировка.

# 669
Мои приятелки са споделяли за сгъстяване на косата с конски шампоан Дермокан. Аз лично нямам наблюдения, защото нямам нужда, дано не ми се налага.

# 670
Аз циврих онзи ден за косопада, пък после си изтрих поста. Съчетание от хашимото с инсулинова резистентност плюс изключително ниско ниво на Б12 (49 стойност при положение, че доколкото знам е добре да е над 400) ми намали косата наполовина - дотам, че капе на кичури, задръствам сифона в банята и трябва да го чистя по средата на къпането. Сутрин шепа косми махам от възглавницата, още шепа при ресане и пак падат по цял ден... Ужасно е. Един ден изпищях в банята - помислих, че ме е полазил паяк по гърба. Оказа се кичур, който бавно пълзеше надолу... Реве ми се. При мен никакви маски и мазила не помагат.
Изследвайте Б12, хемоглобин и феритина.

# 671
Ева, от кога си така? Лекарите какви съвети дават? Дано успееш да я съживиш.

# 672
Сетих се още нещо за косопад - чиста свинска мас, но се отмива трудно. Може и маската с гас, мас и оцет, но тя си мирише доста след това.

# 673
  • В полите на Пирин планина
Постоянно си правя маски на косата, че моята е тънка и ако вземе да капе силно, съвсем без коса ще остана. От известно време ползвам само натурални шампоани против косопад и поне допълнително оредяване не виждам. Редувам с разни профи - на Напура, Л'Ореал, Лакме - пак против косопад.
Маски с рициново, бадемово масло за корените, с добавено етерично от мента и/или розмарин. Етеричните може и по няколко капки в шампоана - примерно десетина-петнадесет на една бутилка от 200 мл.
Миналия месец цикълът ми закъсня с 5-6 дена и дойде някъде на 32-33 ден, както едно време ми идваше, като по-млада. Този месец подрани - на 26 ден дойде. И е по-обилен, отколкото последните пъти, когато беше съвсем оскъден за 3 дни някъде.
В последно време нищо не пия, но минах на съвсем изчистено НВ-ВМХ. Само яйца, риба, месо, сирена... малко салата.

# 674
Ева, от кога си така? Лекарите какви съвети дават? Дано успееш да я съживиш.
От няколко месеца страшен срив. Преживях нещо ужасно и стресът ме събори. Ендокриноложката ми не е явно много компетентна, защото не ме лекува добре и въпреки че десет години ходех при нея, казах край. Другата седмица съм при новия ендокринолог.
А, който пие метформинови препарати - метфодиаб, метфогамма, глюкофаж - да внимава много и често да се изследва - свалят до критични нива Б12 и косопадът е ясен наред с другите екстри, като един от симптомите е усещане, че ще се напишкате при кихане, още може да има изтръпване на пръстите и мравучкане. Търсете в гугъл "Б12 метформин косопад". Надявам се с моите скромни знания по въпроса да съм била полезна - аз тепърва ще се образовам.

Общи условия

Активация на акаунт