Мога ли да осъдя лекар за слагане на ваксина?

• 15 343
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Ами, защото на тези проблеми трябва да се гледа глобално, а всъщност всеки родител гледа собственото си дете, което е нормално.

Представете си, че всички спрем да ваксинираме децата си. Болестите ще се появят отново. И какво ще се случи тогава - децата ни ще измират и ще бъдат измъчвани от ужасни болести, ще възникнат епидемии, точно както е било едно време.

Медицината ни предлага много добър вариант, а ние сега ще се правим на интелигентни и ще вървим срещу течението, само и само да покажем, че имаме собствено мнение.

Проблемът е общочовешки, и ако обичаш хората не може да си против ваксините. Човек трябва да мисли и за другите хора, не само за себе си!

И не мога да повярвам, че една майка ще предпочете детето й да се разболее от сериозна болест, която може да завърши фатално, но не и да го ваксинира.

Ето аз например не съм карала рубеола, ами ако не беше въведена тази задължителна ваксина и хората масово си боледуват от нея, вероятно и аз ще се заразя и не ми се мисли...

Щастлива съм, че другите хора са ваксинирани срещу рубеола!  Laughing

# 106
  • София
Сияна, поздравления!  bouquet
Описала си много точно моите мисли и чувства. Аз нямах нерви, време, а и дар слово да го направя. Много се радвам, че има все повече родители (и не само), които мислят и живеят по този начин! Забелязвам, че се увеличават хората, които се опитват да се доближат до майката Природа и да й се доверят. Grinning

# 107
Ето аз например не съм карала рубеола, ами ако не беше въведена тази задължителна ваксина и хората масово си боледуват от нея, вероятно и аз ще се заразя и не ми се мисли...

Щастлива съм, че другите хора са ваксинирани срещу рубеола!  Laughing
Пусни един сърч по думичката 'рубеола' да видиш колко теми ще ти излязат от форума. Доста деца боледуват от рубеола, въпреки че са ваксинирани.

# 108
Въобще не се съмнявам. Особено пък от ваксина, която е поставена само в картона!

# 109
Въобще не се съмнявам. Особено пък от ваксина, която е поставена само в картона!
В грешка си.

# 110
 FEMA-bg, познавам лично дете на лекари ваксинирано със всички ваксини /наистина/ което се разболя от рубеола и я прекара доста тежко.  Ваксината не дава 100% гаранция. Замисляла ли се кои са точно болести се пазят с ваксини децата и реално колко страшни за тях са те? Например : не знам да се ширят епидемии от коклюш в Швеция където децата не се ваксинират. Какво става с болестите, за които няма измислена ваксина?
Дано не видиш никога обратната страна на медала наречен ваксина т.е аз точно тогава се замислих "за общочовешката страна на проблема", но от съвсем друга гледна точка.

# 111
Ами, защото на тези проблеми трябва да се гледа глобално, а всъщност всеки родител гледа собственото си дете, което е нормално.
Представете си, че всички спрем да ваксинираме децата си. Болестите ще се появят отново. И какво ще се случи тогава - децата ни ще измират и ще бъдат измъчвани от ужасни болести, ще възникнат епидемии, точно както е било едно време.
Медицината ни предлага много добър вариант, а ние сега ще се правим на интелигентни и ще вървим срещу течението, само и само да покажем, че имаме собствено мнение.
Проблемът е общочовешки, и ако обичаш хората не може да си против ваксините. Човек трябва да мисли и за другите хора, не само за себе си!
И не мога да повярвам, че една майка ще предпочете детето й да се разболее от сериозна болест, която може да завърши фатално, но не и да го ваксинира.

Ама,Фема,различията във вижданията ни се дължат не на друго,ами на отношението ни към ваксините...За теб те са спасителни-за теб,за децата ти и за света.За мен-те са отрови,които застрашават мен,близките ми и света.
Ако не мислех глобално,нямаше да ми пука за всички,които се ваксинират.Нали пазя себе си и хората,които обичам...(от ваксините)...Но мен ме боли,много ме боли за всяка игла с отрови,която бива забита в поредното крехко телце...невинно и заслужаващо живот,здраве и щастие....
Болести има и сега,и винаги ще има.И понеже аз вярвам,че част от тях биват причинявани или влошавани от ваксините...,няма смисъл да спорим.Естествено,че според мен васкините не ни спасяват и нямаме нужда от тях.Така че да си представя света без ваксини...за мен е розова мечта..,докато за теб е ужас..
Наистина ли смяташ,че аз и хората,които споделят моето мнение ,"се правим на интелигентни и вървим срещу течението,само и само да покажем свое мнение"!!!!!!!!!!!!!!!! Shocked Това ме изуми!!!Би трябвало да е очевидно,че не се правим на нищо...А да вървим срещу течението не ни е цел...просто така се получава...А мислиш ли ,че толкова сериозно нещо,като живота и здравето -личното и на любимите хора-  нормален човек би подценил,само и само да покаже "свое мнение" Crazy...Да не говорим,че всеки би трябвало да си има мнение,без значение колко хора споделят същото такова...
Съгласна съм,че въпросът е общочовешки.И обичам хората.
Колкото до:"не мога да повярвам, че една майка ще предпочете детето й да се разболее от сериозна болест, която може да завърши фатално, но не и да го ваксинира."...Аз пък,по моята логика,мога да кажа...Не мога да повярвам,че една майка ще предпочете доброволно да вкара страховити неща в детето си,които рано или късно ще му се отразят,а и много вероятно е да причинят сериозна болест с фатален край;пред варианта да спести и да спаси детето си от отровите(и във ваксините,и във всичко ),доколкото е възможно, и да прави всичко така,че детенцето да има здрава имунна система...
Защо репликата ти ми звучи така -има ли ваксини,няма болести;няма ли ваксини,болестите са задължителни!Това е абсурд!Първо ваксините нямат никаква гаранция,децата непрекъснато се разболяват от болести,за които са ваксинирани;после-самите ваксини със сигурност заплашват здравето на децата и,ако ефектът не е мигновенен,то е сигурен за бъдещето им(кой ще оспори действието на всички съставки на ваксините!) ;и трето-от къде на къде детето трябва да се разболее,като не е ваксинирано! Shocked
Точно по тези причини не искам да бъдат ваксинирани бъдещите ми деца.Няма ей така с лека ръка и без основание,да вкарам в телцата им нито живак,нито формалдехид,нито генетично-модифицирани боклуци,нито каквото и да било от другите страшни съставки... #Cussing out

Желая ти всичко най най и се надявам,че ме разбираш(въпреки че не приемаш мнението ми) и че разбираш защо няма смисъл да спорим.Докато отношението ни към ваксините е противоположно,няма как да се съгласим и по въпросите,които са свързани пряко или непряко с тях.... Peace

# 112
И друг път съм писала, но пак ще го напиша - рубеолата изобщо не е страшна болест за малките деца. Тя е единственно опасна за бременни жени, т.е. за плодът. За това слагането на ваксина против рубеолата в ранна детска възраст е просто абслолютно безсмисленно, пък то на всичкото отгоре след няколко години ( не помня колко точно, извинете) се прави реваксинация. И за какво това - помислете логично, просто е абсолютно безсмисленно. Прекарването на болестта дава доживотен имунитет ( за разлика от варицелата, напр. там има изключения), а поставянето на две ваксини крие доста повече рискове, от преболедуването. Аз съм боледувала от рубеола.

# 113
Сияна, поздравления!  bouquet
Описала си много точно моите мисли и чувства. Аз нямах нерви, време, а и дар слово да го направя. Много се радвам, че има все повече родители (и не само), които мислят и живеят по този начин! Забелязвам, че се увеличават хората, които се опитват да се доближат до майката Природа и да й се доверят. Grinning

Дутци,благодаря ти! Hug Аз никога не съм се усъмнявала в майката природа Wink Винаги се е грижила за мен и ме е глезила Wink
А дали се увеличават хората..не знам...аз не ги срещам често Sad Cry

# 114

Ама ти наистина ли вярваш,че ваксините пазят 100%-во... ooooh! И не знаеш ли за опасностите ,които носят(и в най-идеални условия-скъпа и прехвалена ваксина,сложена в най-доброто време от най-добрия специалист на здраво дете)....

Светла1, Зази и Доротея...радвам се,че хвърляте светлина  bouquet

# 115

Смятам, че имам правото на избора да не вярвам и отричам традиционната медицина! Имам право да избера хомеопатията, призната от СЗО. В такъв случай грам не ми пука дали детето ще се разболее от която и да е болест. Ще се излекува много по-бързо, от колкото ако пиеше обикновени лекарства. Освен това лекувайки го по този начин и не приемайки никакви химични лекарства, риска да се разболее от много сериозни болести е мнооого минимален.
От традиционната медицина само съм стардала и ми е навреждала, ако ми помогне за някоя болест, неминуемо и ще ми навреди. От хомеопатията никога не съм получавала станични негативни реакции, не е имало случай да не помогне на мен и детето ми в много тежки и остри състояния.

Абсолютно съм дискриминирана от държавата и нямам право на избор, да реша аз дали искам в тялото ми и това на детето ми да бъдат вкарани чужди тела.
Дискриминирана бях и не само за ваксината, за която никой не ме пита в Шейново, но и за системата Окситоцин, която ми пуснаха при раждането, без да ме уведомят, че нямам никакво разкритие, но е 2 през нощта и лекаря предпочита да си легне, вместо да ми чака разкритието. На въпроса какво е това, което ми вливат, акушетрката отговори "система!" и се фръцна на някъде.

Аз отивам в болницата да раждам, а не да ми вкарват отрови в организма на детето, без да ме питат и да му дават без съгласието ми и адаптирано мляко, щото ревнало, при положение, че имах толкова много кърма, че щях да получа мастит. Заради тях кърмих 9 месеца с помпа!

Следващия път големи скандали ще има, ако не си и тръгна 2 часа след раждането с детето, заради своеволията им!

Благодаря на Кристиян за цялата информация, много ми е бил полезен винаги, ще послушам съветите му относно поведението ми следващия път като тръгна да раждам!   bouquet

# 116
  • София
Дискриминирана бях и не само за ваксината, за която никой не ме пита в Шейново, но и за системата Окситоцин, която ми пуснаха при раждането, без да ме уведомят........
Да.......това със системата с окситоцин го бях забравила...
Мен също никой не ме пита искам ли система - директно ми я сложиха. Може би това е практика в България, след като почти всички жени, които отиват да раждат се оставят безропотно в ръцете на докторите и на техните не винаги правилни решения.
Знам, че сега пак ще завалят мнения от сорта: "ами защо въобще ходиш да раждаш в болница и т.н.". Ще ви кажа защо: защото така се чувствам по-сигурна в случай на нужда от спешна намеса. Но това не означава, че трябва да се ускорява едно нормално раждане.
На мен ми сложиха система, защото детето беше голямо, а аз с доста тесен таз и раждането течеше бавно. Аз не се оплаквах от това, но лекарите решиха друго... и то без да ме питат Twisted Evil

# 117
Браво на Сияна    bouquet.  Рядко  срещано  явление.  Но  от  личен  опит  казвам  това  са  думи и намерения  които  могат  да  бъдат  разбрани  от  толкова  малко  хора за  съжаление . Просто  хората  предпочитат  да  не мислят  приемат  това  което  им се  предлага така  е  по - лесно .И  когато  се  появи  нещо  което  поражда  някакви  съмнения   в  крехката им душевност те  го  отричат  с  бясна сила  за  да  оправдаят  своята  безотговорност. Close #Cussing out

# 118
В една книга, която Дуци ми изпрати на e-mail (относно ваксините) прпчетох, че е доказано, че не ваксините са озаптили епидемиите. Епидемиите идват и си отиват на цикли и ваксините не са тези, които са спрели болестите!

Дуци ще каже обаче дали съм го чела в тази книга или някъде другаде защото нещо не помня.

# 119
Нямах възможност да изчета всичко, но смятам ,че агитирането срещу ваксинациите си е просто един ход на фармацевтичните компании ,за да има отново болни хора и да се търгува повече с лекарствата.
 Аз лично не бих си правила опити с децата си и да "хвърлям боб" дали ще ги подмине някоя болест в живота. "Вържи попа(ваксинирай), че да е мирно(здраво) селото"

Общи условия

Активация на акаунт