КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 279
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен! И на мен ми е ужасно мъчно, че не можем да пътуваме. Мъжът ми,понеже се влюби в Аида и вече и той ми зава зор да запазвам следващ круиз, а досега само аз бях инициатора на круизите. Аз си мисля, че есента вече ще може да се пътува, но то пък ще започне училището тогава.
Лунна, знае ли се вече кога ще е ваканцията следващата година? Хайде да се организираме за тогава! Ама и на мен нещо не ми харесват цените...
Сега февруари бяхме на Аида по 350 Е на човек в Дубай, а за следващия февруари са по 550-600Е
и аз съм купувал Дубай с МСЦ на 350 евро балкон, н преди две години. Сега най-ниската цена за декември 2020 е 400 евро с Коста Диадема - гарантирана, което е приемливо.  Ти за Аида от къде ги купуваш?
ия пък коста как добре им работеше официалния сайт, но в момента незнам какво става-има фиорди на 650 евро от Копенхаген за август, но не ги пуска за продажба, хахаха сигурно до август няма да стане!!!! Така никога не съм се чувствал. Утре трябваше да сме стегнали куфарите и да ходим, пък сега-ще търся козунаци, агнешко и бяло вино за да празнуваме Великден и то сами. Няма лошо, но поне да можеше и да букнем ей така по едно круизче за да можем да си мечтаем и планираме.

# 136
и аз съм купувал Дубай с МСЦ на 350 евро балкон, н преди две години. Сега най-ниската цена за декември 2020 е 400 евро с Коста Диадема - гарантирана, което е приемливо.  Ти за Аида от къде ги купуваш?
ия пък коста как добре им работеше официалния сайт, но в момента незнам какво става-има фиорди на 650 евро от Копенхаген за август, но не ги пуска за продажба, хахаха сигурно до август няма да стане!!!! Така никога не съм се чувствал. Утре трябваше да сме стегнали куфарите и да ходим, пък сега-ще търся козунаци, агнешко и бяло вино за да празнуваме Великден и то сами. Няма лошо, но поне да можеше и да букнем ей така по едно круизче за да можем да си мечтаем и планираме.

Ох, не думай! Така го чакам този круиз...все си мисля, че може и да стане, а?

# 137
  • Плевен
Мноооого се надявам да става за пътуване края на тази година!
Домино, Аидата я букнах през Сиискенер, всичко беше много точно, няколко пъти ми писаха, защото на сайта на Аида ми беше малко трудно да се оправя, тъй като не знаем и дума немски. Но с гугъл-преводач се получиха нещата де...

# 138

Ох, не думай! Така го чакам този круиз...все си мисля, че може и да стане, а?

АЗ да ви кажа вече свикнах с канселирането, какво пък толкова!
Буквам като видя изгодно и да ми харесва кораба и най-вече маршрута пък като не стане или възникнат форсмажорни обстоятелства ще го мислим, или ще ди ги върнат депозита под формата на ваучер или просто ще загубя по 50 евро на пасажер, сега така стана но не роня сълзи. Тези Фиорди наистина ми харесват, но от сайта на Коста директно не мога да ги купя, пък трябва от там за да мога да ползвам отстъпките от клубното ниво, аз винаги вземам по тарифа с напитки.

# 139
За Аида за великденската ваканция 2021, немските сайтове ми дават цени от 850 до 1400 евро на човек за кабина с прозорец. Децата са безплатно, но за кабина излиза към 2000-4000 евро... Което е много скъпо, даже да са включени бира, безалкохолно и вино на всяко ядене... Другото което ме спира е, че ММ е навит за Аида само ако се качим на нов и голям техен кораб, а точно април всичките круизи са с малките им кораби...  Satisfied
Между другото гледах самолетни билети, не излизат доста от полетите на нискобюджетните авиокомпании. Ясно не смеят да продават още билети за есента и зимата...

# 140
ама вие наистина гледате и планирате чак за 2021, аз се оглеждам за този август и септември, даже имам ноември 11 дни Танджер и Мароко от Савона, и реших да ви питам за декември нещо пред или след коледно или след новогодишно ей така за попълване с точки на клубното ниво. Имаме да наваксваме, приятели!!! Давайте изгодни оферти, пишете тук в темата, че няправо голяма скука с тая карантина вечер-няма какво да се гледа по тв, неможе и да се шава много.

# 141
Може ли информация за този круиз  Танджер и Мароко ?

Аз търся нещо на топло за ноември .

# 142
Може ли информация за този круиз  Танджер и Мароко ?

Аз търся нещо на топло за ноември .
ето линка:
https://www.costacruises.eu/cruises/SVN11134/FA11201114.html
11 дни от савона на 14.11.2020г. 646 евро за вътрешна е в момента

# 143
Самолетните билети за ноември-декември до по-далечни дестинации са по- скъпи отколкото преди месец. Явно ще си държат цените в тавана , за да избият сегашните загуби....

# 144
зависи за къде, за Дубай с Уиз ер в момента за декември има по 200 -250 лв. в двете посоки, като добавим към това и едно круизче 7 дни за 400 евро си става чудесна ваканция за около 1 000лв. зимата на топло. Но Сингапур и Малдиви с катарците или търкиш еърлайнс си гони по 500-600 евро на човек в двете посоки, там просто май рядко падат цените.

# 145
  • София
Коста големи "скръндзи" се оказаха! Възстановяват само 110% под формата на ваучер, а почти всички останали дават 125%, а някои и онборд кредит в добавка.
Чудя се за колко време ще ми върнат парите - дали няма да ги забавят с месеци?
С малка вероятност обмислям и да приема ваучера, но така се ограничавам с Коста за бъдещ круиз, а си мисля, че може да има и други интересни предложения.
Някой с подобен опит, или съвет?

Корабите, които трябва да имат летен сезон в Европа не направиха трансатлантическите си круизи от Америка. Може и да няма плавания в Европа лятото. Освен корабите, които са базирани тук...

# 146
  • Сф
Не знам за корабите, но големите авиолиини казват, че връщането на парите за билети е до 6! месеца. Явно не могат да сварят

# 147
yav4e_mrav4e, то имаш ли друг вариант освен ваучер?
MSC ще дадат ваучер, друг вариант няма.

# 148
Всъщност круизните компании заради тази криза, дали ще могат да се спасят? Как ще компенсират тези загуби?
С по-високи цени, с по-ниски и връщане на клиенти или просто ще откажат планувани инвестиции в нови кораби, други ще ги спрат от плавания това лято. Наблюдавайки цените на плавания за това лято/ ако въобще ги реализират/, за есен - зима и даже за догодина не виждам нещо понижение на цени. Съществува и един друг проблем-чисто психологически. Страх от нови бъдещи разпространения на заразата на круизни кораби, защото не -малко се писа и дава по тв и за това. Как лесно, ако има заразен даже един на борда и за кратко време се умножава заразата. 

# 149
Кораба Коста Луминоза много е пострадал от короната, имало е круиз март месец и много заразени и даже доколкото разбрах 7 смъртни случая на кораба. Сега масово пътуващите на този криуз са завели дела срещу Коста за обезщетения... Може би и на други кораби е същото положението... Загуби големи ще търпят компаниите... Но и цените не ги свалят, за да си напълнят корабите във бъдеще...

Общи условия

Активация на акаунт