КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 215
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Когато си купите круиза ви дават парола с която се влиза в сайта на MSC и там има ескурзии и си резервирате. Плащането им е на кораба. 100 евро за 3 екскурзии не е скъпо, в смисъл че има екскурзии и по 70-100 евро на човек. От опит казвам 30 евро на екскурзия на човек е много добра цена. Само за сведение - трансфера от Чивитавекия до центъра на Рим  (двупосочно) с автобус от кораба без нищо друго, без екскурзовод е 30 евро на човек. Това е цена от октомври 2019. Винаги сме казвали тук в темата, че корабните екскурзии са скъпи и излизат най-скъпо в един круиз...

P.S. Кои са ви пристанищата, мога да погледна ако съм записала някакви цени на екскурзиите...
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-italia-gartsia-harvatska-unz1

# 526
Ваучер !!
Успех в избора!

# 527
имам круиз фиорди за юни с коста и почти съм убеден , че ще го канселират-просто кораба няма да се позиционира там това лято. Най - вероятно ще плават само тук в Средиземно море. По същият начин си мисля, че ще спрат и предвидено плаване в  Баолтийско море с пристанище Санкт Петербург, но да видим?!  Ако ги канселират с депозита ще букна нещо в Средиземно въпреки, че няма какво ново да ми предложат като маршрут, но сега с тези ограничения май пристанищата нямат значение. Ако всеки ден имате екскурзия от кораба при цена минимум от 40-50 евро накрая цената от екскурзиите ще стане толкова колкото тази на самия круиз около 350-400 евро и като прибавим към това по 10 евро бакшиши, тотала ще е  1000 евро. С една дума - край на евтенията, някой трябва да компенсира загубите от принудителните стопове.

# 528
Момичета, има нов филм в HBO - THE LAST CRUISE 2021|документален. Сигурно ще е интересен.

„Последният круиз“ разказва ужасяващата история за началото на пандемията и проследява какво се случва на круизния кораб „Даймънд принцес" – първото и най-голямо огнище на новия коронавирус извън Китай. Чрез неизлъчвани досега кадри от пасажери и екипажа ще видим как се появява класово разделени, докато човечеството пропуска шанса си да овладее Ковид-19.

# 529
противно на очакванията ми, круиза ни за юни месец-Фиорди с Коста е потвърден. Днес получих съобщение за финалното плащане. Проблема е обаче дали ще мога да се кача на кораба, той ще плава с мен или без мен, но отплаването е от Амстердам а края в Бремерхафен, Германия. незнам как ще се оправя с ковид ограниченията в тези държави. Може пък до тогава да отпаднат някой.

# 530
  • София
противно на очакванията ми, круиза ни за юни месец-Фиорди с Коста е потвърден. ...
Браво! Дано всичко е наред и да няма карантини!
Попътен вятър!

# 531
никой неможе да каже от сега за юни какви мерки ще важат в еврозоната

# 532
Може би най-добре ще да се ваксинирате сега. Много е вероятно това да улесни много нещата.

# 533
Може би най-добре ще да се ваксинирате сега. Много е вероятно това да улесни много нещата.
преболедувахме го и имаме антитела, но това не е основание за отпадане на изискването за представяне на негативен PCR

# 534
Това с антителата още не е много ясно как и дали ще се признава.
За момента сякаш PCR или ваксина се приемат.

# 535
  • София
...
За момента сякаш PCR или ваксина се приемат.
Не! Ваксинирането няма да избегне пи-си-ар.
Още отсега се знае какви ще са изискванията за други компании, които тръгват през май...

# 536
сега получих писмо от Коста в което ми съобщават, че другият ми запазен круиз с кораб Фортуна от 18 септември с вкл. Санкт Петербург е отменен. Значи отменят плаванията в Северно море, а тези за Норвегия - не. Или по-скоро и тях на по-късен етап ще ми съобят че отменят въпреки, че ми изпратиха рекапитулация на платеното и дължимото. Оффффф, не съм вярвал че този хаос ще продължи и тази година. мислех си, че всичко ще отмине бързо но УВИ!

# 537
И аз си мислех, че всичко ще е отдавна свършило. Но, не съм много убедена, че искам да пътувам тази година. Чудя се, ако нещо стане, ако някой се разболее на борда -  как ще процедират?

# 538
Коста отмениха всички плавания в северна Европа за сезон 2021, оставиха само 4 кораба за това лято в Средиземно море- Смералда, новия Флоренция, Делицоза и Пачифика или Диадема. На есен ако пандемията отмине ще има плавания и с останалите кораби, но за сега нещата не са много ОК! Връщат ваучери, но ако фалират не се знае какво ще стане. Все пак голям стоп стана-две години!!!! 

# 539
  • Плевен
Здравейте приятели!
Домино, много съжалявам за отменените круизи! И аз поради тази причина не събрах смелост да резервирам нещо досега.
Моля, кажете, някой качвал ли се е на МСЦ Музика? Четох в Круиз критик доста лоши отзиви, а и ние все на големи кораби бяхме последните 5-6 пъти и сега не знам дали няма много да се разочароваме..Но пък намерих круиз с него направо за без пари, през октомври, и все се надявам, че до тогава нещата ще са се поуспокоили. Много ще съм благодарна за отзив от първа ръка!
Поздрави на всички ви и нямам търпение темичката ни пак да се напълни с трепетно очакване и отзиви от осъществени круизи, както преди! Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт