Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

 • 15 017
 • 858
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Защо хигиената е толкова важна за децата?

Хигиената е важна за всеки човек. Тя е от особено значение за родителите, които винаги искат най-доброто за децата си. А децата, от своя страна, искат да лудуват, да изследват света около себе си и... да се цапат. Добрата хигиена обаче не само предпазва малчуганите от вируси и настинки, а и доказано повишава тяхната самооценка и увереност. Това превръща изграждането на хигиенни навици в основен приоритет за родителя.

Какви са предизвикателствата пред родителите?

Почти всеки родител среща трудности в комуникацията с детето относно простите хигиенни правила. Как да убедим децата, че е важно да си мият зъбите сутрин и вечер? Как да ги научим да си слагат ръка на устата, когато кашлят? Как да ги накараме да разберат колко е важно миенето на ръцете и взимането на душ всеки ден?Убеждаването на едно хлапе не е лесна задача, но колкото по-рано съумеем да изградим у него добри хигиенни правила, толкова по-добре. Ако научим детето още от малко да спазва определена рутина, пораствайки, на него ще му е изключително лесно и приятно да я спазва и в зряла възраст.

Как да създадем хигиенни навици на децата си?

Родителят е този, който без притеснение трябва да обясни на децата, че хигиената е в основата на здравето. Когато децата са малки, това най-често става с личен пример, а в тийнейджърска възраст – с открит разговор по темата.
Колкото и да сме убедителни като родители обаче, понякога децата просто отказват да следват съветите ни. В такива моменти се нуждаем от приказен помощник, който да ни съдейства. Точно затова Maliva създаде тоалетна хартия с грижа към семейството, която притежава несравнима мекота и нежност. Тя бързо се превръща в любима на всяко хлапе не само заради своята деликатност, а и заради своето лице – пухкавото бяло Малче. С вълшебните си аромати и красиви визии Maliva превръща изпълнението на хигиенните навици в истинско удоволствие.С Maliva хигиената е по-лесна, а децата и родителите – по-щастливи!

Включете се в играта на Maliva и BG-Mamma!

Споделете с нас вашия опит в създаването на хигиенни навици на хлапетата.
През следващите две седмици ще ви зададем два въпроса, като 100 души от всички коментирали в темата ще получат възможност да тестват приказната нежност на Maliva.

Първият ни въпрос е: Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Вторият ни въпрос е: Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

100 от вас ще спечелят специалната кутия на Maliva, която включва 3 пакета по 8 рула тоалетна хартия, 8 рула кухненско руло, 2 пакета салфетки. Победителите ще имат ангажимент да споделят опита си с продукта в кратка анкета.

Моля, запознайте се с Общите условия на активацията тук.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 10:31 от Редактор***

# 1
 • Велико Търново
 • Мнения: 7 603
сина ми е на 2г, така му обяснявам с истоии на Малчетата Simple Smile В общи линии всички обяснения към момента са под формата на приказки с любими герои.

# 2
 • Мнения: 1 173
Моето детенце е 3 г. Макар и толкова мъничък, аз отдавна съм му обяснила какво е хигиена. Да бъде винаги чистичък, както казва той. Ръцете се мият редовно, зъбките, лицето, сутрин и вечер. Хигиена имаме и у дома. Чистим прах, пускаме прахосмукачка. Всичко това за него е хигиена. Много помагат образователните детски песнички.

# 3
 • Мнения: 596
Ще му обясня за микробите,  че те са малки същества, толкова малки, че ние хората не можем да ги видим с просто око. Но това, че са малки, не означава, че не са опасни. Когато навлязат в телата ни може да възпалят гърлото ни, да причинят хрема, да ни заболи коремът и да предизвикат още ред други неприятности. Хигиенните навици на детето ми са изградени още от много ранни възраст и то знае как да поддържа добра хигиена. Има и подходящи книжки и филмчета за хигиената за онагледяване.

# 4
 • The Big Apple
 • Мнения: 23 456
Обяснявам с примери, видеа също са гледали, изключително важно е от малки децата да го асимилират и да придобият прости навици като миенето на ръце например. Личният пример мисля, че е най-ефективен. Обяснена е и личната хигиена и тази за дома, даже се и включват в почистването у дома.

# 5
 • Мнения: 1 903
Аз обяснявам, че има невидими буболечки,  които са по ръцете им. Че е много важно да си мият редовно ръцете, зъбите и лицето, за да не отидат буболечките в коремчето. Че тези буболечки са много лоши, обичат мръсното и ако децата не се мият ще се разболеят.

# 6
 • Мнения: 2 941
Бих му обяснила,че това е  един от най-важните уроци в живота.Ще му кажа,че хигиената е едно от най-дигурните неща,за да е здраво.И също че чрез миене на ръчички,лице и зъбки отблъсква лошите микроби,които искат да навлизат в тялото му.И че така ще е като супер герой от любимото детско.

# 7
 • Мнения: 5 795
Моето момче е на 2 г.Уча го от малък за важността на хигиената,показвам му и му говоря много.Изграждам му навици,които ще са му полезни през целия живот. За мен хигиената е много важна и с примери му показвам.От голяма полза са ми и няколко книжки с едно момченце,което само си мие зъбите,ходи до тоалетна,мие си ръцете и се къпи.Гледайки го иска да прави същите неща и много лесно и бързо се научи на основните хигиенни навици.

# 8
 • Мнения: 594
Моят син е на две години. Обяснявам му че микробите са мънички буби и са лоши, но имат страх от сапуна, за това той знае, че трябва редовно да си мие ръчичките- да спазва добра хигиена, за да не го разболеят микробите.
Пеем песни за ръчичките, когато ги мием.

# 9
 • Мнения: 701
Развихрям си и аз въображението и обяснявам чрез приказки, с показно видяно на друго място, чрез игра, че микробите са малки,невидими човечета, които водата отмива от ръчичките - тук имахме показно чрез игра.
Това в работата ми - в ДГ. Иначе моето детете в беб още, но в най-първия възможен момент ще започна да обяснявам за миенето на ръце, зъбки, лице и тяло.

# 10
 • Мнения: 1 667
Синът ми вече си има изградени навици. Още от вратата влиза в банята да си измие ръцете. Как го постигнахме ? На достъпен език, под формата на приказни истории с " добрите буби " и  " лошите буби " , разказвахме колко е важно да си мием ръцете, тялото и зъбите. И вторият начин, но всъщност основен за мен е личният пример. Щом вижда мама и тати ,че  след всяко прибиране първо си измиват ръцете нещата се получават от самички.

# 11
 • Мнения: 1 083
Показвам й, когато е мръсна, обяснявам, че това не е хубаво и може да се разболее от микробите. Но е малка, за да ме разбере напълно. Когато си изцапа ръчичките идва да ми ги покаже, за да ги изчистя.

# 12
 • Мнения: 75
Нагледно с ежедневната хигиена. Имаме интерес детска енциклопедия, също така в интернет има доста интересни образователни клипчета и експерименти.

# 13
 • Мнения: 2 648
Дори няма нужда да си представям. Случва ми се ежедневно. Когато дъщеря ми беше бебе си смучеше палеца, и до сега, когато се притесни от нещо си допира пръста до устата. Не го лапа, но все пак е достатъчно, за да вкара микробите вътре.
Обяснявам й, че има едни малки лоши човечета, които са на пръстите и ако си пипне устата или лицето ще влязат вътре и ще се разболее, няма да може да играе с децата в яслата и няма да можем да излизаме навън. (Явно добре съм го обяснила, защото сега с карантината милата ми обяснява как не е болна, пък аз пак не й давам да ходи навън. 😀)
Също помага като й кажа, че ако не си мие редовно ръцете, няма да можем да ходим на гости на баба и дядо.

# 14
 • Мнения: 331
Ще говоря сериозно, като на възрастен, ще обясня за микробите - какво са и какво трябва да се прави срещу тях. Ще покажа. Детето трябва да разбере, че това не е игра, а нещо сериозно. 😊

Общи условия

Активация на акаунт