Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 970
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 135
И какво са 21 000 маски на фона на общата нужда? Все едно в Перник да обвинят някого, че си е налял бутилка вода...

# 136
Аз искам да питам, тези които са повече членове в семейство и през деня някои от тях са се срещали с повечко хора, поради наложителни причини и после като се приберат кой се измил, кой не се измил. Изпокарах се с всички, които не гледат сериозно на нещата. Вървя подире им с един спирт и им пръскам по ръцете, бърша дръжките на вратите след тях и изтерясвам.
Какъв е смисъла, че аз се ограничавам тотално, като половината ми семейство не го взима толкова насериозно и не спазва елементарни неща. Едно напрежение настава и направо ми се реве.

# 137
Аз чета фейсбук. Засега се оказва най-позитивното място в мрежата, и се подхожда с известна доза усмивка и самоирония на фона на всичките ни беди и проблеми. Чудомиров хумор на килограм, при това не само по отношение на вируса. Днес имаше и много клипчета на италианци, които пееха и пускаха музика за настроение от балконите. Такова видео имаше и с китайците преди време. Новинарските емисии са препоръчителни вече в по-малки количества - да се чуят само основните акценти от деня. Другото е разтягане на локуми и монетиране от нещастието на хората.
За справка - тези дни румънците не почвали емисията новини с коронавируса умишлено. Рабирам го като някаква проява на възпитание и уважение към зрителя.

# 138
Нищо в Повече не правя. Нямам спирт, ръкавици и маски. И не смятам да ползвам, освен ако не го направят задължително. Не си мия ръцете през пет минути. Не ползвам каквито и да са дезинфектанти. Разходихме се преди обяд с мъжа ми, пихме кафе, пазарувахме. Ако се разболея, ще ви кажа.... Имайки предвид обаче, естеството на вируса и темпа на разпространение, едва ли..... Опитвам се да се поддам на паниката, да се стресна, да взема мерки..... Ами, не става,интуицията ми "мълчи". А тя е супер сензитивна, никога не ме подвежда. Надявам се това да не е първият път.

# 139
Франсоаз, чудесно е, че паниката бяга от теб. Все така да е.
Но може би това е грешната тема за теб в такъв случай Simple Smile

# 140
И какво са 21 000 маски на фона на общата нужда?
Това са хванали, но ок, да приемем, че това е единствената фирма, която е изнасяла. Няма проблем от моя страна Simple Smile

# 141
  • София
Аз по принцип си мия ръцете непрекъснато. Знам си, че е лудост. Течен сапун и крем до безкрай.

# 142
Между паника и разумна превенция има мноооого голяма разлика. Паниката е вредна, разумната превенция е полезна.

Миенето на ръце трябва да става при влизане вкъщи. Иначе вътре се приема, че е чисто. То ако имаш вирус у дома все едно ще те пипне, та и с миене и без - все тая.

# 143
Линк за онези с шевна машина. Тези маски по принцип са против прах, но може и да свършат работа против короната.

# 144
  • Германия
Аз искам да питам, тези които са повече членове в семейство и през деня някои от тях са се срещали с повечко хора, поради наложителни причини и после като се приберат кой се измил, кой не се измил. Изпокарах се с всички, които не гледат сериозно на нещата. Вървя подире им с един спирт и им пръскам по ръцете, бърша дръжките на вратите след тях и изтерясвам.
Какъв е смисъла, че аз се ограничавам тотално, като половината ми семейство не го взима толкова насериозно и не спазва елементарни неща. Едно напрежение настава и направо ми се реве.
Децата ги подсещам още на вратата, след като съблекат якетата, да влязат веднага в банята и да мият ръцете. Заплаших, че няма да седя в чакалнята на лекар с часове сред други кихащи и кашлящи, само защото някой се прави на интересен и не спазва елементарна хигиена.

# 145
Аз искам да питам за тези с близки в Англия как е положението там ? Какви са взетите мерки? Посещавали ли са скоро болнични заведения? Каква е манипулацията за вирус? А пътуващите ? МНого благодаря.

# 146
Аз мисля, че истината е по средата. Нито да сме дебелокожи тъпунгери, които се мислят за недосегаеми и ш'си праат к'вот си сакат, нито да сме стадо обезумели паникьосани овце и да се блъскаме по магазините. Специалистите го казаха. Мийте си ръцете, ако няма спирт и водката върши работа ВЪНШНО. Проветряване и минимум 3 м дистанция. Ето една статия по въпроса, където учен, специалист по здраволовно хранене дава подробно интервю. И го прочетете, не лайте. При такива ситуации наистина трябва се мисли и чете. Какво се знае за вируса? Колко време му е инкубационният период? Как се предава заразата? Какво "обича" вирусът? На топло, на влажно, на застоял въздух? Кое го убива? Сапун ли ще е, водка и спирт ли ще е, горещина ли ще е? Напишете си домашното и няма значение дали е коспирация или не. Има смъртни случаи. Това е факт. Дали лъжат или не, нас не ни интересува. Интересува ни зрелия, разумен подход при такива случаи. Да опазим себе си и близките си. Вчера излизахме с жената. Децата си търчат по топката и са без надзор, хората си се струпват на групи, в адския транспорт си се бутат... Все едно нищо няма. Тъп ден като всички други. Някой друг човек с маска, която не пази и това е.

https://dariknews.bg/novini/interviu/prof.-edelev-britanski-viru … -syzdaden-2216718

# 147
  • Варна
Сега тръбят по медиите в никакъв случай да не се взима ибупрофен, ако си болен. Само парацетамол. За температурата.

# 148
  • Най-красивата страна
От фейсбук

# 149
Тези хора знаят ли изобщо какво правят? За два дни три пъти сменят заповеди. Всички стоим на полусъединител и чакаме окончателно решение кой ще работи, кой не. Само слушам как тоя подкрепял другия за поставяне на по-строги мерки и толкова, решение няма. Това е пълно безумие. Толкова ли е трудно да вземат едно крайно решение и да го обявят?

Общи условия

Активация на акаунт