Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 305
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
В един от жълтите сайтове попаднах на статия, че денталните лекари в страната са направили изявление, че голяма част от тях при призив биха се включили за овладяване на пандемията.

Не знам дали е вярно, но ако е така, възхищавам им се. Лекарите и останалия медицински персонал вероятно са крайно недостатъчно...

# 226
  • Варна
Да, и аз току-що четох същото.
Не знам, ама аз от утре съм в отпуска и на връщане от работа заредих три литра и половина розе с медицинска цел - за отпускане на нервите.

# 227
Аз не помня как тръгна този вирус.Мълвата каква е?
То ясно от Китай,ама как така го уловиха,че и име му дадоха?
Отиде някой грипозен и решиха "Чакай да го тестваме този за някой непознат вирус",и така на случаен принцип са ударили Бингото или как?

# 228
Не знам, ама аз от утре съм в отпуска и на връщане от работа заредих три литра и половина розе с медицинска цел - за отпускане на нервите.
Говори ми за розе. 😂 Вчера купих розе преди хляба още, то си е наложително. Не пиех, ама пропих покрай цялата тая истерия. Идва ми в повече и се налага да притъпявам желанието за убийства.

# 229
Аз си спомням първите седмици на януари, в Централна Европа, основно в немскоговорящите медии, усилено се говореше за "мистериозна болест, покосяваща наред в Китай"...

# 230
  • София
Има няколко вида корона вируси. преди 20-30 г е засечен един вид при свинете. После при един мравояд. Обаче и до сега не знаят как е мутирал и е прескочил на човек.

# 231
Сега, не зная доколко е вярно, но срещнах варсията, че от заразен прилеп, изяла го е змия и от там вече по веригата.

# 232
Изхвърлих розето аз. Не пия, то отвися с месеци и подходих по марикондовски.

# 233
Отиде някой грипозен и решиха "Чакай да го тестваме този за някой непознат вирус",и така на случаен принцип са ударили Бингото или как?

Ами едно семейство цъфнало в болницата със сериозна пневмония и лекарят се усъмнил, защото симптомите били нетипични, а и неколцина от едно семейство не е нормално. Докладвал на шефовете си, но те го смъмрили и наказали, че пуска зловредни слухове. В последствие същият този лекар се зарази и почина също.

# 234
Този е от вирусите, които зарязяват и хора и животни.
Първоначалната версия беше, че е тръгнал от пазар с незаконно диво месо в Ухан.
През декември лекарят, който се спомена, пише на свои колеги, че започва вирус, който е опасен. Китайските власти го задържат дори, но в последствие го освобождат, като става ясно, че положението в доста сериозно.

Вече попромениха май версията с пазара, смятат, че е циркулирал поне от ноември, но им изпуснах нишката в един момент, а и новините се изместиха и вече се появява по-малко информация в тази връзка.

# 235
Има няколко вида корона вируси. преди 20-30 г е засечен един вид при свинете. После при един мравояд. Обаче и до сега не знаят как е мутирал и е прескочил на човек.
Е,поне ние вече знаем върху какво е разработван преди да ни го пуснат на нас..Горките прасета..Ама пък именно с тях споделяме повече ДНК отколкото с приматите,нали?Simple Smile

Това с мравояда ми е като липсващото преходно звено от люспи към пера,в Дарвиновата теория.

# 236
Не, не сме по-близки до прасето, отколкото до приматите, но конкретни участъци от ДНК-то на прасето са много близки до нашите и затова може да се трансплантират органи от прасе на човек.

https://www.thedodo.com/animals-you-had-no-idea-were-so-closely- … s-1172946617.html

# 237
  • София
Има конспирация / не съм й фен/, че американците са го направили и сглобили от три белтъка на вируса на ХИВ и други вируси. После са отишли на Военните игри в Ухан през октомври и са го пуснали там.

# 238
Не, не сме по-близки до прасето, отколкото до приматите, но конкретни участъци от ДНК-то на прасето са много близки до нашите и затова може да се трансплантират органи от прасе на човек.

https://www.thedodo.com/animals-you-had-no-idea-were-so-closely- … s-1172946617.html
Е добре де..Равни проценти,но не с всички примати,а с шимпанзето..С тях споделяме до 98% от ДНК -то си,както и с с прасетата.
Но кожа или огран от примат,не знам да присаждат
https://bg.redfeatherfarm.org/272-the-similarity-of-humans-and-pigs.html

Източник не само на бекон, но и на органи за болни хора
https://webcafe.bg/obshtestvo/1998373656-iztochnik-ne-samo-na-be … a-bolni-hora.html

Има конспирация / не съм й фен/, че американците са го направили и сглобили от три белтъка на вируса на ХИВ и други вируси. После са отишли на Военните игри в Ухан през октомври и са го пуснали там.
Чекни активността на Кока Кола примерно,за последните 6 месеца..Много далновидни хора,ей,сякаш боб мятат..

# 239

Ами едно семейство цъфнало в болницата със сериозна пневмония и лекарят се усъмнил, защото симптомите били нетипични, а и неколцина от едно семейство не е нормално. Докладвал на шефовете си, но те го смъмрили и наказали, че пуска зловредни слухове. В последствие същият този лекар се зарази и почина също.

Лекарката Zhang Jixian, която на 27 декември, докладвала на шефовете си, че става дума за нов коронавирус, който явно се предава от човек на човек, не са я мъмрили и наказвали и не са съобщавали да е починала   Офталмологът, който пуснал инфо-то в чат с колеги, го смъмрили, че пуска зловредни слухове. За жалост, наистина е починал.

Общи условия

Активация на акаунт