Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 985
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 075
Уиш, ти за заби на село за два месеца и майтап ти се струва цялата работа. Обаче аз всеки ден съм в София и пътувам в ГТ и хич не ми е весело. От безопасно място е лесно да се приказва.
От един месец насам съм си в София, Анди и гледам да не изгубя здравия си разум за сметка на истерията.

# 3 076
  • Другата България
Уиш, ти пък къде я видя тази истерия?Blush
Напротив - животът тече с пълна сила и буквално, и преносно.
Спасяваме сезона, или поне се опитваме.
Дано наесен не стигнем отново до истерия.

# 3 077
Мери, на живо, слава богу, не я виждам. Но в другата "ковидска" тема, като надникна, е пълно с очаващи адът да ни  погълне. Между другото, разби ме логиката на мерките в Доспат - детските градини и спортните площадки са затворени, но ресторантите не. Бива дебелокожо лицемерие, бива, ама чак толкова не бива. Значи в Доспат имат едни безопасни ресторанти и опасни детски градини.

# 3 078
  • София
Няма да ни погълне адът, но нещата хич не са розови. Това, че отговорните фактори си мълчат или я карат бодряшки, не означава, че всичко е наред. Сега се започва с работническите колективи и с туристите.

# 3 079
  • София
Темата за Ковид не съм я подушвала от месеци.
Мен много ме е яд, че университите са напълно затворени. Поне администрацията да бяха пуснали да работи...

# 3 080
  • Другата България
Мери, на живо, слава богу, не я виждам. Но в другата "ковидска" тема, като надникна, е пълно с очаващи адът да ни  погълне. Между другото, разби ме логиката на мерките в Доспат - детските градини и спортните площадки са затворени, но ресторантите не. Бива дебелокожо лицемерие, бива, ама чак толкова не бива. Значи в Доспат имат едни безопасни ресторанти и опасни детски градини.
Така е, съгласна съм с това ти мнение.
Това за заведенията и фитнесите на мен лично ми е много ненужно, въобще за закрити пространства и то при все, че дезинфекцията и мерките изобщо не са както трябва да са. Не навсякъде, но на повечето места. И на този фон това....безумно е. Нито нещо правим, нито не правим.
Дискотеки, барове...народът напира, като невиждали алкохол, и като задължително консумиращи го този алкохол в бар или дискотека. За туристите да не отварям дума, в онази тема научавам неща, от които ми се изправят косите - как идващи от рискови държави със задължителна карантина и с полети с прекачване пишат в декларациите, че идват от страната, в която са се прекачили, за да избегнат карантината....безумие.

# 3 081
  • Германия
В Тюрингия, Германия от събота махат всички мерки. В NRW сигурно ще сме следващите. От 15 юни тръгват първите немски туристи в Майорка.

Не знам откъде черпите информация, че западняците ги призовават да не пътуват. На Луфтханза им дават 9 милиарда евро за да не фалират, следващите на които дават една камара пари са TUI. От колегите ми само една си отмени почивката, защото трябваше да е от вчера, а и тя е от тези които планират от предишната година. Ние искахме да пътуваме през септември с Луфтханза до южна дестинация, но за септември и октомври всичко е разпродадено и се принудихме да вземем комбинация от две нискотарифни компании. Всичко си върви както преди, само с логистични ограничения, за много хора и парични.
Не съвсем, премахват се забраната за контакти. Остават препоръките за дистанция, маските на обществени места и регистриране на мероприятия с определен брой участващи.

# 3 082
  • София
Защо, работят университетите. Гледах в новините на НБУ, че се провеждат практически курсове за специалностите, при които не може иначе. Май дори библиотеката работи. Обаче доста от студентите са много доволни от дистанционното обучение и не напират да се връщат - пестят време от пътуване и да работят спокойно.
Със сигурност и СУ работи администрацията, щом отговаря на служебните телефони.

# 3 083
  • Варна
Темата за Ковид не съм я подушвала от месеци.
Мен много ме е яд, че университите са напълно затворени. Поне администрацията да бяха пуснали да работи...
В кой университет администрацията не работи? Работят си, нали има кандидат-студентска кампания в момента?

# 3 084
Ох, и аз нямам нужда от фитнес, заведения, молове и други. Някак свикнах без тях покрай това ИП, но и там работят хора и те ще останат без работа.  И без това на много места персонала е с намалена заплата. Лицемерно или не, но се правят опити явно да се запазят на работа тези хора.

# 3 085
  • София
навсякъде работят хора и навсякъде има такива, които ще останат без работа. Не се опитват да запазят работата на хората, а собствениците - те не искат да се лишават от пебалба или да са на загуба, затова искат да си компенсират загубите, че и на плюс да излязат. Персоналът е най-малкият проблем, още повече, че кой знае колко хора са на половин ставка, на минимална заплата или на граждански договор.

# 3 086
Добре де това означава че всичко трябва да затвори. Ако работя в хипермаркет, банка , кметство или някакъв офис с клиенти, Ами пак е затворено пространство и се извървяват от кол и въже хора. Там ще съм минимум осем часа шанса ми е същия да се заразя, като да пия кафе в заведение.
А за посещенията при лекар, особенно в големите болници няма да коментирам, там пък 60-70% от пациентите са братята роми.

# 3 087
  • София
Не означава, че всичко трябва да затвори. Бизнесът си е бизнес, а не благотворителност от страна на държавата, за да мохат Х броя бизнесмени да си запазят бизнеса. Фитнесите зор да отворят, народът зор да му отворя да помпа самочувствие и мускули, а накрая се оказа, че шубето голям страх или здрав разум и хората не са готови да се набутат във фитнесите, а собствениците удариха на камък и сега реват като малки деца, че сладоледът им се е разтопил и искат бати да им купи нов, без значение откъде. Сега всеки гледа да се пробва да измъкне нещо - я директно пари, я ДДС и косвени облаги, пък ако стане. Те са длъжни да реват и да се опитат да представят нещата така, че без тях светът ще загине. Ми, като не ти върви бизнесът - сменяш бизнеса, започнал си го на свой риск и за своя сметка!

# 3 088
навсякъде работят хора и навсякъде има такива, които ще останат без работа. Не се опитват да запазят работата на хората, а собствениците - те не искат да се лишават от пебалба или да са на загуба, затова искат да си компенсират загубите, че и на плюс да излязат. Персоналът е най-малкият проблем, още повече, че кой знае колко хора са на половин ставка, на минимална заплата или на граждански договор.
Абе, хич не е най - малкия проблем... Ако всичките тия хора се изсипят наведнъж в БТ, очаквайки си обезщетенията, социалната система ще се срине. Особено на фона на значително намалените приходи в бюджета...

# 3 089
Ако всички се изсипят в БТ и за здрави, вероятно БТ ще изпълни и другата си функция- ще им намери работа
А ако всички се разболеят, НОИ ще фалира със сигурност, и няма да плати не само болнични. Пенсии, майчинство, всичко....

Общи условия

Активация на акаунт