Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 951
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 105
  • Варна
Ми не е така, но не мисля да се впускам в спорове с хора, които нямат идея от точен режим на трениране. Разходките извън града нямат нищо общо.

# 3 106
  • София
Няма нужда от спорове, повечето аргументи на трениращите по фитнесите вече ги зная.

# 3 107
Тренировъчен режим човек може да си направи и вкъщи, стига да не е начинаещ и да има все пак някакво ниво над базовото за двигателна култура. От 15 години обикалям залите и въпреки това през ИП постигнах най-добрата си форма в последните години. А в зала скоро не бих влязла. Дори и да кажем, че тренировките във фитнеса са най-доброто възможно, за 2 месеца заместващи тренировки, на никой нямаше да му избягат постигнатите резултати.

# 3 108
  • Варна
Ок, щом казвате Joy Което не променя факта, че във фитнес залата се ходи И за здраве.

# 3 109
И какъв толкова контакт имат помежду си хората във фитнесите, който в супермаркети и пазари нямат?

Опипват всички уреди, щанги, гирички и пр. Освен това се потят и сядат по уредите, а и няма как да не се пипаш по лицето, докато спортуваш. Също така с маска не може да се тренира, а между сериите се събират на групички на лафче.

# 3 110
Ами който ходи на фитнес -  да ходи, нали работят вече от доста време.

Не виждам, защо искат пари от държавата и то суха пара безвъзмездно, имат си клиенти, които докато бяха затворени страдаха, сега сигурно са във фитнеса вече.

# 3 111
  • София

Не виждам, защо искат пари от държавата и то суха пара безвъзмездно, имат си клиенти, които докато бяха затворени страдаха, сега сигурно са във фитнеса вече.

Там е работата, че не ходят хората, имат малко клиенти. И не само те, тепърва ще пищят много бизнеси, всичко е свързано.

# 3 112

Там е работата, че не ходят хората, имат малко клиенти. И не само те, тепърва ще пищят много бизнеси, всичко е свързано.
И кой е виновен за това? Искаха да ги отворят- отвориха ги. Това само показва, че не ИП е причината някои бизнеси да пострадат.

# 3 113
Изглежда са искали не само са ги отворят, а и да задължат народа да ги посещава.

# 3 114
  • София

И кой е виновен за това? Искаха да ги отворят- отвориха ги. Това само показва, че не ИП е причината някои бизнеси да пострадат.

Дали е така? Аз ли трябва да ви събера 2+2? Ако не беше ИП, чувалите с трупове по детските площадки, масовият мор и прочие, населението едва ли щеше да е толкова психирано, наплашено, травмирано. Как се очаква после това население с чисто сърце да тръгне да посещава фитнеси, театри, концерти? Всяко действие влече след себе си последствия. И увереността, че мен няма да ме засегне, си е чиста арогантност. Тепърва ще има засегнати, едва преминава първичния трус. Но предстоят множество вторични.

# 3 115

Опипват всички уреди, щанги, гирички и пр. Освен това се потят и сядат по уредите, а и няма как да не се пипаш по лицето, докато спортуваш. Също така с маска не може да се тренира, а между сериите се събират на групички на лафче.

В супермаркетите щото не се пипат вече опипани стоки. Върху уреди се слага собствена хавлия, защото и без корона не е окей да разменяш телесни течности с непознати.

Кой ви кара да ходите на фитнес? Репликирах на твърдение, че това са места за помпане на мускули само. Колкото до разходките, не виждам как заменят фитнеса, а и мразя гори. И в къщи не обичам да тренирам.

# 3 116
И минали години от юни до октомври тези бизнеси не бяха кой знае колко посещавани. Според мен е рано за оценки, трябва да се види какво ще бъде след септември.

# 3 117
  • София
Никой не ни кара и няма и да идем, ама да реват от фитнесите, че не им излиза сметката и да искат суха пара - сори, защото тази суха пара излиза от държавата, а ако е с намалено ДДС - като косвен данък се товари потребителят, че и както се чува, заради едното намаляване на ДДС за едни, министърът каза за повишаване за други.

# 3 118
Ами просто е. Ако бяхме тръгнали по пътя на Швеция, и не бяха наложени мерки, хората сами щяха да се ограничат от фитнес, бар или мол след като няма кой да ги пази. Все пак благодарение на мерките се избегна сценария с труповете, макар че много хора продължават да смятат, че щом всичко се размина леко, следователно е нямало нужда от мерки. Не, обратното е.

# 3 119
Дали е така? Аз ли трябва да ви събера 2+2? Ако не беше ИП, чувалите с трупове по детските площадки, масовият мор и прочие, населението едва ли щеше да е толкова психирано, наплашено, травмирано. Как се очаква после това население с чисто сърце да тръгне да посещава фитнеси, театри, концерти? Всяко действие влече след себе си последствия. И увереността, че мен няма да ме засегне, си е чиста арогантност. Тепърва ще има засегнати, едва преминава първичния трус. Но предстоят множество вторични.

А дали ако не беше ИП нямаше да имаме хиляди умрели?  Или трябваше властта да си трае, та да работят фитнесите и театрите??? А всъщност точно увереността, че мен няма да ме засегне, си е чиста арогантност, по отношение на заразяването и последиците, ако се изтегли късата клечка.

Общи условия

Активация на акаунт