Ryanair - 17

• 51 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • столицата
НА мен ми отмениха полета, съответно си попълних, че искам възстановяване на цялата сума, излезе ми съобщение, с изписана точна сума и че до 7 дни ще я получа и после по мейл получавам, че ще ми върнат  сумата от 20 евро. Ама това е сумата, която си доплатих по- късно за приорити. Та сега се чудя къде да пиша, за да поправят грешката си. В чата никой не ми отговоря вече 7 часа. Някакви идеи? Наясно съм, че са претоварени, но как размерът на сумата ми в двете съобщения излезе различна.

# 91
  • Varna
Здравейте
и аз с  4 билета,няма никакъв шанс на refund ако не канселират полета,нали?
Благодаря момичета

# 92
  • столицата
Може в най-лошия случай да промените датите без такса, но все пак не бързайте ако полетът не ви е тези дни.

# 93
Може в най-лошия случай да промените датите без такса, но все пак не бързайте ако полетът не ви е тези дни.

аз също ще изчакам, но остава лошото впечатление. Не е до парите, но така се губят бъдещи клиенти.
В един момент предполагам, че ще се вземе общо решение от ЕС за спиране на всички полети, ама сега ако може да се използва до последно.

# 94
  • Sofiа
Нека бъдем реалисти! Много компании вероятно няма да преживеят тази криза.
В момента лошото впечатление,  което биха оставили у бъдещити си клиенти им е последна грижа.
Аз имам 4 билета за 4 души за дестинация София-Бергамо-Мароко и обратно за средата на април. Щастлива съм, че дадоха опцията за промяна на пътуванията през април. Търпеливо ще чакам до последно да ги откажат все пак предвид пълният блокаж в Мароко и да си вземем парите, ако ли пък не, ще ги сменим за някакви бъдещи дати, пък каквото-такова.
И нека не забравяме, че много хора разчитат на тези, които все още летят за да се приберат при близките си й майки, бащи, деца....Ако бяхме в ситуация да се надяваме съпругът ни да може да намери с какво да се прибере от някъде по света у дома няма да ги мислим за използвачи тези, които летят до последно, нали?

# 95
neuromancer, благодаря ти много! Hug
Да, на един билет са, обаче само връщането е отменено,
активен е полетът утре, което е абсурдно за чужденците,
защото изрично е казано, че няма да ги пуснат.
Аз разбирам, че има украинци, които се прибират, заради тях е полетът,
но да върнат парите на останалите, а те си правят оглушки.
Излиза, че ние плащаме полет, за който не сме допуснати.
Никакъв ънчекинг не ми направиха, поне да променя датите.
Изрично са ни писали, че само връщането е отменено,
но и оттам не виждам как да си вземем парите, линковете не водят до никъде,
изхвърлят ни на главната страница, влизаме в менюта,
където уж има опция за връщане, но нищо не става.
Каквото - такова, наистина ми омръзна, 2 дена изгубих само с това
да се занимавам, като парцал се чувствам.

# 96
  • Стара Загора

аз също ще изчакам, но остава лошото впечатление. Не е до парите, но така се губят бъдещи клиенти.
В един момент предполагам, че ще се вземе общо решение от ЕС за спиране на всички полети, ама сега ако може да се използва до последно.

Това с решението от ЕС може и да стане , но сега се надяват на повечето  пътуващи да не им издържат нервите до последния момент и да канселират полетите си доброволно . . .  така ще има и наказателни такси , а това ще им даде глътка свеж въздух в създалата се обстановка !

# 97
Добре де, след като Б-я затваря границите как ще летят изобщо?

# 98
  • София
не са затворени за граждани на бг, затворени са за чужденците. Бг гражданин може да си дойде от Италия ако има полет сега

# 99
Някой знае ли до кога са отменени полетите на Ryanair?Понеже имах билет за понеделник 23-ти март от Кипър за Брюксел?!

# 100
  • столицата
Принципна отмяна няма. Гледа се полет по дестинация и дата. Може да пробвате през разписанието все едно ще правите резервация и така ще разберете дали го има вашия полет. При отмяна - пращат мейл.

# 101
Здравейте, имам полет от Англия За Пловдив на 27 впредвид задалата се обстабовка в България и Света предпочитам да го отменя и да избегна карантината. Въпроса ми е как мога да го анулирам и има ли възножност за връщане на сума.

# 102
Принципна отмяна няма. Гледа се полет по дестинация и дата. Може да пробвате през разписанието все едно ще правите резервация и така ще разберете дали го има вашия полет. При отмяна - пращат мейл.

Благодаря Simple Smile!Да,получих мейл,че ми е отменен полета!

# 103
  • София
Здравейте, имам полет от Англия За Пловдив на 27 в предвид задалата се обстановка в България и Света предпочитам да го отменя и да избегна карантината. Въпроса ми е как мога да го анулирам и има ли възможност за връщане на сума.
В момента имате възможност да смените датата на полета, като ще доплатите разликата в цената на билета ако има такава.
От фейсбук, в началото на темата също беше даден текста.
"For bookings for travel from today (13 Mar) until Tue 31 Mar, Ryanair will waive the flight change fee for customers who wish to change their travel plans due to the current Covid-19 outbreak. This policy applies to all existing and new bookings.

While customers will still need to pay the difference in fare when changing a flight, we believe removing the change fee will provide more flexibility.

This does not apply to customers affected by flight cancellations as they are entitled to a refund or a free move onto an alternative Ryanair flight.

Go to the "Manage Booking" section on ryanair.com to avail."

# 104
  • София
При положение, че полетът ни за днес не е анулиран, т.е. излиза си като редовен, но пък ще затварят границите това счита ли се за Форсмажор и ще ни върнат ли парите, след като подадем жалба? Става дума за полет до Лондон. Може пък да го анулират по някое време, но ако не стане какво да правим? 7 двупосочни билета са...    И другото е, че след 6-7 имейла  от мин.седмица не получихме абсолютно никакъв отговор... Бяхме готови и за смяна на дати, но се покриха някъде...

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 01:23 от elix

Общи условия

Активация на акаунт