С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 843
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Вилиан, за съжаление не излизат само за хляб и до аптеката.
Сутринта една възрастна съседка ми обясняваше, че отивала до Кауфланд заради намаления Айсберг. Разбирам, че са им ниски пенсиите, но в тази ситуация не е добре да се разхождаш през половината квартал и да се напъхаш в хипермаркет заради икономия от 2-5 лева.

# 271
Не, далече не излизат само защото е нужно. Стояха си по пейките вчера, без намерение да се прибират.
Хайде, сега с новите мерки, няма паркове, няма градинки, няма "стегна ми се душата.

И моята майка иска на градинка, и моето дете иска да рита топка и да кара колело, ами няма.

# 272
  • у дома с любимите си хора
И аз пак да попитам вашите като си седят вкъщи това как точно влияе върху решенията на другите,които са навън.Никак.Ама,никак.И това значи ли,че вашите близки са безотговорни? Или пък ги прави отговорни за решенията на другите хора?

# 273
  • София
Говорите си тук за отговорност на хората, а 80-годишната майка на мой клиент вчера, повтарям - вчера, получи писмо от Район "Овча купел", с което я уведомяват, че получили сигнал от неин съсед /със същия имат конфликт от години, а общината очевадно му съдейства/, че има складирани строителни отпадъци в двора си и незаконно преди четири години се била включила в уличната канализация, поради което на 26.03. 2020г. трябва да осигури достъп на служителите на общината, за да се извърши проверка в присъствието на заинтересованите лица и на място да представя доказателства на комисията.  Значи, пиша едно писмо до въпросните малоумници, с копие до Фандъкова, Националния щаб и който още може да се сетите /без Арменския поп, но обмислям да го включа/ и му правя вече 5-та редакция заради прекомерната употреба на епитети. Joy

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 17:56 от sanaka

# 274
Да уточня, за да няма разминаване в понятията:
Безотговорни - онзи, тръгнал през цяла Европа- Бергамо, Милано и накрая за по- пряко с влака през цяла северна България и подобни. Тези, които се връщата от Европа и крият от къде се връщат, за да не ги сложат под карантина или умишлено крият адресите си, за да не ги намерят. Седянките по градинки и пейки на дружески разговори, събиране с авери за по карти, биричка и прочие. Нарушаване на карантина под каквато и да е форма - един се събрал с приятели да отпразнува "леко" рождения си ден, друг да пробие блокадата на Банско, трети се напил и решил да се поразходи на чист въздух и т.н. Собственици на предприятия, неосигуряващи предпазни облекла и режим на работа с отстояние на работниците и после наблъскани в рейсове като сардини. И така нататък...

Аз също ходя на работа, взел съм максимални мерки за безопасност. Аз също ходя да пазарувам - вчера в Кауфланд хората се изчакваха един друг пред щандовете, отстоянието пред касите се спазваше, имаше само един индивид, който се опита да се навре на касата на 0.5 метър до човека пред него, но бързо му беше напомнено какво трябва да прави. Моите деца и двамата са спортисти, от една седмица не са излизали навън и утре ще се разходим я до Витоша, я другаде, където няма хора, но такава е ситуацията и те я разбират. Не съм виждал родители ми от 3 седмици, но това е за тяхно добро...както и постоянното ми напомняне да се пазят и да не излизат.

Отговорност е да пазиш другите и себе си, да вземеш необходимите мерки, да се спазват разпоредбите и да, да се наруши ежедневния ритъм и комфорт, но това е начина.  Безотговорно е да си непукист, защото от това може да пострадат или починат хора, да си ербап, защото "те па ще ми кажат", да си безхаберник, защото не те интересува и до теб не е стигнало...и когато не става со кротце, со благо, трябва тоягата да играе.

С написаното не визирам никого конкретно, просто общи размисли.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 17:51 от Ceco1

# 275
  • София
По-късно ще пиша.
Сега излезе тази новина.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zabraniava … bylgariia-6107198

# 276
  • В средата на времето
Това със забраната на пазаруване на лица до 60 години между 8:30 и 10:30 е добре сякаш. Поне няма да се омешваме. Simple Smile

И това значи ли,че вашите близки са безотговорни? Или пък ги прави отговорни за решенията на другите хора?
Вили, имаха се предвид възрастните хора, които продължават да се събират по пейки и градинки на сладка раздумка или ходят от единия край на града до другия с ГТ, само защото доматите са с 30 ст. по-евтини. Естествено че, ако няма кой да им пазарува ще идат до близкия хранителен магазин или до близката аптека, ако се налага...И това не е безотговорност.
Моят син примерно днес ми излезе с идеята да бил отишъл при баба му в друг град, да го гледала тя. И то защо? Защото неговия приятел е закотвен при своята баба в съседно градче, та да се били виждали, моля ти се. Казах му да спре да сънува на яве и че това няма как да стане в този момент. И на моя син вече му е супер скучно, и виждам, че го хваща съклета вкъщи, при все, че е домашна мишка, но такова е времето. Ще се наложи да изтърпим тези неудобства. Дано не продължат прекалено дълго.

от една седмица не са излизали навън и утре ще се разходим я до Витоша, я другаде, където няма хора, но такава е ситуацията и те я разбират.
Това дали ще е възможно след новата разпоредба? И аз исках да се качим на Витоша за малко утре, но след забраните на посещения на открити обществени места...не знам.

# 277
  • у дома с любимите си хора
Размишлявам си на глас,sanaka.Как беше? Мисля,значи съществувам. Тъкмо се зачудих вчера дъщеря ми като е излизала дали е била на 2 метра от баща си? Някак абсурно ми се видя и отхвърлих тази мисъл.Grinning

# 278
Вчера, докато чакахме с набора на опашка пред магазина (спазвайки отстояние от останалите чакащи), се появи един "гард" с репликата: вие двамата - на 2 метра един от друг! Знам, че сте си приятелчета, ама такива са разпоредбите!
Не успях да разбера комплимент ли ми прави или ми се подиграва, но доста се позабавлявах, докато разбере какво се опитвам да му обясня Joy В крайна сметка схвана и се извини за недоразумението...

# 279
  • София
У нас електронното обучение се приема много положително. Радват се на контакта със съучениците. Естествено имаи абсурди, като например синът ми, който чинно изпълняваше пилатес упражнения по ФВС без да става от компютърния стол. Веднага са открили, че в zoom има и опция за privat chat и си бърборят с някой съученик. Ние за щастие си имаме двор и си излизаме из двора. В това приятно време и градината вече е в перфектен вид Simple Smile Младежите излизат да скачат на батута в двора, да поритат топка и да се набират на един лост за килими в задния двор. Шегуват се с мен, че трябвало да им давам джобни за "виртуалната лафка". Като цяло виждам, че с желание пишат, гледат, даже рисуват. Сами си следят задачите. Прекарват двамата, (7 и 8 клас са) почти целия ден заедно в една стая и досега не бях ги чувала толкова често да се смеят и така добре да се разбират кой да ползва микрофона примерно. За късмет всеки си има свой компютър и слушалки и никой не пречи на другия. Само много им липсват тренировките, кънките и срещите с приятели навън.

# 280
  • нейде там, където ....
Няколко пъти почвам да пиша, ама нещо не върви.
Ние сме с майка ми, три поколения под един покрив, по изключение. Много го мисля, дали трябваше да я извикам тук преди почти месец, съзнавайки възможните последствия. Но пък там щеше да е сама, от "безсмъртните" е, а приятелките й са също все на години. Не би могла да издържи и 10 минути на опашка пред магазин сама. Имам приятели, които могат да я наобикалят при нжуда, но те са също с родители и/или други възрастни роднини наоколо. Дано съм взела правилното решение и по Великден нещата да започнат да влизат в нормалното си русло.

Писна ми дистанционното обучение, преди да е почнало. Не са имали часове по всички предмети през седмицата, но се надявам поне някакви насоки да имат. Може и аз да не съм разбрала. Утре ще проверявам. Първата седмица ще извинявам неизпълненията с технически причини, но другата вече дано е набрал скорост. Срещите са виртуални, а варианти за раздвижване в домашни условия съм осигурила доволно. Докато да свикнем, дано да приключи всичко.

# 281
  • София
В отпуска съм, но по няколко часа дневно ми минават в отхвърляне на служебни задачи.
Децата, затворени вкъщи от дни почват да се демотивират. Не само моите.
Връщаме се в детската градина. Днес по време на урока по немски с класната, някой се е забавлявал като е изхвърлял от разговора останалите участници, включително и учителката.

# 282
  • София
Дали ще разрешават ходене на Витоша?
Искам си полянката. Откато МИА вчера я спомена, я сънувам.

# 283
Дали ще разрешават ходене на Витоша?
Искам си полянката. Откато МИА вчера я спомена, я сънувам.

И аз се чудя същото, искам да се разходим с децата за 2-3 часа, да вземем въздух. Забраняват паркове и градинки, Витоша се води природен парк, но не е градски. То няма и кой да питаш. Днес сутринта пратих писмо с питане до районния кмет и до Фандъкова по друг повод, засега нямам отговор.

# 284
  • София
beki8, на твое място щях да напъдя детето на два метра и да се надуя. Grinning

Санака, любезно ги покани и уточни, че въпреки високата температура, която имаш, ще присъстваш на огледа.

ВилианHug

Общи условия

Активация на акаунт