Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 484
  • 716
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Miky_88 в тази част "няма друго специфично състояние извън хипоспадията(освен запушени слъзни канали и нещо на сърцето, което ни казаха, че 80% от децата имат, но не знаят и да го третираме като здраво сърце" сме същия случай. Носих епикризите и прегледите на български, ще Ви трябват само за педиатричния преглед, там подробно разкажете всичко. Ако Олга е с Вас, няма да имате проблем с комуникацията, но и без нея не е проблем. Детенцето ми също се роди недоносено. Успех!

# 241
Miky_88 в тази част "няма друго специфично състояние извън хипоспадията(освен запушени слъзни канали и нещо на сърцето, което ни казаха, че 80% от децата имат, но не знаят и да го третираме като здраво сърце" сме същия случай. Носих епикризите и прегледите на български, ще Ви трябват само за педиатричния преглед, там подробно разкажете всичко. Ако Олга е с Вас, няма да имате проблем с комуникацията, но и без нея не е проблем. Детенцето ми също се роди недоносено. Успех!

sladurka3333,
Много благодаря за информацията!
А Олга българка ли е?
Аз говоря сносен английски, но се притеснявам да не забия там и нищо да не мога да кажа. Плюс това медицинската терминология на английски не ми е силна част.

# 242
Miky_88, не дей да се стресираш излишно.
Аз ще започна подред. Кръвните изследвания трябва да направите възможно най-близко преди заминаването. Можеш да говориш с Олга да запази час за педиатър, или да си запазиш часа, по имейл в самата клиника. Всички документи можеш да носиш и на Български език - ние бяхме за последните 8 м. 4 пъти в Белград, и всички документи които носих бяха на БГ език. И д-р Джинович изчете всичко на български, и педиатъра, ние имахме и други консултации с лекари, те също се справиха безпроблемно с документите. Следи ситуацията по-границата. Аз подробно съм описала кое и как се случва. Към днешна дата се изисква ПСР тест за влизащите в Р. Сърбия - както за възрастните така и на деца навършили 12 г. възраст.За деца под 12 г. НЕ СЕ изисква ПСР  тест. Същото е и положението и за влизащите от Р. Сърбия в Р. България. Официално в досегашните заповеди на Министър Константин Ангелов  това не е опоменато, но има семейства които са се прибрали и ПСР е изискван само на възрастните. Очаква се днес да има нова заповед на Здравния министър.
Принципно квартирите които се предлагат около Болницата са изцяло оборудвани, но все пак огледай хубаво снимките на наетия от Вас апартамент - има ли всичко от което се нуждаете. Аз личнно си носих за Михаил всичко, което мислих, че ще ни е от полза - той е на 9 г. все пак.
В Болницата се влиза с маска, така че предвидете си такива.
Относно плащането - ние лично платихме кеш цялата сума. Но можеш и да я преведеш по банков път. Не мисля, че може да се плати с банкоматка карта. Операцията се заплаща лично на д-р Джинович или на Фондацията Sava Perovic Foundation, а не на Болницата. Ако искаш да ти бъде издадена фактура за плащането, тя отново е от Фондацията, а не от Болницата. Така, че предвиди си как ще Ви е удобно да заплатите сумата.
И последно, не се плаши. Всичко минава бързо и леко.
Успех.
marychery,

А документ някакъв, че сме за операция необходим ли е на границата?
Благодаря за отговорите!

# 243
Не не е необходим. Сутринта проверих написаната от мен сега информация.
Олга е рускиня, но разбира много добре и български. Английски не знае. Успокой се, и аз на моменти забивах на английки, особено когато Михаил припадна. Но и на български да им говориш те разбират. Няма страшно.
Ако още нещо се сещаш пиши.

# 244
  • Пловдив
Miky_88, не съм сигурна, но мисля че Олга е рускиня или от бившите руски републики. Справя се с всички балкански езици, с руски разбира се и с английски мисля съм я чувала, но не мога да преценя доколко го владее. Въобще, може да мине за полиглот 🙂 Колкото до медицинската терминология, едва ли на някого му е силна страна. Спокойно, ужасът в майчината глава е в пъти по-голям от действителността.

# 245
Miky_88, не съм сигурна, но мисля че Олга е рускиня или от бившите руски републики. Справя се с всички балкански езици, с руски разбира се и с английски мисля съм я чувала, но не мога да преценя доколко го владее. Въобще, може да мине за полиглот 🙂 Колкото до медицинската терминология, едва ли на някого му е силна страна. Спокойно, ужасът в майчината глава е в пъти по-голям от действителността.

sladurka3333,

Абсолютно си давам сметка, че започвам да се побърквам и че сценариите в главата ми са абсурдни. Надявам се да си останат само там и въобще всичко да си мине по мед и масло.
Имам чувство за самоирония и хумор, така че засега гледам да се присмивам на себе си, но както става ясно, да поразпитам и вас за това онова. Защото голяма част вече сте минали този път и се надявам да ме разбирате чудесно.  Simple Smile

# 246
Олга е рускиня от Москва и не е много добра с английския, но ще си говорите бавно ти на бг, тя на сръбски и ще се разберете. Мъжът ми знае руски и той си комуникира с нея. Аз с лекарите си говорих на английски. Сестрите не го владеят, но говорят бавно на сръбски.
Джинович няма да ви прегледа детето преди операцията, това ще направи педиатъра, но в болницата ще говорите с анестезиолог и лекар от екипа, който ще ви разпитат подробно за всичко свързано с детето и ще прегледат документа от педиатъра. Аз с Джинович се срещнах, след като взеха малкия към операционната. Той подробно ми обясни какво ще прави. След операцията отново мина, за да каже какво е направено. След това на превръзките ще е по-често Богдан, но и той говори английски. Моето дете също ще бъде с две операции. Минали сме тази за изправяне и ни престои за изграждане на канал другата година.
Аз на моето дете готвя или яде от нашето ядене. Но имай предвид, че все пак операцията е стрес за детето и той не яде много. Ние избягвахме заведения и струпване на хора, за да пазим детето от всякакви зарази.

# 247
Здравейте, мами, не отдавна ви писах, че моето детенце също е с хипоспадия. Днес бяхме на преглед и при д-р Минова, първия път бяхме при д-р Атанасов. Д-р Минова беше много мила, направи ехограф, който при първия преглед не му направиха и всичко се оказа наред, но сякаш след нейния преглед съм доста по-стресната от преди. Владислав е с хипоспадия сан хипоспадия. Д-р Атанасов ми каза една операция и нещата се оправят. Д-р Минова обаче... Каза, че могат да се наложат и няколко операции, ако уретрата, която всъщност е изградена се окаже много тънка, таа тези "няколко операции" още не ми излизат от главата! На 100% отиваме в Сърбия за операция, просто след прегледа се притесних и се чудя дали няма и в Сърбия да станат " няколко операции". Знам, че всичко е божа работа и никога не знаеш, но... Пиша ви с някаква надежда да ме успокоите. Другото, което искам да ви попитам! Д-р Атанасов ми каза да не забелваме пишлето, а д-р Минова ми каза, че трябва да започнем да го забелваме при това смело. Вие забелвахте ли? Мен доста ме е страх.

# 248
Здравей Инна, моля те спри да слушаш какво са ти казали Бг уролози. Щом си решила вече къде да оперираш, просто пиши на д-р Джинович.
Първо, ще бъде изградено нова уретра. Дали изцяло или частично това ще прецени д-р Джинович. Аз не знам какво точно представлява хипоспадията на твоето момченце. Но, при всяка операция, независимо къде и кой я е извършил има риск от усложнения. Това не означава, че ти автоматично започваш да мислиш, че именно твоето дете е това с усложненията.
Аз вече се повтарям постоянно, но операциите на д-р Джинович са едни от най - щадящите и успешните, не само в Сърбия, не и за България, а в света. Той е лекар, признат на световно ниво. Въобще не мисли какво е казала Минова. Принципно при хипоспадия се изгражда нова уретра. Как точно тя реши,
че ще е тънка?
Аз писах и за забелването. Лично за мен това е голяма грешка. Детето така и така ще бъде оперирано, защо трябва да се нанася излишна травма. Детето ще бъде обрязано, кожата ще бъде оперативно отделена, защо да му причиняваш болка сега?
Всичко което сега ти написах го казвам от личен опит и от грешките които аз допуснах, докато други родители тук ми казвха на къде да се насоча.

# 249
Инна, пиши на Джинович и прати снимки. Той подробно ще ти обясни какво се прави на операцията. Пиши и на някой друг лекар в чужбина, ако имаш съмнения.
Никога не вярвайте на лекари с малко и не особено успешни операции. Прочетете биографиите им, мненията за проведени операции. Тези, който не са на български, може да си преведете с гугъл преводач. Та това касае здравето, физическо и психическо, на вашите деца. Ако се налага обърнете интернета (ако има желание има и време, без оправдания), но намерете решение, което до не травмира децата. ЧЕТЕТЕ!!!

# 250
Ето и последната заповед на Министър Константин Ангелов - За влизащите от Р. Сърбия в Р. България отпада изискването за PSR тест или 14 дневна карантина. https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/otpada-iziskvane … pcr-test-i-karan/

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 23:20 от marychery

# 251
Има нова заповед на здравния министър ! Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус

# 252
Мили родители,
току що говорих с Олга, за всички на които предстои пътуване до Bel Medic. Както вече писахме за влизащите в Р. Сърбия се изисква PSR тест. За деца до 12 г. не се изисква за преминаване на границата. Но на децата на които им предстоят операции в  BEL MEDIC се изисква PSR тест направен до 72 часа преди операцията. ( както и на всички придружители в болницата ). Документа трябва да е с превод на английски, това си е услуга която се предлага от лабораториите. Вписва се и номера на документа, с който се минава границата. Този документ се представя и в болницата. Олга обеща да ми напише подробно какво се изисква и ще го кача в темата, щом има написано всичко. Но засега това е НОВОТО.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:09 от marychery

# 253
Здравейте,ходихме на преглед при доктор Джинович. Направихме си тестове в Рамус Дружба. На границата се минава бързо и няма забавяне. В болницата всичко си е както винаги,на входа има тунелче през което минаваш ти мерят темпвратурата,дезинфекцират те и ти дават маска ако нямаш. На връщане вече също няма проблем на границата. Ние пътувахме на 01.09 и точно отпадна и карантината или тест.

# 254
Здравейте, нашата операция мина на 3.09 и сме още в болницата. Надявам се днес или утре да ни изпишат. Ще останем в Белград до към 20.09. Ако някой ще бъде тук в този период ще се радвам да ми пише и да се видим. Имам останал Тестогел 6 дози, които биха стигнали за едно дете. Ние за месец изразходихме 5 дози и малко. Ако някоя мама не може да намери гел ще се радвам да ѝ го дам.

Общи условия

Активация на акаунт