Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 532
  • 716
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, операцията ни наближава (01.10). Ще пътуваме утре, но съм доста притеснена. П,снах няколко мейла  с потвръждение за датата и времето на пристигане на Оля, но все още нямам отговор. Сутринта й пуснах и смс. Предполагам е доста заета. На някой случвало ли се е и как сте процедирали? На кой телефон й звъните? Ще тръгнем ,утре и се надявам да се свържем дотогава.
Също така приключихме с мазането с Andraktim.Ако някой се н,ждае може да ми пише. Ние го купихме от франция, но с тяхна рецепта. С БГ не стана, но явно зависи от аптеката.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 19:47 от Raia_04

# 286
При нашето пътуване Оля искаше да й кажем час на пристигане и да пратим смс след като минем границата. Смс-а пратих на номер 00381692630363. После сме си говорили и по вайбър на този номер. Казвала ми е, че не си вдига телефона на непознати номера. Пусни й сме с час на пристигане и помоли да се свърже с теб по вайбър.

# 287
Ние също така процедираме при комуникацията с Оля. Пускаме СМС когато сме на границата, и ориентировачен час на пристинаге. Тя ни чакаше и двата пъти пред болницата.

# 288
Здравейте и от мен да се включа и аз в тази тема детето ми е на почти 7 месеца и се роди с пеноскротална  хипоспадия. На мен също ми казаха в родилното, че  не е нищо сериозно, лека козметична оперативна процедура. Започнах да чета и благодарение на всички вас добри хора разбрах за д-р Джинович в Сърбия. Благодаря ви, че сте описали всичко така добре.Ужасни неща са преживели вашите деца и вие заедно с тях с операции тук в България. Ние сме решили да оперираме детето ни в Сърбия. Та имам няколко въпроса към вас. Вече подадохме документи за телк, но момичето което ги прие в ркме каза, че е почти сигурна, че дори няма да ги разгледат и излезнат с решение. Та без решение няма да имаме дори документ с който да обжалваме в нелк съответно. Въпросът ми е как да процедираме ако това се случи? И още нещо може ли ако има деца с пеноскротална хипоспадия да пишат една или две операции са се наложили при тях в Сърбия при д-р Джинович?

# 289
Здравей, Mishel1330
И моят син е с пеноскротална хипоспадия и ще се оперира догодина. Не разбрах как така няма да Ви приемат документите?!? От кой град сте? Ние тази седмица ще се явяваме на комисия за Телк, че цяло лято ги чакахме да им свършат отпуските.
Операциите за пеноскротална хипоспадия са 2, ако искаш мога да ти пратя това, което ми е обяснил доктор Джинович в имейла. По принцип, ако му пишеш със снимки и клипче как пишка бебчо, той ще ти върне имейл с обяснения. Доколкото разбрах от него и родителите тук, операциите се извършват около 1.5 год на детето. Пиши, ако решиш 🙂

# 290
Аз май забравих да пише, че се свързах с д-р Джинович.Писа ми, че е възможно да са две операции, но това ще се реши когато се прави първата. В имейла от него пишеше, че е възможно да се използва лигавицата на бузата или нещо такова мисля и това доста ме изплаши. На Вас писа ли подобно нещо че ще се наложи? Иначе ние сме от град Смолян. Момичето в ркме ми каза имало други деца с такава диагноза и на тях са им върнати документите.

# 291
Мишел, няма как да ти върнат документите, ако всичко в тях е наред. Ако имаш документ от уролог, в който пише вида на хипосподията и че трябва да се оперира, няма основание да не ги приемат. Аз минах само с такъв документ, защото в епикризата от раждането на детето ми не бяха вписали, че има хипосподия. Ако имаш проблем с картотеката обади се на РЗИ за съдействие. Заради пандемията някой комисии бяха решили да не работят и ако има сигнал РЗИ трябва да го проверят. Не се отказвай.

# 292
Здравейте, операцията ни наближава (01.10). Ще пътуваме утре, но съм доста притеснена. П,снах няколко мейла  с потвръждение за датата и времето на пристигане на Оля, но все още нямам отговор. Сутринта й пуснах и смс. Предполагам е доста заета. На някой случвало ли се е и как сте процедирали? На кой телефон й звъните? Ще тръгнем ,утре и се надявам да се свържем дотогава.
Също така приключихме с мазането с Andraktim.Ако някой се н,ждае може да ми пише или направо да звънне 0895 18 55 40. Ние го купихме от франция, но с тяхна рецепта. С БГ не стана, но явно зависи от аптеката.
Здравейте! Ние в момента сме в Сърбия. Живеем в една сграда с Оля. Почти всеки ден излиза сутрин и си идва чак вечерта. Днес бяхме на превръзка и я видяхме в болницата. Няма от какво да се притеснявате,ще се свържете и всичко ще е наред. Simple Smile
Само да вметна,че тук времето е много променливо,носете си и дебели и тънки дрехи.

# 293
Аз май забравих да пише, че се свързах с д-р Джинович.Писа ми, че е възможно да са две операции, но това ще се реши когато се прави първата. В имейла от него пишеше, че е възможно да се използва лигавицата на бузата или нещо такова мисля и това доста ме изплаши. На Вас писа ли подобно нещо че ще се наложи? Иначе ние сме от град Смолян. Момичето в ркме ми каза имало други деца с такава диагноза и на тях са им върнати документите.
Здравей Мишел,
няма значение какъв е видът на хипоспадията, тя предполага 50 % инвалидност. Ако не Ви разгледат документите пишеш до всички институции - започваш от Министерство на здравеопазването, и всички по веригата надолу.
Изборът ти е правилен, нямаш причина да се плашиш. Това, че доктора е казал, че ще вземе кожа от бузката на детето, е защото при вас операцията е доста по - сложна и голяма като обем, а кожата от бузата доста по еластична, мека и нежна. Направила си възможно най-правилния избор, така, че бъди спокойна. Всичко ще е ок.
Ккато виждаш и в предишните теми и тук много родители се стараят максимално подробно да опишат всичко, за да сме полезни на тези след нас, и да им спестим главоболията и болката.
Успех.
Ето и линк http://bgtelk.blogspot.com/p/blog-page_34.html

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 19:55 от marychery

# 294
Здравейте! Току що говорих с РКМЕ София, по повод на Закона за извънредното положение - казаха, че срокът на ТЕЛК-решенията не се удължава по време на ИП. Това, което говорели не е било вярно и се отнасяло за пенсиите само. Нашият ТЕЛК изтича на 01.12 и казаха началото на октомври да отида да си изискам от ЛЛ направление за ТЕЛК - приложение №8, заедно с копие от сегашния ТЕЛК, моята ЛК и ако имам мед. документи до 6 м назад, да отида да си ги подам. Комисията ще определи дали ще е по документи, или искат на място с детето, дата на явяване и т.н.
Искам да кажа, че дамата обясни подробно, държа се много мило и  ми отговори на всички въпроси. Благодаря, за което и се надявам инфото да е полезно на хората във форума.
Имам и въпрос - каква е практиката, кога приблизително ще ни назначат комисия - преди да изтече ТЕЛКа или около датата на предния ТЕЛК, или?

РЕДАКЦИЯ: Докато търся и тълкувам закони и разпоредби, получих viber-съобщение, че срокът на ТЕЛК-решенията се удължават до февруари 2021 г, което както е описано и в Закона за ИП, е точно 3 месеца след изтичане на ИЕП. Линк по-долу към информационния COVID-портал.
https://coronavirus.bg/bg/news/600
Жалко, че от РКМЕ-София подвеждат като подават грешна информация и разкарват хората по институции без да е необходимо!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 16:01 от Lyo Lyo

# 295
Аз не съм открила закономерност. Зависи от това къде са ви насочени документите и ит състава на комисията. Ние никога досега не сме чакали повече от месец, независимо от датата решението.

# 296
Здравейте! Аз се сетих да попитам - колко време след подаване  на документите за ТЕЛК да очакваме писмо за комисия? Миналият четвъртък подадох документи и ми дадоха входящ номер.

# 297
Аз писмо така и не получих, затова месец след подаване на документите се обадих до РКМЕ. От там ми казаха в коя комисия са документите и там питах за дата. Миналата година ми написаха писмо на място. Тази, заради пандемията, минахме по документи.

# 298
И при нас също е имало моменти когато не съм получавала писмо. Дори последния път, когато се явявах с Михаил, преди да изтече месеца за получаване на писмото, сме имали насрочена дата, за която обаче аз не бях разбрала. И ми се обади лекарката от комисията, попита защо не сме се явили и веднага насрочи нова дата. Затова и казах, няма зависимост, зависи от комисията.

# 299
Ние подадохме документи през юли, а писмо получихме чак сега и датата ни за комисия е тази седмица. Звънях няколко пъти през това време, но били в отпуска и имало много работа. Както и да е, дано поне всичко мине гладко от първия път.

@Mishel1330: за вземане на кожа от буза нищо не ми е споменавал доктора, но все пак децата са различни и той най-добре преценява как ще се получи за конкретния случай, при моят син има и доста голямо изкривяване, което ще се коригира. На мен ми каза да не го мисля и да се радвам на детето си, аз абсолютно му се доверих и гледам да не се тревожа излишно поне докато не наближи операцията.

Успех на всички с предстоящи операции 🤗

Общи условия

Активация на акаунт