Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 43 231
  • 716
  •   1
Отговори
# 540
  • София
При д-р Минова започват все повече пропуски за хипоспадита да лъсват. Моето момче също е с закривяване на ляво. В спокойно състояние се вижда, тя не го видя, в ерекция е много повече. Каза-при хипоспадия изкривяването е само към тестисите.

# 541
  • Пловдив
Здравейте, от 9 дни мажа детето ми с крем Андрактим, от около 3-4 дни няма апетит. Това не е типично за него и никога не се е случвало до сега на 2 години е и си хапва стабилно порции като за мене. Дали това е страничен ефект от крема?

# 542
Здравейте синът ми е с хипоспадия някой има ли опит в Турция или направо д-р Джинович

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 12:53 от Herda

# 543
Здравейте, от 9 дни мажа детето ми с крем Андрактим, от около 3-4 дни няма апетит. Това не е типично за него и никога не се е случвало до сега на 2 години е и си хапва стабилно порции като за мене. Дали това е страничен ефект от крема?
Доколкото прочетох листовката, не пише за такъв страничен ефект. При моето момче имаше само дискомфорт от спирта в крема, след като посвикна с мазането. Но сега, освен корона, има и други вируси сред децата. Главно с кашлица и гърлобол, така че го следете.

Herda, мисля, че никой не е писал тук за лекари в Турция. Всички се насочваме към д-р Джинович. Но не пречи да потърсите информация и да я споделите тук.

# 544

Здравейте, аз съм нова тук. Синът ми има хипоспадия гланулар. Бих искала да попитам дали някой от вас е бил/ще бъде опериран от д-р Джинович и е имал конкретно същата диагноза?
Здравей, в тази тема повечето деца или вече са оперирани от д-р Джинович или им предстои операция при него. Имаш ли по - конкретен въпрос или притеснения?

Бих искала да знам конкретно, ако има някой със същия вид хипоспадия -гланс, дали са били оперирани? Как протича самата операция? На каква възраст са ги оперирали?
Да общо взето нещата са идентични. Д-р Джинович ще определи коя възраст е най - подходвща за твоето момче за операция. Обикновенно около 2 рата годинка. Когато оперира Михаил, имаше и момченце с лека форма на хипоспадия, то беше без цистофикс, само с един катетър. Но в повечето случаи, д-р Джинович оперира с цистофикс. Много важно е има ли детето изкривяване на половия член. Това би му пречило за в бъдеще и при водене на нормален полов живот. Най - добре е да пишеш на доктор, той ще ти обясни подробно какво ще направи и как ще протече операцията, ако се спреш на него като лекар.
Що се отнася до Турция, мисля, че в началото на темата имаше споделени контакти. Що се отнася, кой е най - правилния избор, това е индивидуално решение и усещане. В бг мама има тема за Хипоспадията, където се възхищават на Пеев като оператор. Аз съм казвала, че ние минахме през Бг. уролози и за нас това беше лош опит! Години наред бг уролози ме убеждаваха, че детето си е ок след 2 операции, но с израстването се видя, че всъщност не е. Че изкривяването не беше коригирано, визията беше ужасна, а канала изведен не на място.
Мисля, че всеки сам трябва да направи своя избор!

# 545
Доколкото прочетох листовката, не пише за такъв страничен ефект. При моето момче имаше само дискомфорт от спирта в крема, след като посвикна с мазането. Но сега, освен корона, има и други вируси сред децата. Главно с кашлица и гърлобол, така че го следете.

Herda, мисля, че никой не е писал тук за лекари в Турция. Всички се насочваме към д-р Джинович. Но не пречи да потърсите информация и да я споделите тук.
Ние бяхме търсили доктори в Турция,но именно поради това,че нямахме информация за тях не се доверихме. Като цена беше почти както при доктор Джинович. Даже бях споделила и информация за докторите с които се свързахме,но мисля, че беше в старата тема.

# 546

Здравейте, аз съм нова тук. Синът ми има хипоспадия гланулар. Бих искала да попитам дали някой от вас е бил/ще бъде опериран от д-р Джинович и е имал конкретно същата диагноза?
Здравей, в тази тема повечето деца или вече са оперирани от д-р Джинович или им предстои операция при него. Имаш ли по - конкретен въпрос или притеснения?

Бих искала да знам конкретно, ако има някой със същия вид хипоспадия -гланс, дали са били оперирани? Как протича самата операция? На каква възраст са ги оперирали?
Да общо взето нещата са идентични. Д-р Джинович ще определи коя възраст е най - подходвща за твоето момче за операция. Обикновенно около 2 рата годинка. Когато оперира Михаил, имаше и момченце с лека форма на хипоспадия, то беше без цистофикс, само с един катетър. Но в повечето случаи, д-р Джинович оперира с цистофикс. Много важно е има ли детето изкривяване на половия член. Това би му пречило за в бъдеще и при водене на нормален полов живот. Най - добре е да пишеш на доктор, той ще ти обясни подробно какво ще направи и как ще протече операцията, ако се спреш на него като лекар.
Що се отнася до Турция, мисля, че в началото на темата имаше споделени контакти. Що се отнася, кой е най - правилния избор, това е индивидуално решение и усещане. В бг мама има тема за Хипоспадията, където се възхищават на Пеев като оператор. Аз съм казвала, че ние минахме през Бг. уролози и за нас това беше лош опит! Години наред бг уролози ме убеждаваха, че детето си е ок след 2 операции, но с израстването се видя, че всъщност не е. Че изкривяването не беше коригирано, визията беше ужасна, а канала изведен не на място.
Мисля, че всеки сам трябва да направи своя избор!

Писахме на д-р Джинович. Това което ни отговори е да му изпратим снимки отново след 2-3 години и тогава ще види дали нещо ще се коригира.
Точно затова разпитвам и ми се иска да знам от какво зависи дали ще има корекция или не, конкретно при случаите на хипоспадия гланс. Доколкото ми е известно това е състояние, което не се оправя с растежа на детето, а само чрез хирургическа намеса.
Благодаря !

# 547
Принципно, ако няма изкривяване на пениса, и изместването на канала е минимално, както и нормална визия на препуциум, може и да се избегне операция. Много важно дали от снимките се вижда всичко. Има случаи при които се изчаква, за да се види с израстването какво е състоянието на пениса. Ако не се изискваха ПСР тестове за влизане в България бих те посъветвала да отидете на място доктора да прегледа детето.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 20:31 от marychery

# 548
Принципно, ако няма изкривяване на пениса, и изместването на канала е минимално, както и нормална визия на препуциум, може и да се избегне операция. Много важно дали от снимките се вижда всичко. Има случаи при които се изчаква, за да се види с израстването какво е състоянието на пениса. Ако не се изискваха ПСР тестове за влизане в България бих те посъветвала да отидете на място доктора да прегледа детето.

Изрично го попитах дали може да отидем на преглед, но нищо не ми отговори по този въпрос.

# 549
Преди Ковид ситуацията достъпа беше свободен. Сега нещата са различни, за да влизате в болницата се изискват антигенни тестове. До преди 2 седмици в Сърбия се влизаше само с ПСР, сега и в България се влиза само с ПСР. Знам, че има и други случаи при които при леки форми на хипоспадия, д-р е препоръчал да се изчака.

# 550
Здравейте, втората операция на моето момче наближава и след две седмици пътуваме. Ако има родители там и могат да ми отговорят: бащата до къде се допуска в деня на операцията: до стаята, до ресторанта или не се допуска вътре в болницата? Когато се ходи на превръзки единия или двамата родители могат да влизат в болницата? И ако е само един задължително ли е да един и същ? Антигенни тестове се правят само преди операцията, и се счита, че всички са здрави през целия престой. Или се правят и втори път?

# 551
Здравей Гергана. Вчера се върна семейство от там. В деня на педиатричния преглед ще направят антигенни тестове на тримата. След което бащата се допуска свободно в болницата, както беше и преди Ковид ситуацията. Тестовете се правят еднократно. И двамата може да ходите на превръзките.

# 552
Здравейте, имаме насрочена операция при д-р Джинович на 19.05. Писах имейл на Олга на английски, но нямаме отговор. На какъв език е за предпочитане да й пиша? Благодаря!

# 553
  • София
За резервации за преглед при педиатър, нали на на този мейл им  пишете sefbolnice@belmedic.com ?  Освен датата за операция, нещо друго конкретно трябва ли да се посочи (име на майката освен на детето,вида на хипосадия или тях това не ги интересува при запазване на час.

Здравейте, имаме насрочена операция при д-р Джинович на 19.05. Писах имейл на Олга на английски, но нямаме отговор. На какъв език е за предпочитане да й пиша? Благодаря!
Освен да пробваш на viber или whatsapp?

# 554
Няма значение на какъв език пишете. Тя го минава през гугъл транслейт. Тя има много работа покрай операциите и по-малко си чете мейла. Пишете й пак. На мен първия път ми отговори в събота сутрин. Но беше след много препращане на мейли.
Ние ще сме там след 2 седмици. Ако не отговори пишете ми как се казвате, за да я питам дали ви е прочела мейла и дали има свободни квартири.
Trikitil, да на този мейл се пише. Пишеш датата на операцията, кога ще сте  предния ден в Белград, за да ви дадат час. И имената на детето и майката. Но сега Оля ни писа, че тя ще ни резервира час за педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт