COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 843
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 415
И понеже чета възмутени потребители как може да напускат от 2 градска, ще ви кажа как всъщност седят нешата и, че имат само ЕДИН защитен костюм, който трябва да си менкат и маски от най-обикновените. Дрънканиците на Боко как има всичко са самонпрах в очите. Никой войник не влиза в битка без оръжие и каска, но ние искаме от доктори и сестри да го направят. Българските болници НЕ са оборудвани.
Е да ама те са гледали оня руския филм, дето на двама войника даваха по 1 пушка и 5 патрона. Така си ги представят работите. Това е героизмът, то иначе всеки може. Нали.

# 2 416
Тъкмо щях да питам някой дали познава някой, който вече е заразен. Аз се оказа, че познавам откакто се помня варненеца, когото вчера всички искаха да линчуват. Съученик е и на мъжа ми и днес той ми каза. На снимките от Инстаграм не го познах заради маската и косата, която си е пуснал. Само ще кажа, че е много контактна личност, такава му е работата. Не е ди джей, това е правил в Барселона на някаква сватба само. Което стана възможно, защото баща му, лека му пръст, беше много известен и феноменално социален. Не преувеличавам с прилагателните.

# 2 417
Тесла, има ли новинни за съфорумката? Дано всичко е наред! 🍀
Какво е станало със съфорумка?

До колкото разбрах е в болница, тествана е за коронавирус и чака резултати.

# 2 418

Разбира се, че няма да е всичко перфектно, никой не е подал оставка, за да не лекува болни, но може да се прати консултант от друго място, може да се осигурят дихателни апарати от друга болница. Може пък оставките да са вид протест, ако може да се промени нещо и да се чуят искания, за да може да се спасят повече хора!

Мен ли убеждавате или себе си. Аз пък не чух за полицаи,за пожарникари, дори за чистачките по улиците да подават оставки за да ги чуе някой.
 Гледам полицай с еднократни маски стоят пред болници, магазини, не протестират. Хората от чистотата са без всякакви предпазни средства, но чистят улиците и кошчетата където всеки си хвърля сополивата салфетка. Продавачките в магазините и те,коя с маска, коя с една ръкавица ама и те там.
Преди няколко страница една съфорумка сподели за мъжа и пожарникар как носят умрели...и мълчи...

# 2 419
  • София
Турция - нови 29 регистрирани случая днес.
Много мерки се взимат там, но да видим колко ще бъдат ефективни.

# 2 420
Мисля, че един от случаите е в Токуда Sad

Няма как да е там - нямат инфекциозно отделение, не правят и тестове.
Ген.  Мутафчийски каза днес, че информация за брой, състояния и разпределения ще дават само и единствено те, за да няма невярна такава. Това е от днес

# 2 421
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...

А тук генерала в един от брифингите каза,че медиците могат сами да си шият маски.Какви таксита,какви пет лева.

# 2 422
Преди месец, от  държавния резерв са продадени аспиратори и апарати да обдишване. В момента малките болници работят именно с такива "номенклатурни" апарати. Дотук за адекватната ни власт. Разследването е на frognrws. Икономиката другари, кинти да има. Тиквите нали са капиталисти с червени книжки. Оцелявайте сами .

Вярно ли е това?

# 2 423
Контактна ли е била?
За израелското момиче, заразено в Банско - много подробно са описали дати и час на вземане на самолет, автобус, дата на престой с име на хотела, после точно кога се е върнала. Струва ми се много разумно това пускане на информация - така всеки, който може да е бил контактен би се изследвал.

# 2 424
От друга страна, ако точно сега може да подкрепим собствените си предприятия, способни да произведат маски и защитни облекла, може би е по-разумно да го направим вместо да наливаме пари в чужди производители.

Хипотетично е по-добре, но очевидно засега все още нямаме възможност да произведем достатъчно маски.
Лично аз отдавна се отказах да препускам от аптека на аптека и да питам има ли маски.

# 2 425
И понеже чета възмутени потребители как може да напускат от 2 градска, ще ви кажа как всъщност седят нешата и, че имат само ЕДИН защитен костюм, който трябва да си менкат и маски от най-обикновените. Дрънканиците на Боко как има всичко са самонпрах в очите. Никой войник не влиза в битка без оръжие и каска, но ние искаме от доктори и сестри да го направят. Българските болници НЕ са оборудвани.
Аз предлагам всички възмутени да се запишат доброволци, нали няколко болници търсеха хора и без медицинско образование. Моля, покажете жертвоготовност, себеотрицание и активна гражданска позиция!

# 2 426
  • Варна
Тъкмо щях да питам някой дали познава някой, който вече е заразен. Аз се оказа, че познавам откакто се помня варненеца, когото вчера всички искаха да линчуват. Съученик е и на мъжа ми и днес той ми каза. На снимките от Инстаграм не го познах заради маската и косата, която си е пуснал. Само ще кажа, че е много контактна личност, такава му е работата. Не е ди джей, това е правил в Барселона на някаква сватба само. Което стана възможно, защото баща му, лека му пръст, беше много известен и феноменално социален. Не преувеличавам с прилагателните.
Медиите го линчивуха в аванс. Всъщност мъжа се е върнал веднага, когато са обявили първите случаи у нас. От София са му казали директно да отива в болница във Варна. Пътувал е сам и веднага се е тествал. Ако бяха забранили превантивно пътуванията, едва ли би рискувал. Все пак грипа не е от седмица.

# 2 427
  • София
Как така сами ще си шият маски! Толкова шивашки фабрики имаме, нали бяха започнали да шият!

# 2 428
Мисля, че един от случаите е в Токуда Sad

Няма как да е там - нямат инфекциозно отделение, не правят и тестове.

Мислиш ли? Днес карантинираха пулмология със се целия екип. Тестове правят. Имат си закупени за тяхно ползване само. Издали са 3 нови заповеди за 1 ден, включае целият персонал над определена възраст или със заболявания да си пускат отпуски.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:07 от FlameV

# 2 429
Медиите го линчивуха в аванс. Всъщност момчето се е върнало веднага, когато са обявили първите случаи у нас. От София са му казали директно да отива в болница във Варна. Пътувал е сам и веднага се е тествал. Ако бяха забранили превантивно пътуванията, едва ли би рискувал. Все пак грипа не е от седмица.
Аз знам много добре какъв е случаят, и човека много добре познавам, както и цялото семейство, но не искам да коментирам, че какви чудеса четох вчера, не е истина какво може да произведе достъпът до интернет

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:13 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт