COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 179
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 835
Ще има брифинг от Министерския съвет..

# 11 836
Ебола също е вирус, телата на починалите са си заразни. Няма такова нещо, че само при бактерии остават заразни.

# 11 837
Скрит текст:
В град Бергамо има 14 пъти увеличение на смъртността за една седмица през месец март спрямо същата седмица от миналата година. Страшен фейк. Отричащите реалността съвсем изтрещяха и вече преминаха в дебрите на най-лудите конспиративни теории. Последните са, че целта всъщност е да се въведе нов световен ред, в който никой да не ходи на работа.
Чела, чела и недочела. Пишеше в новината 4 пъти, не 14. Стига паникьосва хората вече, престани!
Ето я новината:
2019 - 23
2020 - 330
https://www.bergamonews.it/2020/03/17/coronavirus-a-bergamo-in-u … n-anno-fa/360586/
Колко прави това? Ако се паникьосваш от реалността, по-добре не чети тази тема.

# 11 838
  • София
Аз с нетърпение очаквам предложението никога повече да не излезем от къщите си и предполагам, че някои хипохондрици ще го посрещнат с аплодисменти. То и аз съм хипохондрик, но се успокоих за себе си.
Реалистичната представа за България (не за Италия, Патагония и Папуа Нова Гвинея) е два месеца по този начин. След това дори и армия да е по улиците, няма как да стане. А и не съм сигурна, че е необходимо. То никой не е всъщност...

# 11 839
  • София
В novini.bg са пуснали вече камерите, чудя се и аз кой ще ни брифира днес, не е стандартния сетинг.

# 11 840
Едномесечно бебе със съмнение за Коронавирус, защото роднини, които скоро са се върнали от Италия са отишли да го посетят. WTF????? Аз направо вече не знам какво да кажа на такива малоумни постъпки. Трябва да си бавноразвиващ се, за да се върнеш сега от Италия и да отидеш да видиш бебе на 1 м. А майката с кой акъл ги е пуснала при бебето???

# 11 841
https://www.actualno.com/asia/kitaec-e-testvan-pozitivno-za-srav … news_1445883.html

Вече почнах да се стряскам от такива новини - Китаец е починал в автобуса, докато се е прибирал от работа. Бил тестван за един нов вирус, чакат пробите на още 32.
Според мен няма поводи за паника. Става дума за Хантавирус затрил ацтеките. отвреме навреме се появява  в света но щом са потушавани огнищата без даже да разберем според мен няма таланта на Короната, въпреки че днес научих че имало такова чудо и не съм правил проучване какво е това чудо.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Хантавируси#cite_note-1
Заради короната света сега е нащрек за вкякакви вируси, вероятно при алтернативна ситуация нямаше и да разберем за този случай.

# 11 842
  • sofia
Искам да споделя с вас една добра вест в Сомалия има само един болен.

# 11 843
В Ница е починал мъж на 28 години от тежка дихателна недостатъчност. Казват, че след операция от дискова херния е пил всекидневно ибупрофен и това е основна причина за леталния изход. Това лекарите от болницата, а и френските здравни власти продължават да настояват да не се пият лекарствата от публикувания списък.

Скрит текст:
Скрит текст:
Un jeune homme de 28 ans décédé dimanche à Nice du fait d'une détresse respiratoire d'évolution rapide est à ce jour la plus jeune victime française du coronavirus, a fait savoir Nice-Matin. D'après le journal niçois, le jeune homme prenait de l'ibuprofène pour atténuer la douleur après avoir été opéré pour une hernie discale. Cette prise d'anti-inflammatoires aurait aggravé ses symptômes et provoqué à sa mort.

Il existe dans la prise d'anti-inflammatoires et de cortisone "un risque bien réel à l'origine de l'aggravation des symptômes respiratoires chez les malades porteurs du Covid-19", a rappelé Thierry Piche, médecin et président de la commission médicale d'établissement au CHU de Nice.
https://www.lefigaro.fr/sciences/2020/03/24/01008-20200324LIVWWW … ie-Etats-Unis.php

Не знам дали сте коментирали вчера, но франзуците взеха доста сериозни мерки срещу рекламирания и от нашите новини лекар в Марсилия, който обяви хлорокина за магическо лекарство. Цитирах Хипократовата клетва, в която най-важното е да не вредиш, а смятат, че той го прави. Инструкциите на здравното им министерство са да се третират с хлорокин само пациенти в стадий 4, най-тежкото състояние, защото иначе не е доказано дали евентуалната полза от лекарството превишава вредата от него, която е доказана. В момента няколко страни ще правят тестове върху извадка от 3000 пациента, защото марсилския лекар е с извадка от около 40. И при тях 73% са има подобрение, не е толкова ефективно, дори в непредставителното и неформално проучване върху много малка група.
Не мога да смогна да ви прочета, а и не само аз. Репоствам това горе, защото е важно, специално се върнах да го потърся и разбера до колко човека е стигнало. 7 палеца са малко. Ле фигаро е сериозна медия и щом тя си е позволила да публикува апела на лекарите, въпреки официалното становище на маф... агенцията по лекарствата, докато стоим и се лекуваме вкъщи, моля ви, обърнете внимание.

# 11 844
Мъртвите тела са заразни няколко дена след смъртта и това го имаше в статии, постнати тук още преди много време, в които препоръчваха да се избягват аутопсии.

Да, вероятно има зараза, може би и защото е нов непознат вирус и се вземат мерки: от тук, руски източник, позоваващ се на Женмин жибао. По-долу гугълски превод на част от материала:

Скрит текст:
Инструкция, издадена от китайските власти относно лечението на трупове на пациенти с коронавирус, изисква изключително строги забрани. По-специално забранено транспортирането на тела, както и прощални церемонии и ритуали. Телата на починалия не се предават на роднини, а се изгарят в специални крематориуми с предварителна дезинфекция и опаковане в запечатани торби. Транспортирането на трупове до съседни населени места или съхраняването им е забранено.

Информационна агенция Синхуа издаде строги указания за работа с телата на починали коронавирус. Кремацията на телата на пациенти, починали от нов вид коронавирус, трябва да се извърши близо до мястото на смъртта им, а погребалните ритуали, като церемония за сбогуване, са забранени, съобщиха китайските власти.

Телата на починали пациенти трябва да бъдат дезинфекцирани и поставени от здравните работници в херметически затворена торбичка, която не е разрешена да се отваря след запечатване.

Телата се доставят в специален крематориум само по одобрени маршрути. Дългият транспорт на трупове е забранен. Погребалните домове трябва да изпращат специален персонал, който да транспортира телата на мъртвите в стриктно съответствие с директивата за третиране на трупове.

Останките на заразени пациенти не трябва да се транспортират между различни административни единици на провинциално ниво и не трябва да се съхраняват чрез погребение или по някакъв друг начин - изисква нова директива, издадена от службите на Държавния комитет по здравеопазване на КНР, Министерството на гражданската администрация на Китай и Министерството на обществената сигурност на КНР.

# 11 845
https://www.actualno.com/asia/kitaec-e-testvan-pozitivno-za-srav … news_1445883.html

Вече почнах да се стряскам от такива новини - Китаец е починал в автобуса, докато се е прибирал от работа. Бил тестван за един нов вирус, чакат пробите на още 32.
Според мен няма поводи за паника. Става дума за Хантавирус затрил ацтеките. отвреме навреме се появява  в света но щом са потушавани огнищата без даже да разберем според мен няма таланта на Короната, въпреки че днес научих че имало такова чудо и не съм правил проучване какво е това чудо.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Хантавируси#cite_note-1
Заради короната света сега е нащрек за вкякакви вируси, вероятно при алтернативна ситуация нямаше и да разберем за този случай.

Не е драматично, предава се само от ухапване на гризачи.

# 11 846
  • София
На някои хора явно не им стига образованието, за да разберат, че една здравна система не е само леглата. А някои хора работим за тази система.
Гледайте си ензимите Simple Smile най-лесно е да се лее акъл отдалеч, ама действия - зеро

# 11 847
А някой разбра ли какво са измислили от Църквата ни? С тези предстоящи празници, струпване на хора в храмовете и целуване на икони .... не знам. Но и там трябва да се затегнат мерките.

# 11 848
Църквата ще празнува, нея нищо не я лови, пък и има пари. Поклонниците да му мислят, те икони целуват. Ооф.

Роналд, специално за теб - какъв брифинг, какви пет лева. Омръзна ми да ме лъжат и зомбират!!! Нищо не се прави, само се лае по тв. Или затваряш всичко за месец два и овладяваш или слушаш нареждания.

# 11 849
  • Варна
Кралят- слънце започна с хвалбите. Развитите държави се учели от нас.😁
Резюмето е няма лекарство, няма бързи тестове.
И кинти няма, спасявайте се сами.

Общи условия

Активация на акаунт