COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 956
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 390
Великден е 11-13.04.
Много зависи какво е положението с нови заразени до тогава. Проблемът е, че не се прави нищо съществено по проблема. В Турция например мият улиците, ама мият - със сапун.
Карантината на новодошлите не е карантина. Карат ги да попълват декларация и до там. Отиват си, както си искат. За мен трябваше да затворят границите още преди месец, дори два, ако някой влезе от вън, да се карантинира, но не вкъщи, а в болница или подобно на болница.
Циганите се завърнаха от Италия и Испания и нямат спирка....

# 15 391
  • Буркина Фасо
И аз го виждам до след Великден...
това добре. но как ще видим в църквата, че портите се отварят (или там каквото беше), че възкръсва ?
вируса трябва да се съобразява с канона. Smiley

# 15 392
Някой знае ли как стои въпроса с международните шофьори идващи от Гърция?Карантинират ли се?С никой горещ телефон нямам връзка,баща ми е на границата и там полицаи и митничари също не знаели.

# 15 393
Аз не мисля, че ще премахнат ИП преди края на май - това към тези, които се готвят за Великден.
Към потребителите, живеещи в Германия, стана ли ясно с какво лекуват? Нали е имало намеци за експерементално такова.
Bobchita, да вече от всякъде се слагат под карантина, ако ще остава. Ако ще го разтоварват/товарят и ще тръгва на път пак, работодателят му, трябва да му осигури място за изолация. Как може на границата да не знаят, ужас.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:59 от stasha_s

# 15 394
  • Sofia
И аз го виждам до след Великден...

Аз залагам на втората половина на май.
А ако намерят лекарство ще е веднага
И на мен този срок ми се вижда най-реален, но хич не ми се искаше да го пиша.

# 15 395
  • Буркина Фасо
Някой знае ли как стои въпроса с международните шофьори идващи от Гърция?Карантинират ли се?С никой горещ телефон нямам връзка,баща ми е на границата и там полицаи и митничари също не знаели.
ако държавата е в "нашия" списък следва карантина.  иначе би трябвало да са свободни.
при нас шофьорите идват  от там и се прибират у дома. след ден-два пак поемат нанякъде.

# 15 396
  • В заешката дупка
Една доста адекватна статия на английски за борбата на Исландия с коронавируса (за разлика от плъзналите из нета щуротии за 50-те %  безсимптомни заразени.) Основните неща съм ги казвала, но има повече подробности и детайли за мерките, както и с какво друго са полезни deCode в настоящата ситуация, освен да правят тестове. На който му е интересно:

Iceland employs detective work, testing and quarantine in coronavirus fight

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 10:25 от ЧеКа

# 15 397
Да. Ако няма да тръгват пак 14 дни. Ако ще тръгват - за дните до тръгването. Понякога и семействата им въпреки, че аз не намерих нормативна разпоредба. Виж заповедите на сайта на Министерството на здравеопазването , а и шефът му трябва да е запознат.

# 15 398
  • на пъпа на Златията
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/ucheni-evtina-vak … a-za-ada-v-italiq
Някаква евтина ваксина  била  виновна за смъртността .

# 15 399
  • София
Доколкото разбирам, вече е общ консенсус, че се създава имунитет. Не се знае дали той обаче е до живот, или временен.
Категорично няма да отпуснат народа по Великден, според мен дотогава ще успеят да убедят Синода да затвори църквите. Реално ги виждам два месеца - 13-ти март до 13-ти май. Някъде в началото на май ще започнат тези масови тестове, като явно са взели идеята от момчетата от Харвард с избирателните секции. Заедно с това ще се почне и разхлабването на мерките стъпка по стъпка.
Пък може и да се появи лекарство, знаем ли...

# 15 400
Да. Ако няма да тръгват пак 14 дни. Ако ще тръгват - за дните до тръгването. Понякога и семействата им въпреки, че аз не намерих нормативна разпоредба. Виж заповедите на сайта на Министерството на здравеопазването , а и шефът му трябва да е запознат.
Ами сам си е шеф,той човека 1 камион има,и сега се въртяли инспектори с протоколи там и никаква яснота.Благодаря за отговорите на всички!

# 15 401
# 15 402
  • Sofia
Аз го виждам най-рано 11.05.2020, изхождайки, че 01.05 е петък, 06.05 е вторник

# 15 403
Великден е 11-13.04.
Много зависи какво е положението с нови заразени до тогава. Проблемът е, че не се прави нищо съществено по проблема. В Турция например мият улиците, ама мият - със сапун.
Карантината на новодошлите не е карантина. Карат ги да попълват декларация и до там. Отиват си, както си искат. За мен трябваше да затворят границите още преди месец, дори два, ако някой влезе от вън, да се карантинира, но не вкъщи, а в болница или подобно на болница.
Циганите се завърнаха от Италия и Испания и нямат спирка....

Великден тази година е 17.04-20.04.

Като за учениците ваканцията е от 16.04-20.04, а за университетите - 16.04-21.04.

Абсурдно ще бъде ИП да свърши на 13.04, децата и студентите да се върнат на занятия на 14.04 и 15.04 и на 16ти да са ваканция. Няма как да се случи според мен.
През май месец също има много дни.
Дано всичко да е наред и да сме здрави, но мисля, че ще е удачно след 6.05 Гергьовден да се “отхлабват” мерките. Иначе ще падне едно празнуване, едно ходене напред назад..

# 15 404
У нас вече могат да се направят някакви изводи:

Доказани случаи: 293
 От тях  1/3 се нуждаят от болнично лечение ( около 90 души) , а 1/30 са интубирани ( 9 души).

По Канал 1 съобщиха, че интубираните са 1/3 от тежките случаи, а 80% от доказаните случаи са млади хора.
Значи тежките случаи са около 27, от които 9 интубирани.

Общи условия

Активация на акаунт