COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 023
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 170
Цитат
Ти си голям наивник, ако смяташ, че българина някой ще го накара да сложи маска пък било и по твоите правила.
Ако са добре изпипани може да стане. Може да не е по моите правила да е по други, но да се направи умно а не тъпо както го направиха. Аз всъщност досега само хвалех и щаба и правителството за навременните им действия в сравнение с други държави, ама това вчера дето го измислиха е такава тъпотия че снощи ги скъсах от критики, и днес то падна. Та се оказва че съм бил прав във преценката си.Grinning Не е било просто да ги плюя за спорта.

# 19 171
Сега прочетох новината, че отменят заповедта за маски - стига бе! Тя цялата ни работа е такава, тръгват с някакви уж крути мерки, обаче през цялото време отхлабват ли, отхлабват и всичко това под натиска на неколцина хорица, които не обичат да им се налага какво да правят! Та даже и жалби имало подадени срещу носенето на маски! Не мога да повярвам! Добре бе, хора, всичко това се прави в наша полза, за да не пламне цяла България с коронавирусът! И после ми дават за пример Китай - да, ама някой видял ли е китаец без маска?? Китайците спазваха стриктно всичко, което им се кажеше, а не да роптаят като малки деца на това, което им се казва да направят. То бива, бива лигавене, ама чак пък толкова...Смирете се малко и приемете, че това, което се прави е за наше добро и това на Вашите родители, баби, дядовци!
Усещам как управниците ни, точно заради ей такива мрънкащи хора, няма да затегнат мерките и по Великден, та тогава вече ще се набълбукаме яко. Много хора ще се втурнат да се прибират при родителите си да посрещат заедно Великден и не ми се мисли тогава...

# 19 172
Не ми трябват примери за нищо, аз не казвам, че няма логика в разсъжденията ти.
Но не може само да искаме и изискваме, без да даваме нищо насреща, и да очакваме резултат. Такъв няма да има, това ти го казвам със сигурност.
Аз искам само единни, категорични и последователни мнения и действия, по отношение на мерките, от страна на тези, които очакваме да ни водят по този път, който волю или не сме тръгнали. Не може днес така, утре унака.

# 19 173
Тесла дори и в такъв вид, ще има тропане с крака и недоволство. Проблемът не е маските, проблемът е във възпитанието. На нас никой нищо, не може да ни каже! Това е проблем и то голям.

Защото не се възприема авторитетът като такъв...и точно в случая няма как да е иначе като ни заливат с коренно противоположна информация непрекъснато!

И въпреки това мнението ми е, че доста хора се съобразяват и с носенето на маски , спзването на дистанция, не излизат и т.н.

# 19 174
  • гр.София
Ей  ви, един с коронавирус на лечение у нас :

https://novavarna.net/2020/03/31/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8% … 0%B0%D0%B2%D0%B8/

Интересно наистина ,какъв е процентът на ромите спрямо потвърдените заразени до момента в България.

На един от многото брифинги някой беше задал подобен въпрос и генерала много сериозно го смъмри. Живеем в 21-и век, не било коректно да се задава такъв въпрос....

# 19 175
Стига с тия маски бе!  Ясно е, че в закрити пространства трабва да се носи маска. От началото на ИП в клона на банката, която посещавам е така. Елементарно е, всеки обект да издаде такава заповед към клиентите си. Големите вериги могат да си позволят да раздават на входа на тези, които нямат маска. При ДжПи също с маска. Не е нужна заповед от НОЩ за това, близко е до всеки мозък.

# 19 176
Един Ку-ку от нашия град пък троши телевизори. Претестирал бил.
От вас научавам, че било отменено задължителното носене на маски.

# 19 177
  • София
Нося маска защото аз съм решила така.
Имам респираторни проблеми и без вентолин не оставам.
Та като се закашлям да не стряскам хората.
Е заради това съм с маска.

# 19 178
Стига с тия маски бе!  Ясно е, че в закрити пространства трабва да се носи маска. От началото на ИП в клона на банката, която посещавам е така. Елементарно е, всеки обект да издаде такава заповед към клиентите си. Големите вериги могат да си позволят да раздават на входа на тези, които нямат маска. При ДжПи също с маска. Не е нужна заповед от НОЩ за това, близко е до всеки мозък.

Блажени са вярващите. 

Задължението за носене на маски нарушавало човешките права. 😂 Какви права, какви пет (хиляди) лева в извънредно положение. Някои верно имат нужда да слязат на земята и да спрат да се имат за богове.

# 19 179
  • Тук и сега
В цял Китай всички носеха маски, само нашите умници казват, че не е нужно маска на обществени места...
Тя не предпазвала, айй сиктир ми носете хубави памучни маски, а не такива за еднократна употреба по цяла седмица...

# 19 180
Актове няма да има в размер на 5 000 лв. Разберете го. Това не е нормално. Впрочем това неистово желание да се налазват хора изкл. сурово има обратен ефект. Какво се получи заповедта падна и сега няма да има никой ни с шал ни с тоалетна хартия на главата, защото много искате да е навсякъде и да е 5 000 лв. Не няма да бъде така. Ще се мисли друго решение през следващите дни по въпроса с маските. И то е правилно да бъде нещо такова.
Е всъщност още когато беше карантината в Китай, мен ме притесняваше липсата на "топки" у управниците в Европа за да наложат строги мерки. Сега били закупили милиони маски от Китай. Ами да видим дали първо ще дойдат маските от Китай или случаите тук ще нараснат до хиляди.

# 19 181
Фръц, без заповед, без сериозни санкции, народът няма да носи маски и живота на много повече хора ще бъде изложен на риск.
Но на кого му пука. Те си искат маникюрите, фризюрите и шляенето по кафенета и ресторанти.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:20 от Не се сърди, човече

# 19 182
Цитат
Тесла дори и в такъв вид, ще има тропане с крака и недоволство. Проблемът не е маските, проблемът е във възпитанието. На нас никой нищо, не може да ни каже! Това е проблем и то голям.
Ако предложат пак подобна тъпотия пак ще има тропане с крака и не е въпрос на възпитание а защото се предлага тъпотия. Другите рестриктивни мерки защо минаха, защото не бяха такава тъпотия.
Всъщност бяха. Да се размятат листЯ с хартия на КПП, когато вируса се задържа 24 часа на нея е супер тъпотия.

# 19 183
Може ли някой да сподели дали днес са говорили евентуално за карантина и излизане с декларация / СМС предвид покачване на случаите ?

# 19 184
  • София
В Туркменистан имат друго мнение по въпроса за коронавируса
https://offnews.bg/sviat/turkmenistan-zabrani-dumata-koronavirus … -po-u-725414.html

Общи условия

Активация на акаунт