COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 553
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 160
  • Индия/България
Да спомена за Индия, че БЦЖ е задължителна и при нас още от родилния дом. Даже,  когато минават по домовете да ваксинират срещу полиомиелит (тук идват на крак да слагат капките на бебетата), раздават и брошури за ползата от БЦЖ. Вчера и по нашите ТВ медии коментираха евентуалната връзка за протекция срещу Ковид-19. Силно се надявам се да е истина..Докторите тук уж са обнадеждени. Може би това също е фактор, който спомага за сравнително малкото смъртни случаи.

Понеже неведнъж стана въпрос, че индийците вероятно също имат някакъв имунитет, който прави епидемията тук да върлува с недотам страшна сила, вчера в пресата имаше статия за 3те основни причини, поради които индийските учени са на мнение, че населението е в известна степен по-устойчиво на заплахата. Първите 2причини вече са коментирани и от нас- излагането на по-голям брой патогени (вируси и бактерии) в много по-продължителен период от време и начинът им на хранене според принципите на Аюрведа (в частност редовния прием на характерни билки и подправки). Третата причина, за която учените имат доказано изследване , е че в HLA системата ( Human Leucocite Antigen) на индийците се намира разнообразие от гени и някои специфични алели, които могат да оказват успешно влияние в борбата с вирус от типа на Ковид. На който му се чете, слагам линк към статията.
https://www.hindustantimes.com/analysis/can-india-be-an-outlier- … D7Ne33x26h0L.html

И тук секвенираха генома. Не казват нищо за щама (L или S), но казват, че не са открили съществени мутации тоест вирусът се държи по същия начин, както в Европа. Добрата новина е, че спасиха 93годишен пациент. Мъжът беше интубиран в продължение на 24ч. Сега вече е добре и е дал отрицателен тест.  

Роднините от Делхи вчера при рутинния тел.разговор вместо "Здравей" ми казват: "Знаеш ли, небето на Делхи никога не е било толкова наситено синьо и ясно!"..Факт.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 15:40 от Bandit Queen

# 20 161
  • Буркина Фасо
Никога щабът не е твърдял, че това са бройките и това е. Мутафчийски каза, че според математическите модели хващаме 2 от 11.Каза го не веднъж, а два пъти. Да не говорим и тук колко пъти го разисквахме. Някои хора чуват и разбират ужасно избирателно.
но някак си щабът не казва положителното - че 90 % от положителните не се разболяват.
а от разболелите се 10 %   може би 1-2 %  се прехвърлят към по-тежките случаи. и от тези 1-2 %  тежки  може би
1-2 % умират.  възможно е да има леко разминаване в процентите. не съм ги запомнил точно.
явно някои го знаят и не го споменават. 

# 20 162
Някой по-горе писа за Испания, те обновяват още веднъж късно вечерта, така че не мисля, че резултатът от днес ще е добър. Може би достигнаха платото, дано! Вярно е, че имат доста оздравели, което е лъч надежда.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:27 от bubanka

# 20 163
Скрит текст:
Никога щабът не е твърдял, че това са бройките и това е. Мутафчийски каза, че според математическите модели хващаме 2 от 11.Каза го не веднъж, а два пъти. Да не говорим и тук колко пъти го разисквахме. Някои хора чуват и разбират ужасно избирателно.
но някак си щабът не казва положителното - че 90 % от положителните не се разболяват.
а от разболелите се 10 %   може би 1-2 %  се прехвърлят към по-тежките случаи. и от тези 1-2 %  тежки  може би
1-2 % умират.  възможно е да има леко разминаване в процентите. не съм ги запомнил точно.
явно някои го знаят и не го споменават. 

Нормално е да не споменават нещо, което е пълна измислица.

# 20 164
Ън, ти не се лекуваш с хомеопатия, пращаше ме мен да се лекувам, щом твърдя, че антибиотиците не действат на вируси. И все едно преди да се появи ковид никой никога не се е разболявал от вирусни инфекции, след като отмине грипния сезон...Щом е толкова просто диагностицирането по форумите, защо тогава е зорът за тестове? Приемаме, че всички са болни от ковид, изкарваме изключително лесно заразяване и свръх малък брой починали и воала...
Обаче явно на практика нещата не стоят баш така.

За тестовете не знам какво да ти кажа. Не знам какви точно са тестовете, дето искат да ги правят. Сигурно става въпрос за тези - Igm ,IgG антителата в началото и края на заразата. Еми....скептична съм към тези тестове. Това са имунологични изследвания. Предполагам, че повечето хора не са си правили никога имунологичен профил. Аз съм си правила. И се оказа, че теста не ме лови. Определиха ме като серонегативна. После научих, че огромно число с автоимунни са серонегативни. Което значи, че и при останалото население това го има.Отделно нито един имунологичен тест не се смята за доказателство дали си болен или не. Той е само подсказка. Гледат се повече симптоми, оплаквания и увреждания. Тук няма време за такива и са се хванали с бързите тестове, а те са точно имунологични. Едва ли ще дадат ясна представа.

А заразата ще я прекарат някои хора.И то не малко. С тест или без. Просто намирам за правилно да се стои у дома. Социалното дистанциране да помогне на повечето. Друго няма на този етап.

# 20 165
  • На остров
Швеция
Заразени 4947
починали 239
Минали през интезивно до сега 393

# 20 166
  • Ispania
https://covid19.isciii.es/
Сайта на министерството на  здравеопазването (Испания)
 За последните 24 часа нови заразени : 7719

Общо:
Починали : 9053
Заразени: 102136😞
Оздравяли : 22647
 В болница :51418

Най-вероятно източниците имат различни часови диапазон , в който отбелязват новите данни.

# 20 167
Абсолютно сме главата в пясъка. Аз повече нерви нямам само да ми броят по телевизора и нищо да не ни казват какво правим. Не се тества. Цифрите ни са пълна измислица, защото не се тества. Ако си под карантина пък ставаш затворник на държавата и си на тяхната милост и виждаме какво става, хората се влошават в къщи и е фатално. Трябва поне да се знае тия хора имат ли пневмония, да има протокол при положителен тест веднага снимка на бял дроб.

Рентгеновата снимка не е толкова безопасна. Пневмония не се развива веднага, съответно не и от всеки.
Не може всеки ден да се прави рентген да не би случайно да развиеш пневмония.

# 20 168
Испания днес:

6213 new cases and 589 new deaths in Spain

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/

Кривата взе да върви надолу, два дена имаха над 7500 нови заразени, днес сравнително по-малко. В Испания има 2 до 3 пъти повече излекувани на ден спрямо Италия и Франция. Не знам, защо е така.

Във https://www.worldometers.info/coronavirus/ всеки ден дават по-малко бройки през деня за Испания, явно са частични. Късно вечер дават реалния брой за деня.

В графата след активни случаи под сериозно критични какво се има предвид ?И някъде има ли брой на лечение в болница ?

# 20 169
Ако вирусът се повлиява от БЦЖ ваксина, логично е да се повлиява и от медикаменти за туберкулоза, но няма такива опити.

Не, няма такава логика. Едното е жива бактерия, с която сме еволюирали заедно и която взаимодейства с нашата имунна система по особен начин като имуномодулатор, другото са тежки антибиотици.
Нямам предвид антибиотици, а имуностимулатори, които повишават естествената резистентност на организма и имунитета към различни инфекции. Има такива.

# 20 170
Скрит текст:

Общо:

Най-вероятно източниците имат различни часови диапазон , в който отбелязват новите данни.

Странно е, че в https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/ данните за общо заразени и починали е една и съща. Само за нови заразени е различна.

# 20 171

Общо:

Интересно в Испания имат по-малко болни от Италия, а повече оздравели до този момент.
Испания - заразени - 102 136, оздравели 22 647, починали 9 053
Италия - заразени - 105 792, оздравели 15 729, починали 12 428

# 20 172
Всички мерки, които експертите препоръчват, не може да бъдат налагани със сила, а трябва да се разчита на колективното съзнание на хората, което в България доказахме, че е на високо ниво, а българите не сме глупав народ. Гордея се с нас си! Simple Smile
Няма такова нещо. Българите са различни, има умни и има такива, които не носят маски.

# 20 173
Депутатите щели да гласуват от кабинетите си, не могат ли и да заседават от кабинетите си??? Трябваше да тестват само тези със симптоми.

# 20 174
9- та жертва в България.

Общи условия

Активация на акаунт