COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 261
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 735
Чета в новинарските сайтове за приведено 4-годишно от В. Търново в болница в София с изливи. Това дали е същия случай, който нашумя преди няколко дни в медиите или друг случай? (ако е същия - нали бяха обявили, че е отрицателно за ковид??)
И аз подозирам, че е същия случай. PCR тестовете са точни, но и много зависи дали са взели качествено пробата. При деца това става доста трудно.

# 21 736
Никой ли не се пита защо не се казва колко хора под домашната карантина са излекувани? Тези близо 300 човека,и нито един отрицателен тест? А само тези на болнично лечение. Ами щом не се водят статистики и за другите излекувани,да ги махат и от статистиката на болните....
Първо би следвало да се водят РЕАЛНИ статистики, за да могат да се добавят/махат болни.
А като няма реална статистика, даваща реална представа какво точно се случва, от коя точно статистика да ги махат....?   Smiley
Тогава нека съобщят и колко отрицателни теста има и при домашната карантина,не само изписаните от болницата Simple Smile

# 21 737
  • София
Аз си се надявам да е така, че иначе съвсем ще изгубя надежда. Все пак се дават антибиотици, а не както някой тук много твърдеше, че нямало нужда. Аз не разбирам какъв е този страх и отричане на антибиотиците, при положение, че сега антибиотикът е най-малкото зло. Дотук болните казаха - два, че и три антибиотика.
Разбира се, че дават. При вирусна пневмония винаги се дават антибиотици, не защото лекува от вируса, но заради усложненията от бактерии. Тук по правило дават три и повече, за да покрият всичко, което може да направи сепсис. (Преразказва, не съм лекар)

Извинявам се още веднъж за празния линк, не погледнах и не знаех, че са премахнали съдържанието. В онова, което не се вижда се препоръчваше като втори вариант извън 4-те маски, които да се редуват през 3 дни, маската да се стерилизира за 30 минути на 70 градуса във фурната. Изобщо ме заинтригува това, когато приятел лекар в САЩ го постна, заради дезинфекцията като цяло, понеже не съм лекар ме вълнува дали мога да си държа доматите в карантина или трябва да ги заливам с разни неща. Това в кръга на шегата.

# 21 738
  • На остров
Лили, ХМ вече направи големи реорганизации в персонала и всички са с намалено работно време, като ще се получава повече с помощта на държавната програма.

# 21 739
И аз очаквам до Великден да минат пиковете навсякъде и леко да почваме да си отдъхваме. Междувременно да излязат и нови ясноти около вируса и така.
Но смятам, че към момента случаите в България са доста повече от обявените и цялата тази мистерия ми идва в повече, най-страшно е неизвестното. Затова с времето като почнат да се просветляват нещата, вярвам, че ще падне и напрежението, дано.
До Великден? Пикът ще е 2 седмици след Великден,ако всички се вдигнат да ходят на църква..

# 21 740
Има ли информация от кой затвор е арестанта?

# 21 741
Тези професори май само се хвалят......колко бързо били направили доклада.
Сега всички Лични лекари, стоматолози, аптекари и други, ще ревнат, защото обвързват бонусите на хората на първа линия с броя на лежащо болните в даденото лечебно заведение.

# 21 742
По принцип зеленчуците се водят биологично активна повърхност и лека карантина ще е естествена деконтаминация.
Трябва да се случи нещо екстремно за да се зарази човек от домати.

# 21 743
Изключително интересен брифинг на щаба. Крайно време беше да се обясни с думи прости какво всъщност се случва зад стените на болницата.
Браво за баба Вера.
Но продължавам да се чудя защо ни е медицински съвет при положение че всеки случай е строго индивидуален...

# 21 744
  • Пловдив
Той пикът щеше да е две седмици след 8-ми март, две седмици след петък 13-ти, сега го чакаме 2 седмици след Великден...Ако не дойде и тогава, Георгьовден ли ще чакаме?!
Противно на всеобщия ужас от отворените църкви аз мисля, че тази година няма да има стълпотвпрения от хора, особено такива, които са вярващи по Коледа и по Великден.

# 21 745
  • София
https://boulevardbulgaria.bg/articles/prof-dzhon-yoanidis-nyama- … eniya-za-covid-19
Д-р Джон Йоанидис е професор по медицина, епидемиология и обществено здраве от университета „Станфорд“, съдиректор на изследователския център METRICS към университета. Неговата теза е, че борбата с пандемията от COVID-19 е фиаско, тъй като решенията, които се взимат, не се основават на надеждни данни. Статията предизвика оживена полемика, а д-р Йоанидис даде пространно интервю за Journeyman Pictures, в опит да обясни по-подробно позицията си. Ето най-същественото от интервюто на д-р Йоанидис:

# 21 746
  • София
Има ли информация от кой затвор е арестанта?
Не е бил в затвор, а задържан в МВР - така поне каза Мутафчийски.

# 21 747
Аз не виждам причина пикът да е много напред във времето, ако изобщо имаме пик, а не караме с по 40-50 нови на ден до юли.
Вече полети почти няма, всичко живо се прибра и от Италия, Испания, Германия, само от Англия май се лети..

Дори и изолацията да дава ефект, може да се предположи, че има много заразени семейства.

# 21 748
Да, данните, които се представят са просто кошмар за анализиране...всеки брои болни и заразени по различен начин, някои ползват едни тестове, други ползват други (Белгия), наистина е пълен хаос.
Но влиянието, което вирусът има върху здравните системи е такова, че проблемът с данните не е основание да.не се вземат мерки.

СЗО продължава да не дава дефиниция за случай.

# 21 749
Тук има доста интересни графики за движенията на регистрираните по света. България изглежда добре. Но може да е заради малкото тестване.

http://nrg.cs.ucl.ac.uk/mjh/covid19/index.html

Общи условия

Активация на акаунт