СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 14

• 26 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И аз не съм във възторг от дистанционното обучение. При нас има вайбър група и по всяко време пристигат различни задачи от учители и изисквания за домашни. Последните се снимат и се пращат по имейл, като сроковете не са съобразени с другите "учебни часове". По физика им е казала да си прочетат 5 урока от учебника и ще ги изпитва в първият учебен ден. При положение,  че имат по 1 учебен час седмично. И как ще ги изпитва на непредаден материал?

# 316
  • у дома
Пак тя,съчувствам ви,защото при нас положението е същото. Явно прочитането на урока е равносилно на предадено.Та много ми е чудно защо са ходили досега на училище,кото е могло да си четат уроците у дома,явно само за социални контакти.

# 317
И аз на същото се чудя. Това ли е преподаването- прочети си урока и пиши домашна работа. То в ясно, че ще има самоподготовка, ама поне маааалко да се бяха постарали. Изключвам учителката ни по математика- жената полага усилия.

# 318
Нашите са разбрали многократно натъртеното, че всичко ще е затвърждаване, без нов материал.
В общи линии смислени неща дават. Младата учителка по история пък е много приятна изненада за мен. Жалко,  че моето този фронт го отказва.

# 319
При нас продължава да няма уроци. Само класната опита да пусне тестове.
Отписах ги съвсем от училището. Дупка си останаха, но тази година ще ни е поне за последно там. Още няколко месеца и това ще е. И нулева година да обявят- догодина 100% няма да сме там.
Само следим за тестове да поълваме навреме, да не ни пишат отсъстващи и толкоз. Да са живи и здрави от "Уча се" - на тях от години разчитаме и за разлика от училището оправдават надеждите ни.

# 320
А аз, с огромно желание, направих един проект по география. Докато набора се бори с един друг по изобразително изкуство.
Имам 4-ка, с препоръка да се старя повече  занапред! Joy Hands Muscle

# 321
  • София
Малкият днес мина първи online урок по английски днес през ZOOM. Вчера учителят беше дал инструкции с молба ако на някой нещо не му ясно да му се обади още вчера, за да могат днес да тръгнат директно. Познайте - половината май въобще не бяха чели частта с предварителното тестването. В крайна сметка подкараха урока и малкият е много доволен - най-вече защото чинно беше успял да се логне половин час преди урока и чакаше с нетърпение:).
При набора - с изключение на 3-4 учители всички други са тотално out of space.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:00 от green_dawn

# 322
  • София
При нас пускат някакви задания по мейли всевъзможни и Ел.днввник.Не отговарят особено на програмата.ежддндано си върви българския само.Старрират в 10.Преди малко приключиха разбор на домашното от вчера,сега пише теза някаква и домашно.Деуго не очаквам за деня.Слвдобед през зуум ще има Бел от школата.Учителката е събрала 3 деца.Опитвсм се да записвам и разпределям в дните кое за кога е.

# 323
А аз, с огромно желание, направих един проект по география. Докато набора се бори с един друг по изобразително изкуство.
Имам 4-ка, с препоръка да се старя повече  занапред! Joy Hands Muscle
Дикси, караха ли ти се много? Joy Grinning

# 324
  • София
А от учителката по БЕЛ на набора до момента ни вест-ни кост...

# 325
  • sofia
Ние пък не можем да наваксаме да присъстваме онлайн на всичките си обучения, защото школата по БЕЛ ни съвпада с училищните занятия. Прескача от урок на урок, само има време да яде и да опъне гърба за малко. По цял ден сме "Мамо джойнвам, мамо лефкам, гладен съм"🤓 Вечер и рано сутрин се пишат домашни, побърках се...

# 326
  • София
Много се смях на историята на Дикси. Simple Smile
Разказах я у дома естествено.
Преди малко се получи гигантско домашно по физика и аз , нали, си предложих помощта.
Дъщеря ми иронично каза: Да, да - ще ми пишат четворка. Grinning

А сега сериозно: може ли някой по-умен да ми обясни защо не беше въведена карантина само за рисковата група, хората над 60 години?
Вече започват да изглеждат апокалиптично нещата за бъдещето на икономиките.

# 327
В Класруум имаме задание по география - учебна тетрадка, атлас и контурни карти, които човекът трябва да направи и да снима, за да се отчете. Не е очаквал нашият, че точно това ще е първият му ден онлайн обучение. Като изключим теста по мат., който направи още на ранина.

# 328
Ред, това си мисля и аз от няколко дена. Великобритания са на този принцип. Или има нещо друго, което не ни казват 🙄

Наборката учат, та се късат. Само притичва в междучасията да хапне нещо.
От вчера имат и занималня даже 😂

# 329
При нас днешното домашно по география е контуриране и нанасяне  на реки и височини на оризова хартия.

Общи условия

Активация на акаунт